Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Vad ska man göra med alla bilder?

Just nu funderara jag över varför jag tar så mycket bilder som jag inte har någon användning av, utan jag fotar för det är kul eller på något som är vackert, ändå vet jag att det förmodligen bara kommer att ligga och skräpa på någon hårddisk.

Hur gör ni, har ni någon plan innan ni går ut med kameran? Eller gör ni som mig fotar för glatta livet utan någon som helst fundering på vad man ska använda bilderna till?

Här några bilder på solnedgångar  som ligger och skräpar på en hårddisk, vet inte varför men ser jag en fin solnedgång så bara måste jag fota den. Men väl hemma så använder jag den  inte ens som skrivbordsbakrund på datorn.

Postat 2011-05-30 13:41 | Läst 2557 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Hur klantig får man vara??

Igår skulle jag titta på min kompis dotter på 10 år som dansar balett. Hon var med i en uppsätning av Snövit på teatern och det var premiär för henne att dansa med tåskor, en stor händelse för henne.

Jag tar givetvis med mig kameran, ska föreviga detta tillfälle. När jag packar kameran så ser jag att det är dåligt med batteri, men inga bekymmer tänker jag för jag har ju ett extra..... väl framme byter jag batteri och det är tomt.... FN vad trött man blir på sig själv, där sitter jag med två tomma batteri och snart börjar showen.

Vågar inte prova ta någon bild förrens kompis dotter kommer in på scen, jag hinner ta några bilder på henne innan hon försvinner ut och så får jag ta några bilder till (sammanlagt 16 st) sen är båda batterierna helt döda.

Har i alla fall lärt mig att kolla båda batterierna innan man ger sig iväg.

Det var väldigt dåligt ljus under hela showen, fast jag körde med ISO 2000 så blev bilderna väldigt mörka.

Men jag måste säga att showen var väldigt bra och det var kul att se alla barn i olika åldra uppträda, roligaste var dom yngsta som ibland inte hade någon koll på vad dom skulle göra, men det blir bara så sööött....

Snövit som ung och med ovanligt mycket belysning.


Här var det så mörkt att jag var tvungen att använda blixt, tur att jag satt på fjärde raden.


Snövit har vuxit.
Postat 2011-05-29 11:46 | Läst 3009 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

The Wall

Efter lång väntan så blev det äntligen dags för att bege sig till Globen för att få uppleva The Wall med Roger Waters. Det var en fantastisk upplevelse på alla plan, bara det att tiden gick aldeles för fort.

Eftersom Globens regler är att man inte får ta in systemkameror så fick Canons G12 följa med och som tur var så satt jag på första raden så avståndet var inget problem. Problemet var att G12 hade svårt att fokusera, men vi kämpade på och fick några hyvsade bilder. Men visst var det tråkigt att Globen kör med sina generella fotoregler för det första Roger sa var att man gärna fick fotgrafera men utan blixt.Muren är riven och det är över.

Postat 2011-05-05 15:16 | Läst 3718 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera