Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Dovrefjäll, del 3

När vi vaknade upp på vår fjärde dag hade det kommit snö under natten på dom högsta topparna. Vi var tveksamma om vi skulle kunna gå upp för fjället men efter frukost såg vädret bra ut.

Vi gav oss upp för fjället, högt där uppe så hörde vi en bjällra klinga så vackert, efter en stund dök det första fåret upp. Det visade sig vara en liten grupp på 4 får.

Vi hittade flocken igen, först såg vi en ensam tjur, tror vi.

Vi gick vidare och hittade resten av flocken.

Man märkte att det snart var dags för brunst, tjurarna hade börjat gruffa lite med varandra.

Dags att lämna myskoxarna för att äta vår lunch, vi satte oss i lä vid en liten bäck. Då hörde vi bjällran igen och efter ett tag så stod fåren där och tittade på oss.

När vi gick ner för fjället kom vi bara en liten bit för myskoxarna hade spridit ut sig över ett stort område, där dom gick lugnt och betade. Vi blev sittande där med en underbar utsikt, vi packade upp chokladen, satt där och njöt i solen. Det var vår sista dag på Dovrefjäll.

Efter ca en timme vågade vi gå ner, flocken hade flyttat sig så mycket att vi kunde passerade dom på ett säkert avstånd.

Det var en otroligt häftig att få se dessa djur även om jag var på helspänn nästan hela tiden under fotograferingen och var beredd att snabbt dra mig undan. Men man glömmer aldrig den känslan när man har zoomat in en stor tjur och den titta rakt på en.

Postat 2018-11-04 07:54 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Dovrefjäll, del 1

I slutet av augusti åkte vi till Dovre fjäll, för att vandra och med förhoppningar på att få se myskoxar. Första dagen vi vaknade så både regnade och blåste det, men vi gav oss iväg till en utsiktsplats Snöhetta viewpoint. Dom digitala vägskyltarna på vägen dit talade om att det blåste 18 m/s och dom mörka molnen närmade sig.

Efter ca 1,5 km promenad i stormen kunde man gå in i huset och värma sig vid den öppna brasa. Hela långsidan var av glas så där satt man skönt och njöt av den vackra utsikten.

Det fanns en tubkikare som man kunde spana in omgivningen och där stod dom... myskoxarna:) dom var långt borta så trots att jag zooma in allt som det gick blev dom väldigt små på bilden.

När vi druckit vård medhavda kaffe så gick vi ut i blåste och regnet. Vi gick en promenad runt i området och bara en liten bit bort så var det några myskoxar nedför berget.

Innan vi gav oss tillbaka till vårt rum vi hyrde på Dovregubbenshall så tog jag några bilder på det fantastiska landskapet runt mig.

Det kommer ett till inlägg snart.

Postat 2018-10-24 21:08 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lilla Holmen på Åland

I Mariehamn finns en park där man har fåglar, där finns papegojor, höns, påfåglar mm. Även vilda fåglar trivs där.

Vitkindad gås som övervakar sin unge.

 En tärna har spanat in den bästa platsen.

När tärnan flyger iväg blir platsen genast upptagen igen.

Den här båtägaren är nog inte så glad över sin gäst.
 

Postat 2017-07-23 22:02 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ottenby fågelstation

Har varit på Öland i 2 dagar och första dagen åkte vi till Ottenby fågelstation.

Vi började med att gå upp i Långe Jan, efter 197 st trappsteg så får man en fin utsikt över Otenby.

Efter det fikade vi och genast kom det gäster som vill snylta på vårt fikabröd.

Där fanns det svalbon vilket gjorde att jag fick svårt att hinna med mitt kaffe i mina försök för att få en bild på ungarna.

Vi gick runt och tittade på svanarna som guppade runt på vågorna och njöt av naturen.

När vi går där och tittar ut i havet så börjar jag undra om det är stenar eller sälar jag ser, upp med kameran och zoma in, till min glädje så är det sälar.

Den här bilden bör förstoras.

Postat 2016-07-09 21:22 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Flygfoto

Idag flög vi till Österrike på en kombinerad vandring och spa resa. Vi bor i Bad Gastein som ligger 1000 meter över havet och det går liftar upp till 2000 och där är det fint att vandra.

Här är några bilder fotade med min Iphone5 och redigerade i min Psapp, jag har lekt lite med filter.

Det här vattenfallet rinner igenom byn i flera etapper, sammanlagt har fallet över 300 meters fallhöjd så det är väldigt mycket backar här.

Postat 2015-05-16 17:47 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 Nästa 

Innehållskategorier