Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Hästar på 2000 meters höjd

Har precis kommit hem från Bad Gastein i Österike och där har jag vandrat på alperna, när jag var uppe på Stubnerkogel, 2 254 m, så stötte vi på en liten hästflock på vandringsleden.

Här blev det en lång paus både för att vila och fotografera:))

När jag var tillbaka till hotellet så berättade andra vandrare att det går ca 3000 djur, hästar, kor och får på bergen runt omkring Bad Gaisten och man ska snart ta ner dom inför vintern.

Postat 2012-09-16 11:25 | Läst 3171 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Roque Nublo "klippan bland molnen"

På semestern på Grand Canaria var jag på vandring i bergen och där finns det ca 500 km vandringsleder. Vi vandrade med Rocky Adventure.

Vi gav oss iväg tidigt på morgonen på en riktigt slingrig väg upp till bergen, man blev verkligen imponerad av hur busschaffören hanterade bussen på dessa vägar, man bör inte lida av varken svindel eller åksjuka...

Utsikten från ett cafe som vi stannade vid, vi ska vandra på berget som finns under molnen.

 

Trädgränsen börjar vid 800 m för lägre ner är det för torrt och varmt.

 

Vi började våran vandring vid 1300 m och skulle upp till 1900 m. Vandringen gick genom 3 klimatzoner och vi började vid den torra och kargiga, ökenklimat.

 

För att sen vandra in i Pinjeskogen, inlandsklimat.

 

När spanjorena kom till ön så högg man ner ca 90 % av skogen vilket ledde till att lika mycket av dom andra växterna också försvann. För dessa träd samlar upp fukten från molnen med barren som sedan droppar  ner på marken så både träden och andra växter kan leva här.

 

Man har återplanterar mycket skog och den här är ca 50 år.

 

På Kanarieöarna har man 550 endemiska växter, vilket innebär att dom bara finns här, i skandinavien har vi bara 28 st.

 

Här är den mytomspunna Roque Noble, där urinvånare höll rådslag och cermonier.

 

Bitvis var lederna stenlagda.

 

Här en av dom duktiga guiderna som lärde oss massor om Kanarieöarna.

 

Utsikt över byn La Culta som vi varandrar ner till och där kunde man belöna sig med en öl eller kaffe innan man vandrade vidare. Dom som kände sig färdig kunde åka med bussen sista biten. I byn har dom medelhavsklimat

 

Det var inte bara vi som var på vandring i bergen:)

 

Efter en underbar dag i bergen belönades vi med en vacker solnedgång utför våran balkong.

Jag kan verkligen rekomendera att man ger sig ut på vandring om man åker hit. Jag längtar redan tillbaka till bergen där.

 

Postat 2010-11-02 22:25 | Läst 4625 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En Norsk mås

Var en kort sväng till Oslo och träffade en oblyg mås som gärna lät sig fotograferas. Här är en bildserie på måsen, några av bilderna har inte så bra skärpa med jag tycker det blev en härlig serie.

 

 

 

 

 

 

Nu hade vi inte åkt ända till Oslo för att fota måsar fast man kan tro det när man ser på bilderna som jag tog:) Vi var faktiskt lite kulturella också, Bland annat så besökte vi Kon - Tiki museét med vassbåten Ra 2.

 

 

Vi var även till det  nya operahuset som är byggt av någon slags vit marmor, just den dagen var der otroligt mörka moln som gjorde sig snyggt mot den vita byggnaden.

 

 

 

Postat 2009-08-02 12:27 | Läst 1893 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera