DEFOKUSERAT

Lagom luddiga tankar om fotografi och bilder av omvärlden med Färingsö som utgångspunkt

Äventyr i regnskogen

Tre dagar i Khao Sok National Park blev ett spännande äventyr under Thailandsemestern och ett avbrott från lata soldagar vid poolen hos goda vänner på Phuket. 

Nationalparken täcker 739 kvadratkilometer i Surat Thani-provinsen i södra delen av landet. Det dramatiska landskapet präglas av kalkstensklippor, djupa dalar, ett omfattande sjösystem och den frodiga regnskogen. Parken är ett populärt resmål och i närheten finns gott om bra boende och enkla matställen. Man tar sig enkelt hit med buss eller bil från Phuket på ca 2 -3 timmar.

120 mm, f/4, 1/125 s, ISO 640, utsnitt

Vårt lilla "trädhus" ett par meter över marken låg väl inbäddat i grönskan. Kvällar och nätter fylldes av regnskogens öronbedövande ljud från cikador, fåglar och hojtande apor. Precis det jag längtat efter sedan mitt förra besök här för över tio år sen! 

iPhone5 (foto: Ingemar Thun)

Några fotografiska lärdomar från resan:

Det är varmt! Ta inte med mer utrustning än du behöver. D800 och ett objektiv (24-120 mm) var tillräckligt att kånka på om man ska gå långt i hettan. Jag lämnade stativet hemma i stugan.

Det är mörkt! Regnskogen är tät och det är dåligt med ljus även mitt på dagen. Jag skulle ha behövt stativet. Höga ISO-tal blir det!

Det är kladdigt! Svett, myggolja och solskyddsmedel överallt. Ta med rengöringsgrejor till kameran.

Det regnar! Även en fin, solig dag kan snabbt bytas mot en störtskur på eftermiddagen. Ta alltid med regnskydd till kameran.

En spännande resa är till ända. Nu är det bara att vänta in våren och fotosäsongen här hemma!

Ett par användbara länkar:

Khao Sok National Park

Our Jungle House

 

Postat 2015-03-22 12:11 | Läst 3059 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera