Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Fotoåret 2020

Efter varje år gör jag en liten tillbakablick över mitt fotoår, jag väljer en bild från varje månad.

Januari
Den här svartvita bilden på en talgoxe som jag fotograferat i Naturreservatet i Kronskogen tycker jag väldigt mycket om.

Februari
Är härlig dag ute i vår stuga.

Mars
Den här bilden är tagen med min iPhone på väg till jobbet. Det var en härlig dimma, jag var lite sen och jag ser två svanar simma på ån. Först tänkte jag strunta i det men sen så stannade jag och tog några bilder, jag är glad att jag valde svanarna istället för att komma i tid till jobbet.

April
Tjädern Torsen från naturreservatet Hedlandet.

Maj
Var jag på ugglesafari med Birdsafari Sweden, då fick jag se slaguggla, men jag valde bilden på svalan från det äventyret.

Juni
Jag tycker även om att fotografera djurlivet i våra små naturområden mitt i stadskärnan, här är en bild på en rörhöna med en av sina ungar i Eskilstuna stadspark.

Juli
Plötsligt händer det att jag fotograferar annat än naturbilder, här är jag på Offroad på Gröndal med ett gäng fotografer, det var en väldigt kul fotografering.

Augusti
Då kröp jag omkring i ljungen ute vid stugan och fick den här bilden.

September
Då bar det iväg till Grövelsjön för lite semester och vandring.

Oktober
Vattenfallet i Röttle.

November
Var ingen bra månad, jag var bara ute en gång med kameran, det blev inga bilder som jag kände mig nöjd med, men det blev bilder på sångsvanarna som fortfarande var kvar ute på en åker.

December
Det var en mörk och regnig månad, alltså en perfekt månad att fotografera droppar.

2020 var ett tråkigt år på många sätt men pga att vi inte ska umgås eller resa har jag fått mycket tid till fotografering i mitt närområde. Men nu får vi se fram emot ett år där vi kan leva lite mer som vanligt med våra nära och kära.

Postat 2021-02-14 20:07 | Läst 1130 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Gysinge i vinterskrud

Igår tog vi en tur till Gysinge, jag var där i höstas med ett gäng med fotografer och nu blev det en tur dit med maken. Han ville gärna se dom gamla järnvägsbroarna och få komma ut i det härliga vintervädret.

Det finns många fina forsar, man kan få se utter och mink om man har tur.

Vi var på Mattön där finns en rundslinga på 4 km, jag gick den i höstas och vi tänkte gå den. Men jag kände knapp igen den, för vattenståndet var högt så att vi gick på is.

Vi trodde det skulle bli bättre längre fram, men det kändes nästan värre.

Vi vände och gick tillbaka, när man ser tipspromenad lappen och informationsskylten då förstår man hur högt vattnet är.Jag undrar hur dom här gamla ekarna och resten av växtligheten ska klara sig.

Vi hittade ett perfekt ställe för lunchen.

Sen var det dags för järnvägsbroarna. För er som vill se fler bilder på dom kan titta på mitt inlägg från i höstas. Höst I Gysinge

Här är en bild på en knipand eller en av mina konstiga bilder som min man kallar dom.

Vi hade en härlig dag där och åker gärna tillbaka igen.

Postat 2021-02-14 19:00 | Läst 1580 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Asköviken

Nu är det sådant härligt vinterväder att man vill bara vara ute och njuta av det, så vi åkte till Asköviken och gick en promenad.

Där brukar man kunna se mufflonfåren på avstånd.

Men idag kom vi riktigt nära.

Vi gick en sväng till Rudöklippan, där matar man småfåglarna, när vi var där så var hackspetten framme och åt flera gånger.

Vi såg även Dovhjortar men dom var alldeles för långt bort för att fotografera, men på hemvägen kom dom nästan för nära. 

Postat 2021-02-07 17:52 | Läst 1088 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fortsatt sabotage på skogsmatningen.

Idag åkte vi ut till vår stuga i skogen, solen hade precis kommit upp. Vi gick direkt till vår skogsmatningen, då såg vi att ekorrarna hade gnagt sönder den sista mataren. Mården hade även dragit iväg med vårt nätfat som vi lägger nötter och annat i, vi hade lagt i en stor sten i den, men det hjälpte inte.

På bilden ser ni tre matare, den första är den som ekorren har gnagt bort alla plastbitar i öppningarna så nu rinner fröna ut på marken. Den andra har mården stulit och den tredje har vi flyttat till stugan för att den inte ska bli saboterad av mården. Den verkar inte lätt att få till en fågelmatning som ekorrar eller mården inte kan förstöra.

Det är roligt att komma till matningen för fåglarna vet att nu blir det mat, dom kommer flygande från alla håll och det blir full fart. Först kom en talltita eller entita, jag ser inte skillnad på dom. Men idag fick vi lägga ut maten på stenarna så den är förmodligen slut imorgon, efter mårdens nattliga räd. Nu planeras det inköp av matare i metall, inte en enda plastbit på dom.

Den lilla stugan i skogen.

Vi åkte vidare till Ekeby våtmark, där såg vi en frusen häger, spana in frosten på hans rygg.

Dom här sångsvanarna verkade längta till våren,

En hel familj som vinterbadar:)

Postat 2021-02-06 19:34 | Läst 1139 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera