Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Asköviken

Nu är det sådant härligt vinterväder att man vill bara vara ute och njuta av det, så vi åkte till Asköviken och gick en promenad.

Där brukar man kunna se mufflonfåren på avstånd.

Men idag kom vi riktigt nära.

Vi gick en sväng till Rudöklippan, där matar man småfåglarna, när vi var där så var hackspetten framme och åt flera gånger.

Vi såg även Dovhjortar men dom var alldeles för långt bort för att fotografera, men på hemvägen kom dom nästan för nära. 

Postat 2021-02-07 17:52 | Läst 191 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fortsatt sabotage på skogsmatningen.

Idag åkte vi ut till vår stuga i skogen, solen hade precis kommit upp. Vi gick direkt till vår skogsmatningen, då såg vi att ekorrarna hade gnagt sönder den sista mataren. Mården hade även dragit iväg med vårt nätfat som vi lägger nötter och annat i, vi hade lagt i en stor sten i den, men det hjälpte inte.

På bilden ser ni tre matare, den första är den som ekorren har gnagt bort alla plastbitar i öppningarna så nu rinner fröna ut på marken. Den andra har mården stulit och den tredje har vi flyttat till stugan för att den inte ska bli saboterad av mården. Den verkar inte lätt att få till en fågelmatning som ekorrar eller mården inte kan förstöra.

Det är roligt att komma till matningen för fåglarna vet att nu blir det mat, dom kommer flygande från alla håll och det blir full fart. Först kom en talltita eller entita, jag ser inte skillnad på dom. Men idag fick vi lägga ut maten på stenarna så den är förmodligen slut imorgon, efter mårdens nattliga räd. Nu planeras det inköp av matare i metall, inte en enda plastbit på dom.

Den lilla stugan i skogen.

Vi åkte vidare till Ekeby våtmark, där såg vi en frusen häger, spana in frosten på hans rygg.

Dom här sångsvanarna verkade längta till våren,

En hel familj som vinterbadar:)

Postat 2021-02-06 19:34 | Läst 302 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Min skogsmatning

Det är alltid spännande att komma ut till vår skogsmatning för den stora frågan är... vad har mården hittat på den här gången. Det var mycket spår i snön både vid stugan och vid skogsmatningen, hare, rådjur, mården och mycket små spår från ett mindre djur än mården. Nu är vi väldigt nyfikna på vad det kan vara, vi får nog sätta upp åtelkameran igen. Det fanns även blodspår under matningen så en fågel eller sork har blivit mat och nån har även kissat där.

Förra veckan provade jag att hänga ut "talgbollar som jag gjort själv i engångsmuggar. Dom var förstås spårlöst borta, mården har nog en stor gömma med allt han tar från matningen. Nu har jag försökt binda fast min hemma gjorda "talgbollar" ordentligt, för jag har köpt plastkåsor på loppis och vill gärna ha kvar dom. 

Svartmesarna är först på plats när vi fyllt på med nötter, dom är så kvicka att det är svårt att få dom på bild.

När jag kom hem såg jag att vi även har en talltita eller entita vid matningen.

Postat 2021-01-17 14:09 | Läst 244 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Vem plundrar fågelmatningen

I början av december startade jag upp fågelmatningen vid sommarstugan. Förra året hade vi matningen nära stugan, när våren kom hade vi en invasion av sorkar. När vi satt på altanen och fikade sprang det sorkar under stolarna och letade smulor.

I år satte vi upp matningen en bit in i skogen. Nästa gång vi kom dit så låg tre av matningarna på marken, när samma sak upprepades sig ett par gånger till. Då satte vi upp en åtelkamera för se vem är är den skyldig.

Titta här

Vi blev snopna när vi såg att vi hade en mård i matningen.
På dagtid var det både nötskrikor och en ekorre där

Titta här

Nu när vi vet vilka som besöker matningen så åkte vi och köpta nya.

Idag när vi kom ut så hängde allt på sin plats utom en liten med två talgbollar i, den var helt försvunnen. Förmodligen har mården släpat iväg den. Vi har även en öppen matning för nötskrikorna, ekorren och mården, då hoppas vi att dom låter dom nya vara ifred.

Nötveckorna gillar också den öppna matningen, dom var inte blyga, dom kom fast jag bara stod två meter ifrån matningen.

Talgoxarna var mer försiktiga, jag fick vänta länge innan en våga sig fram, den högg snabbt en ostbit innan den försvann.

Det är alltid spännande med naturen.

Postat 2021-01-02 20:36 | Läst 300 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Fototräff i Asköviken och Tidöslott

I Söndags hade Naturfoto Västmanland en fototräff. Vi morgonpigga träffades redan kl 07:00 och vid kl 11:00 kom ett gäng till. Det var en varm men gråmulen dag, tyvärr hade inte riktig höstfärgerna kommit igång ännu men lite fina färger fanns det.

Lite fåglar på Rudö.

Lite bilder från omgivningen.

Jag hittade ett helt fält med vissna rödklöver på.

Det fanns även ett fält med blommande rödklöver, men det var inte lika roligt som det andra fältet.

Vid Tidö slott finns det "vilda kaniner".

Postat 2020-09-28 17:59 | Läst 510 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 18 Nästa