Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Far och Mor

Jag tänker ofta på mina föräldrar, nu är det några år sedan de gick bort mor för sex och ett halvt år sedan och far för ganska precis fyra. Bilden är från 2001 och den första julen som mor inte bodde hemma. Hon insjuknade tidigt i demenssjukdomen och far skötte henne hemma i flera år, till slut gick det inte längre och sommaren 2001 fick hon flytta till det särskilda boendet i samhället.

Farsan besökte henne varje dag så länge hon levde, i början flera timmar uppdelat på två vändor, på slutet blev det kanske en halvtimma om dagen då han gav henne något gott att tugga på. De sista åren tillbringade hon liggande i sin egen värld, hon gapade och tuggade om hon fick något gott och det var i stort sett allt.

Far tyckte att hon verkade känna av att han var där och tyckte att hon verkade känna sig lugn av hans närvaro, har man varit tillsammans ett helt liv känner man sådant. 

Inlagt 2014-02-28 01:59 | Läst 2839 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Så fint skrivet.
Och när de finns i dina tankar så tänker de precis på dig.

//Johanna
Gripande Alf. Jag anar vad som väntar min egen mor....
Hej.
Din far hade helt säkert rätt.
Ha de.
Det är både sorgligt och vackert på ett konstigt sätt att livet har en början och ett slut.

Jag kan se en utseendemässig likhet mellan dig och din mor Affe. För övrigt så fick jag en annan reflektion när du skriver "Far och mor". Jag själv skriver alltid "Mor och Far" och jag vet inte varför jag gör det. Konstigt hur ord kan göra att man sätter igång och fundera...

Må gott Affe!

mvh Tommy
Livet tar en gång slut. Det gäller att ta till vara tiden man har tillsammans. Min svärmor har precis begravts, nästan 90 år gammal. 2008 drabbades hon av hjärtstillestånd men klarade sig. Hon har klarat sig själv med de dagliga sysslorna men behövde hjälp med städning, handling o.s.v. Jag och min fru har varit till henne varje dag. Vi pratade ofta om hur hon ville ha det när hon dog. När vi städade ur hennes lägenhet hittade vi ett skrin i skåpet där hon hade skrivit upp vilken vers som skulle finnas på hennes dödsannons. vilken präst o.s.v. allt var förberätt. Dessutom ett brev till mig och min fru och våra fyra barn med ett tack för att hon fick bo hemma tills sin död. Det värmde oss extra i sorgen.
Sten
Dina bilder på din far och mor är så vackra Alf. Man blir gripen, berörd och upplyft på samma gång. Jag kan bara ana din sorg och saknad, både under dessa deras sista år men även nu, För mig andas dina bilder närhet och ömhet och respekt,
Ömsint och fin skildring av dina föräldrar.
Ha det bra!
Jon Anders
Bilderna på dina föräldrar är ömsinta, vackra och sorgliga.
/Krister
Fint porträtt Alf
Det finns kärlek i det.
Tack ska ni ha.
-affe
Dina bilder av föräldrarna ger verkligen en känsla av ömhet och närhet, även om sjukdomen är svår så finns närheten.