Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

På jakt efter Guckuskon

För ca 2 veckor sen åkte jag och min man till Naturreservatet Latorpsängarna för att försöka hitta orkidén Guskuskon. När vi kom fram som följde vi bara stigen, vi gick en stund, plötsligt så stod den där, men tyvärr så hade redan blommat.

Vi hade med oss fika så vi gick till ett par bord vid några dammar, där hade även maskrosorna blommat klart. Självklart så fotograferade jag dom, jag tänkte att det får bli vissna blommor tema den här dagen. En av mina kloka vänner sa att dom är inte vissna utan det är en början på något nytt.

En bit in i skogen hittade vi den här dammen. 

Vi fick i alla fall en trevlig utflykt med gofika:)

Postat 2021-06-27 21:27 | Läst 838 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Blixtar och dunder

Inatt vakande jag av att det var för varm och kvavt för att sova. jag gick och satte mig i soffan för att titta på TV. Efter en kort stund såg jag att himlen lystes upp gång på gång, jag såg inga blixtar men jag förstod att åskvädret var på väg hit. Det tog bara ett par minuter så började det mullra ordentligt, då blev det bråttom, fram med kameran, byta objektiv, leta fram stativet och plocka undan så jag kunde börja fotografera från fönstret.

Där stod jag beredd men åskvädret kommer från ett håll där jag inte har  något fönster, jag sprang till andra sidan för att se om det var bättre foto möjligheter där. Jag beslutade att  flytta mig dit, jag tog stativet med kameran, "tassade" :) igenom sovrummet där maken försökte sova. Väl på balkongen så fick jag min första blixtbild, himlen lystes upp då och då, det mullrade en stund senare, så jag kände mig säker på att åskan var en bra bit bort. Plötsligt blixtrade det till och det kom en jätte smäll samtidigt. Jag hoppade högt och samtidigt kastade jag mig in så snabbt att jag nästan ramlade ner i sängen med allt i famnen, maken flyger upp och undrade vad som händer. Sonen kommer springande från sitt rum och säger att blixten har slagit ner på huset mitt emot oss, så det kom blixtar på båda sidorna av huset.

Hela familjen sprang till den andra sidan, larmet tjöt från det andra huset och räddningstjänsten kom. Folk från huset kom ut på gatan men det verkade lungt och att allt hade gått bra. Åskan mullrade på, jag ställde åter upp stativet på den sidan och får två  bilder till. Det tog 23 min från min första bild till den sista, jag var nu så pigg att det var omöjligt att sova men lyckligtvis så var jag ledig idag.

Postat 2021-06-21 20:01 | Läst 1681 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Konsten att ta ICM-bilder

Det är inte lätt att få till fina ICM-bilder. Jag har sett många fina ICM-bilder så det har gett mig lust att försöka ge mig på det, man går ut med kameran i förhoppningar att få dom fina bilderna som ser ut som målningar.

Med staden full av studenter så var min ide att fånga några i vår park det gick inte så bra.

Den här blev lite för randig.

Den här blev allt dubbelt, inte så snyggt,

Det är hårfint mellan att bilden ska upplevas som en misslyckad suddig bild istället för en vacker bild med en känsla av en målning.

Men plötsligt händer det, att man lyckats få till ett par bilder som man känner sig nöjd med. 

Så nu är det bara att fortsätta att träna:)

Postat 2021-06-13 14:48 | Läst 1402 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera