DEFOKUSERAT

Lagom luddiga tankar om fotografi och bilder av omvärlden med Färingsö som utgångspunkt

Capturing the Nordic Landscape

För en tid sedan skrev jag om mina tankar på att sätta upp en engelskspråkig websida och portfolio som komplement till FS. Varför då? -  kan man fråga sig. FS fungerar fantastiskt bra och när det gäller bloggarna så är det en stor fördel att alla finns samlade på en och samma plats - det ökar exponeringen och tillgängligheten enormt, vilket visar sig i besöksstatistiken och antalet kommentarer.

Så varför? Jag har en fåfäng idé om att en engelskspråkig sida kanske kan bredda publikunderlaget och det är ju kul att få visa upp sina bilder för så många som möjligt. Att skriva på engelska är dessutom en utmaning. På senare år har jag blivit lite ringrostig och behöver en drivkraft för att borsta bort rostflagorna. Trots att FS är himla bra så har sajten sina begränsningar i form och design och jag vill kunna jobba mer med det.

Så sagt och gjort. Efter ett par veckors pillande och pysslande i höstmörkret finns en ny sida på plats. Sidan fokuserar främst på det nordiska landskapet under rubriken "Capturing the Nordic landscape". Domännamnet hade jag sedan tidigare. Jobbet att skapa något nytt har varit fantastiskt roligt och inspirerande. Och jag har lärt mig en massa nya saker om webdesign och sökmotoroptimering på kuppen.

Jag kommer definitivt att finnas kvar här på FS, som är min fotografiska bas och hemmahamn!

Ta gärna en titt på www.faringsofoto.se

Postat 2015-11-28 17:32 | Läst 3775 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Inspiration i höstmörkret

Höstlövens intensiva färger har falnat och de ljusa timmarna blir allt färre för varje dag som går. Då kan det kännas lite motigt som amatörfotograf. Vi har alla våra knep för att möta de mörka månaderna. För min egen del börjar pysselsäsongen.

85 mm, f/16, 3 s, ISO 100, multiexponering (12 exp)

Det är nu jag får tid att ta hand om bilderna från året som gått. Förnya bilderna i portfolion och se till att få ut ett urval av bilder på papper. Det handlar också om att förbättra arbetsflödet i efterbehandlingen. Idag har jag äntligen fått till en vettig synkronisering av album mellan min stationära dator till iPhone och iPad. Jag leker även med tanken på att sätta upp en engelskspråkig websida/portfolio/blogg som komplement till FS, men latmasken håller emot!

Två inspirationskällor lyser som fyrar i höstmörkret. Jag ser fram emot Fotomässan nästa helg. Det ska bli roligt att träffa alla glada fotografer, lyssna på föredrag och titta på utställningarna - definitivt en kick för kreativiteten. Hösten är min bästa tid för att hänga på Fotografiska. Höstsalongen 2015, Magnus Wennmans Där barnen sover och Martin Schoellers porträtt lockar. Liksom det nybyggda fiket!

Väl mött på Fotomässan om en vecka!

Postat 2015-11-01 20:51 | Läst 5186 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera