Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Nystart, eller inte

Gjorde misstaget att reagera på ett inlägg på startsidan, det kommer inte att upprepas.

På min blogg däremot kommer jag att tycka en del och eftersom det är min blogg kommer jag också ta mig friheten att moderera kommentarerna om jag anser att det blir nödvändigt.

Var lugna, jag kommer inte att censurera någon för att den inte delar mina åsikter. Däremot kommer jag plocka bort sådana som vrider bort diskussionerna från ämnet, försöker ta över kommentarerna i enda syfte att själva få belysning eller bara är allmänt otrevliga.

Fotografiskt har det inte hänt så mycket för egen del de senaste åren (om det nu någonsin gjort det?). Jag går mest runt i vardagen med min hund och tar mina bilder på sådant som dyker upp i min tillvaro. Ingen tanke, inget projekt, bara en bild i taget helt enkelt.

Jag har lagt det långsamma nattfotograferandet på hyllan ett tag sedan några år. En form av fotografering som jag som regel ägnat mig åt i sällskap med mina hundar. Då den förra hunden blev gammal och inte orkade knalla runt så mycket blev det ett stopp i detta. När hon sedan gick bort och jag var ensam ett år så kändes det inte kul att göra det och den nya hunden är fortfarande för ung med för mycket spring i benen för att det skall funka med all väntan som den långsamma nattfotograferingen innebär.

Jag kände också att jag nått lite av vägs ände med den typ av bilder jag tog, finns i och för sig några vita fläckar kvar av staden att plåta på natten men det känns inte som att det är någon brådska med dem.

En indikation på att det är dags att ta upp något nytt är att suget att gå ut för att ta sina ”gamla” bilder avtar. Dags att hitta något nytt ”projekt” alltså, kanske skall jag försöka mig på att nattfotografera digitalt i färg med långa tider och stativ istället? Jag har sett en del bra bilder tagna i stadsmiljö på det sättet.

Bilderna i inlägget har inget med texten att göra utan föreställer bara is på lite olika sätt.

Inlagt 2018-02-13 03:00 | Läst 4601 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Låter bra det här! Jag brukar också rensa när det går till personliga angrepp! Eller när konstiga kommentarer kommer sena fredags eller lördagskvällar! ;)
Å projekt e ofta kul och kan bli intressanta!
/Bengan
Svar från alf109 2018-02-13 13:40
Jo jag kommer att köra den linjen och ignorera sådana som jag vet är ute efter att irritera.
Vi får se vad jag tar vägen med plåtandet framöver? För nu räcker det bra att bara gå runt och "vardagsknäppa" lite tycker jag.
/Affe
En färgsprakande isbild utöver det vanliga. Väldigt snyggt.
Sten
Svar från alf109 2018-02-13 13:41
Tack ska du ha Sten.
/Affe
Jag blev lite förvånad över att du lät dig provoceras så lätt av en sådan skitsak - då med tanke på hur du uttalat dig tidigare om att gräla på nätet.
Vi har mycket olika åsikter om saker och ting, men jag uppskattar din välavvägda stilistik när du skriver på din egna blogg.
Vacker bild, den andra.
Jag uppskattar dina åsikter och dina bilder, bra att du har ett forum för att fortsätta uttrycka dej på ditt sätt och som du vill!!
Svar från alf109 2018-02-13 13:43
Tack ska du ha Anne-Sophie, kommer nog att passa mig för att ge uttryck för mina uppfattningar på annat ställe än i min blogg i fortsättningen. Som utbränd pallar jag inte riktigt med alla "jiddrare" som varken vill eller kan förstå det jag försöker säga. :)
/Affe
Naturen är en formidabel formgivare och det visar din andra bild upp, mycket fin tycker jag.
Ha det gott/Stig
Svar från alf109 2018-02-13 13:43
Tack ska du ha Stig.
/Affe