Betraktelser från livets stig

Sommar på ingång

I helgen verkar det som sommaren kommer till mina trakter. Vi har haft ett antal morgnar utan frost och tidiga morgnar ett fint morgondis. Har några mil över höjderna till kommunens återvinningsstation, som öppnar 7:00 på vardagarna. Väljer att ge mig av tidigt för att slippa trängseln i dessa coronatider.

Annars håller jag mig mest hemmavid i dessa tider och morgnarna börjar alltid med en långpromenad med hundarna. Sandsjökanalen är alltid en trevlig tur!

I dagsläget är det alla småttingar som det är extra trevligt att få ta del av. Artrosen i mitt knä gör att jag inte lika lättvindigt tar mig ned på markplan, vilket gör att vissa bilder tyvärr blir tagna ovanifrån. Skulle jag ta mig ned skulle fåglarna för länge sedan vara borta. Bara att gilla läget, har i alla fall inte ont längre efter operation.

Under gårdagens tur såg jag något speciellt, samarbete i djurvärlden. Förra veckan stötte jag på två olika par av kanadagäss med varsin kull ungar. Nu hade de slagit sig samman och vaktade ungarna i flock. Alla ungarna var fortfarande vid liv så det verkar effektivt.

Tranorna verkar inte fått ungar än, men det dröjer nog inte. Jag ser och hör dem tidiga morgnar och kvällar och i det längsta står de kvar när man närmar sig, fast till slut väljer de att lyfta.

Tornseglarnas häckning på tomten, som jag hade hoppats så mycket på, blev det inget av med. De var i boet i fem dygn och så plötsligt var de borta. Vet inte vad som hände, men ledsamt.

Tar mig tid en stund då och då för lite macro, fast inte så mycket som jag egentligen vill. Det är mycket med sådd, växthus och trädgård som tar en hel del tid just nu. Här följer droppen och gullvivor!

Avslutar med ett vårskrik från mitt barnbarn. Det lär bli det sista för i år, för som sagt nu kommer sommaren.

Sköt om er!

Inlagt 2020-05-29 09:10 | Läst 905 ggr. | Permalink
En fin serie! Härliga miljöer. Njut av den försommar som äntligen tycks komma.
- hawk
Svar från yka 2020-05-29 19:17
Njuter så mycket som möjligt! Idag har det varit fantastiskt väder, värme, blå himmel, fågelkvitter ,fjärilar och annat smått och gott. Tack för din kommentar och ha en fin kväll!
Du har en mycket fin miljö där du bor :) Hade trivts där skulle jag tro om det inte var för att vintern är så lång längre upp i landet hehe

Jättefina bilder med mycket varierat innehåll, kul :)

Trevlig helg!
Svar från yka 2020-05-29 19:20
Det är fint speciellt i försommargrönskan! Vintern går an om den är snörik och inte allt för kall. Det är mörkret som är värst den delen av året, men så kommer våren till slut och då är mörkret glömt ........ Tack för kommentaren och ha en fin kväll!
Fin serie bilder på vacker äkta natur. Ja värmen är på väg, i morse var det runt 7 men det går snabbt upp till 20 och varmare ska det bli i helgen. De bilderna med lite extra tycker jag är den andra bilden den vid vattnet och den första med tranorna, närbilden på Gullviva? var också fin
Svar från yka 2020-05-29 19:22
Så skönt med värme och ljus, jag bara njuter! Helgen lovar gott, för efter den kylslagna våren är det värmen som har fattats. Tack för din kommentar och ha en fin kväll!
Vilka fina bilder och trevlig läsning! Härligt med värmen som kommer.
Ha en fin helg.

MvH
Johnny
Svar från yka 2020-05-29 19:23
Skall njuta var sekund av värmen och försommarkänslan! Tack för din kommentar och ha en fin kväll!
Plötsligt är våren slut utan att man inte märkt av den. Kallt och något riktigt vårväder har jag inte känt av. Skriker vi riktigt högt kanske värmen kommer. Fastnar extra för dom två första bilderna. Tror det är många fåglar som passar sina ungar tillsammans. Gäss, knipa, skrake m.m.
Sten
Svar från yka 2020-05-29 19:26
Intressant att fler fågelarter delar på omsorgen. Smart av dem då fågelungar är utsatta och behöver all omtanke. Skriket gjorde susen för här har det varit riktig sommarvärme idag och mer skall det tydligen bli. Bara att njuta så länge det varar. Tack för din kommentar och ha en fin kväll!
En väldigt fin blandning av bilder med såväl vyer som fåglar och makro, samt en härlig avslutning. Det är mycket med plantering och trädgård, kan bara hålla med fast vi har en liten villatomt.
Hälsningar Lena
Svar från yka 2020-05-29 19:31
Vår och försommar är en aktiv tid om man är intresserad av odling av alla de slag. Nu är det roligt och meditativt också, inte att förglömma. Ibland har jag tänkt att det är något av barndomen som återskapas när jag gräver i jorden, alltså detta med hink och spade. Vill inte vara utan! Tack för din kommentar och ha en fin kväll!
Härlig miljö och fina bilder.
/mats
Svar från yka 2020-05-29 19:31
Stort tack för din kommentar och ha en fin kväll!