Lagom luddiga tankar om fotografi och bilder av omvärlden med Färingsö som utgångspunkt

Colors of Work

Få har väl undgått att nästan hela Stockholm är en enda stor byggarbetsplats. Bygget av Citybanan är ett gigantiskt projekt som pågår fram till 2017. Sex kilometer tunnel sprängs in i berget under staden. Två nya pendelstationer i city och en ny järnvägsbro till Årsta ska byggas.

 Arbetet skapar massor med intressanta miljöer för en nyfiken fotograf.  Riddarfjärden och Strömmens kajer kantas av allehanda flytetyg, pråmar, kranar och länsar. Det man slås av är överflödet av färger och former som finns i allt detta. Ger man sig tid att titta, fundera och gå nära så upptäcker man fascinerande detaljer, mönster och kulörer.

Jag har börjat samla på mig bilder från den här miljön. Kanske blir det en hel bildserie med just temat arbetets färger - Colors of Work. Håller bilderna funderar jag på att låta det här bli starten på min portfolio här på FS - men där är jag inte ännu. Här kommer ett litet axplock så länge.

 

Inlagt 2012-05-23 21:39 | Läst 3703 ggr. | Permalink
Fina bilder!

Mvh

Per
Svar från Thomas Johansson 2012-05-24 21:58
Hej Per. Kul att du gillar dom. Då blir det nog fler så småningom. Mvh Thomas
Skön bilder! Nu har du ett projekt att sätta igång med tycker jag :) Du har ögon för det där..
Hej Micke. Ja det ska bli riktigt skoj. Sommaren är lång och det finns massor att upptäcka om man bara tar sig tid. Vore kul om det går att få ihop en riktigt bra serie. Ha det bra! Mvh Thomas
Väldigt fina bilder där den översta är extra härlig!
Jag gillar verkligen svajet i speglingen kontra det strikta i överkant!
Ett intressant tema att fota ser fram emot mera!
Svar från Thomas Johansson 2012-05-26 10:25
Hej Ann-Sophie. Tack för kommentaren. Ja det ska bli spännande att fortsätta jaga färger och former i en miljö som man annars mest förknippar med fulhet. Ha bra helg! Mvh Thomas