Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Kylan är vacker, för oss som kan välja

Vackert men bitande kallt, isen hade lagt sig under natten, rimfrost i träden. Men jag såg att det skall bli mildare igen, så snart är mörkret och blasket tillbaka. Inget jag vill ha direkt, jag föredrar vinterväder på vintern.

För andra är det mer välkommet om kylan ger sig, det kan till och med handla om överlevnad. Tältläger i vinterkylan, det är inte ett krigshärjat Europa för hundra år sedan utan Stockholm 2014.

Visst kan man irritera sig på alla tiggare, men kanske skulle vi också irritera oss på våra folkvalda när de dumpar miljarder av våra surt förvärvade kronor i nuonaffärer, skänker bort vårdcentraler, lägger ut sjuk- och äldre-vård till riskkapitalbolag osv. Eller när Ivar Kruegers gamla skapelse SCA håller sig med ett ledargarnityr som använder bolagets privatflyg som om det handlade om att ta en sväng i kärlekstunneln på Gröna Lund.

Eller när bankchefer ger sig själva millioner i bonusar, samma banker som skattebetalarna fick rädda för några år sedan och där man dessutom lever i en egen skyddad verkstad där vinsterna i fikan, risker och förluster till skattebetalarna gäller. 

Detta med bonusar förresten, de redan mest välbetalda måste ha ytterligare betalt för att göra det jobb de redan har hutlöst bra betalt för att göra? Tänk om detta system skulle appliceras på alla, sopgubbarna som: ”Visst, för grundlönen åker vi in till jobbet, men skall vi ta hand om soporna också så vill det till att ge en saftig bonus.” Nu ligger det ju dessutom i bonuskulturens natur att man ofta inhöstar bonus även när det gått åt pipan, med den lite krystade förklaringen att om de inte fick bonus så kanske det skulle gått ännu mer åt pipan.

Bara några exempel på saker som, åtminstone jag, tycker är värda mer irritation än om det sitter någon fattig stackare med kopp utanför livsmedelsbutiken. 

Inlagt 2014-12-29 13:37 | Läst 1943 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är märkligt att SD och alla rastistsympatisörer lagt allt krut på dessa tiggare. Man kan inte gå och handla för att man måste gå förbi en tiggare och få dåligt samvete. Dom här bovarna, ägnar man inte en tanke. Det är som du skriver, miljardbelopp till konton utomlands som skulle användas till vår och skola. Ändå tycks allför många människor svälja förtreten. Virkar du grytlappar och blir rik på dom är du värd alla kronor. Men stjäl du pengarna ur statskassan är du en bov bland alla andra bovar. Går bolagen dåligt avskedar man folk på golvet, dom här blir belönad. Bra med människor med din åsikt och som delar den.
Sten
Svar från alf109 2014-12-29 17:45
Det är lite av uppochnedvända världen ibland. :)
-affe
Huvudet på spiken Affe. Jag skrattade när jag läste: ”Visst, för grundlönen åker vi in till jobbet, men skall vi ta hand om soporna också så vill det till att ge en saftig bonus.”

PS - vi har i grunden ett bra ekonomiskt och politiskt system i Sverige. Det är bara det att pendeln har svängt över lite väl mycket de senaste åren.

Ta hand om dig!

mvh Tommy
Svar från alf109 2014-12-29 17:48
Tack ska du ha Tommy.
Ingen systemkritik från min sida, men jag tycker att det utvecklats en oroande acceptans för olika makthavares agerande många gånger. Idag går det att komma undan med i stort sett vad som helst verkar det eftersom nyheterna tenderar att ha väldigt kort livslängd i människors medvetande.
-affe
Detta med uttag fantasilöner och bonusar har ju debatterats i många år nu, undrar bara varför det få fortsätta? Fina bilder ovanligt med färg från dig.
Ha de gott
/Hans-Åke
Svar från alf109 2014-12-29 17:49
Folk har slutat att skrika tillräckligt tror jag, moralen verkar ha utarmas så att sådant man inte kom undan med förr numera passerar med en axelryckning.
-affe
Dubbelolle 2014-12-29 18:28
Dax att börja benämna saker vid sitt rätta namn, legaliserad stöld! LO
Hej Alf,
Du sätter tummen på flera ömma punkter i detta samhälle. Det borde väcka politikerna, men i stället sätter de demokratin på spel för att behålla makt.
Sänder en nyårsklapp till Sally
Gott Nytt År
Bob och Ninni
Svar från alf109 2014-12-29 17:51
Det är för få tummar på de ömma punkterna Bob. :)
-affe
Ps. Sally sa att hon gärna ville ha klappen nu, men jag sa att hon får vänta till nyårsafton. ;)
Mycket bra o välformulerad sammanfattning av läget i hela Europa, det gör mig så vansinnigt förbannad att ett välstånd som byggts upp under så många år kan raseras så snabbt, allt för att gynna dom redan besuttna, ren högerpolitik, Annika Falkengren plockar ut 30 miljoner med bonusar, sen sitter hon i flera styrelser för andra bolag o tjänar ytterligare antal miljoner. Och bemanningsföretagen tex, läste om stafettläkare som begärde 80000 /vecka + fri bil o hotell. Snart är väl hälften av alla sjuksköterskor anställda genom bemanningsföretag, det blir oerhört mycket dyrare för landstingen, inte konstigt att vården knakar i fogarna. Dina bilder är fina, att man kan överleva i denna kyla i vanliga tält mitt i vintern, ja vi kanske bara ska vänja oss, det kanske bara är början. Må gott, LO
Svar från alf109 2014-12-29 18:13
Jag tror att det är bra om så många som möjligt blir just förbannade, och ger uttryk för det.
Tack ska du ha LO.
-affe
Bra skrivet Affe
som vanligt :-)
och bilderna är ju bra.
Svar från alf109 2014-12-29 23:43
Tack ska du ha Bengt.
-affe
Svar från alf109 2014-12-30 16:14
Det gäller att vara duktig i att välja rätt föräldrar som senare ger rätt umgänge osv... ;)
-affe