Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

WELCOME HOME

Så här står det i appen: "De flesta av oss längtar efter en plats att kalla hem. Det är en plats där vi känner oss trygga."  "WELCOME HOME påminner oss om vart varje sökande efter ett hem börjar och tar slut."

Installationen ingår i Norrköping Light Festival 2021. Verket utfört av Christina Schneider.

Kommunikation är svårt. Det gäller även konst. Professionella curatorer och andra som är inne i konstvärlden är omöjliga att provocera, men jag ser mest Strömmens mörka vatten och tänker på det som står i Maj-Gull Axelssons "Stad av slott": Det första den som flyttade till stan fick reda på var man skulle hoppa i om livet blev för tungt (Bergsbron, strax till höger om bilden) och var kroppen skulle flyta upp. Detta var för femtio år sen, men händer än.

Och jag ser insidan av en dörr som leder ut. (Kolla själv, kammarlås sitter på insidan.)  Staketet tar emot, annars skulle den som kliver ut hamna i Strömmens mycket kalla vatten.

Inlagt 2021-12-27 07:58 | Läst 1061 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
"There is no home unless we find it in ourselves....." Hälsningar/ Björn
Svar från Måns H 2021-12-28 00:52
I den mån konsten har nån uppgift, konstnärerna blånekar vanligen, så är det kanske att väcka känslor och möjligen tankar. Den här installationen fick igång både känslor och tankar hos mig!

God fortsättning Björn!