Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. I bland undrar jag vad som rör sig i huvudet hos en del.

Ibland funderar man över hur det står till i huvudet hos en del. När jag kom hem med hunden här om kvällen möttes jag av denna person som var i full färd med att tömma brandsläckaren. Han hade redan hunnit tömma det mesta i trapphuset som var fullt av denna pulverrök, gladeligen fortsatte han att spruta ut resten på gården under sin väg mot porten trots att jag frågade ”vad fan han höll på med?”

Senare på natten var det någon/några som bröt sönder grinden och stal några av de finare cyklarna som stod parkerade i cykelställen. Det första var förmodligen en sargare och den/de senare pundare i behov av pengar.

När det gäller cykelstölderna har jag mina misstankar mot ett gäng slitna herrar som jag såg i en grannport för några nätter sedan, de var tre eller fyra och utrustade med cyklar som inte riktigt stämde överens med deras yttre om man säger så. Att missbrukare stjäl för att finansiera sitt missbruk är kanske inget man blir överraskad av, men att vuxna människor vandaliserar bara för att jävlas? Vad rör sig egentligen i skallen på sådana människor, eller är problemet att det inte rör sig över huvud taget?

Inlagt 2013-08-26 03:02 | Läst 3343 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej!

Frågan är befogad!
Hoppas Polisen läser din blogg.
Men var försiktig och ha hunden med dig.
/Johan
Svar från alf109 2013-08-26 15:20
Tack ska du ha Johan.
Händelserna är polisanmälda och de har fått en delförstoring av bilden på mannen. :)
-affe
Man undrar - men det verkar vara något inbyggt konstruktionsfel i den mänskliga rasen då till synes helt orationella beteenden följt människan genom historien.

På pluskontot får du sätta att du fick en spännande bild.
/Kurt
Svar från alf109 2013-08-26 15:20
Jo något grundläggande är fel hos en del.
-affe
Ja, man kan undra.... Som dun säger pundare kan man ju "förstå" men att tömma en brandsläckare, sjukt! Hoppas inte att det är någon pyroman eller så som förbereder sig!!! Bra och strongt att ta bilden på honom!
Men, vad är en "sargare" :) //Peter
Svar från alf109 2013-08-26 15:22
Nej ingen pyroman skulle jag tro.
En sargare är en person som gillar att sarga eller förstöra i största allmänhet. :)
-affe
Peter-L 2013-08-26 16:02
Ahhhh tack!! Hmmm, första gången jag hör det uttrycket...
Se det positivt, du fick en väldigt fin bild ;)
Svar från alf109 2013-08-26 15:23
Jo visst, men det blev både kostsamt och slitsamt att sanera porten från pulvret som dessutom har en tendens att tränga in i minsta skrymsle och vrå. :)
-affe
Det verkar som de udda filurerna samlar sig på vissa stället. Kan rapportera från min förort att det är lugnt som i graven, förutom att jag fick min fina tävlingscykel stulen ur cykelförrådet 2004. Några år senare såg jag en pundare på cykeln. Men då var cykeln nedgången. Ett bilinbrott i området på 8 år vad jag känner till.
Svar från alf109 2013-08-26 15:26
Jo det har blivit mycket mer bus här runt Hornstull sedan det blev "inne".
Dels drar området till sig folk på ett annat sätt nu, och dels har de boende i gemen åkt upp ett antal lönegrader efter alla ombildningar vilket säkert bidragit till att göra det mer attraktivt för tjuvar. Förr fanns inte så mycket att sno liksom. ;)
-affe
Antipodian 2013-08-27 02:27
Jag kan bara hålla med - jag bodde i Hässelby fram till 2008 och måste säga så här efteråt att det är en lugn oas (kanske för lugn för en del) - det är väl den positiva aspekten av den inkomstsegregation som råder :-)