Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Skrattmåsar i Ottenby

När jag var i Ottenby så fångade ett par skrattmåsar som fiskade bara ett par meter ut i vattnet, där blev jag sittande. Jag är urdålig på olika fåglar så att försöka se någon sällsynt fågel är ingen ide, för jag skulle inte känna igen den. Men skrattmåsar är roliga fåglar så bjuder på flygkonster.

Först var det mest mulet, ibland kom det fram någon solstråle så bilderna blev mest gråa, jag har försökt få fram kontrasterna utan att dom skulle bli för mörka.

Sen kom solen fram och havet blev blått.

Härligt att du orkade titta på alla bilderna:)

Postat 2019-10-12 18:22 | Läst 381 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Öland

Har nyss kommit hem efter ett par dagar på Öland, vi bodde i Vickleby på Bo pensionat. Jag kan verkligen rekommendera att äta där, vi hade bokat trerätters middag för tre kvällar och all mat var väldigt gott. 

Första dagen åkte vi norrut.

Vrakdelar från skonaren Swiks som gick på grund öster om Trollskogen 1926.

Sen gick färden mot Bruddesta, ett gammalt fiskeläge från 1800-talet, där finns det små sjöbodar.

Det är så vackert när man åker bil och ser alla fina betesmarker med vackra stenmurar, känns verkligen som Öland... eller inte?

Jag kan säga att vi inte var dom enda som stannade och tog kort:)

Postat 2019-09-30 13:48 | Läst 533 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Island, Black Beach. Del 3

När vi skulle besöka Black Beach var det ett riktigt ruskväder. Det regnade, var dimmigt och det blåste rejält. På slutet kom det kastbyar som nästan knuffade ikull dig. Så både jag och kameran fick ha regnkläder på sig, jag hade till och med vantar och mössa. 

Gråväder och en svart strand, då blir det väldigt färgfattigt.

Det är fascinerande hur växter kan hitta utrymme att växa.

Om man lyfte på huvudet och tittade högt upp på klipporna så såg man dom häckade lunnefåglarna. 

Postat 2019-08-14 21:11 | Läst 554 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Island, vattenfall. Del 1

Jag har varit på Island på min semester så nu kommer det komma några inlägg om resan.

På island finns det många många vattenfall, jag har besökt 4 st "kända" vattenfall, Jag har två favoriter som jag rekommenderar att man besöker.

 När vi var till Urridafoss var det väldigt lite folk där, så det var lugnt och skönt att gå där och titta på det.

Nästa vattenfall Gullfoss är ett väldigt populärt resmål så där var det hur mycket folk som helst, det vattenfallet är väldigt stort. Mitt tips är att åka dit tidigt på morgonen eller väldigt sent på kvällen, speciellt om man vill fotografera det. Upp till vänster i bilden kan ni se människor.

Seljalandfoss är ett av mina favoritvattenfall, inte det vackraste men det är en häftig upplevelse för man kan gå in bakom vattenfallet. Man behöver regnkläder och ett par bra skor/stövlar för man blir väldigt blöt och man får gå på blöta/hala stenar och en trätrappa . Det är det enda vattenfallet som vi fick betala för att se, 50 kr för parkeringen. Men man förstår att dom vill ha in lite för underhållet, vi var förvånade över att nästan ingenting kostade att besöka.

Skogafoss är min absoluta favorit, ett väldig vackert vattenfall som har en fallhöjd på 60 m.

Om man kan ska absolut gå upp för trappan som finns bredvid vattenfallet.

Dom flesta stannar vid anordnade utsiktspunkten men det finns en vandringsled så går man bara bort en liten bit så får man en lugnare upplevelse av naturen.

Vi satt en stund och bara njöt och konstaterade att fåren på Island finns överallt. 
Högt uppe på berget såg vi några får, vi undrade hur dom hittar alla sina får och hur får man ner dom.

En sista bild på Skogafoss. 

Postat 2019-08-05 09:55 | Läst 546 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Dovrefjäll, del 3

När vi vaknade upp på vår fjärde dag hade det kommit snö under natten på dom högsta topparna. Vi var tveksamma om vi skulle kunna gå upp för fjället men efter frukost såg vädret bra ut.

Vi gav oss upp för fjället, högt där uppe så hörde vi en bjällra klinga så vackert, efter en stund dök det första fåret upp. Det visade sig vara en liten grupp på 4 får.

Vi hittade flocken igen, först såg vi en ensam tjur, tror vi.

Vi gick vidare och hittade resten av flocken.

Man märkte att det snart var dags för brunst, tjurarna hade börjat gruffa lite med varandra.

Dags att lämna myskoxarna för att äta vår lunch, vi satte oss i lä vid en liten bäck. Då hörde vi bjällran igen och efter ett tag så stod fåren där och tittade på oss.

När vi gick ner för fjället kom vi bara en liten bit för myskoxarna hade spridit ut sig över ett stort område, där dom gick lugnt och betade. Vi blev sittande där med en underbar utsikt, vi packade upp chokladen, satt där och njöt i solen. Det var vår sista dag på Dovrefjäll.

Efter ca en timme vågade vi gå ner, flocken hade flyttat sig så mycket att vi kunde passerade dom på ett säkert avstånd.

Det var en otroligt häftig att få se dessa djur även om jag var på helspänn nästan hela tiden under fotograferingen och var beredd att snabbt dra mig undan. Men man glömmer aldrig den känslan när man har zoomat in en stor tjur och den titta rakt på en.

Postat 2018-11-04 07:54 | Läst 732 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 3 Nästa