Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. En sommarnattspromenad runt Årstaviken

Det känns som att det är en bit kvar till sommaren och de varma nätterna. Den här bilden tog jag när jag och hunden tog en promenad runt Årstaviken en natt i augusti. Nattbilder i stadsmiljö och färg kan få en lite surrealistisk känsla över sig tycker jag. Den här gången var det lätt utrustning och bilden är tagen på frihand på full öppning med den billiga och fina 35/1,8 till Nikons aps-c, isot var uppskruvat till 6400 på D7100:an.

Normalt pysslar jag ju med lite långsammare fotografering på nätterna, men ibland kan det vara skönt att bara hänga kameran runt halsen och knalla ut, det ger ofta en annan typ av bilder. Nu på vintern om det är lite snö funkar det bra med en 400 asa film i småbildskameran också om man har en ljusstark glugg. Jag hoppas på lite påspädning av det allt tunnare snötäcket så kanske det kan bli några nattbilder i steget även med svartvit film denna vinter.

Inlagt 2014-01-29 23:55 | Läst 2541 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Färg, minsann! Men, en väldigt fin bild. Håller med om att det behövs lite mer snö för att det ska bli roligare att fota utomhus, och då kanske det blir lite mer sv/v igen.
Konstigt det här med snön! Min fru rapporterar barmark inne i sta'n,
medans det är c:a två decimeter i Gnesta!
/B
Färg på natten blev också fint! Längtar till den årstiden då allt är lättare även fotograferingen! Ha det gott!
Sköna nattfärger, känns lite exotiskt och vad gäller snön så snöar det i Vallentuna just nu.
Fin nattbild, Alf. Ser nästan ut att vara tagen utomlands.
Tack ska ni ha.
-affe