Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Försvarets Flygdag 2022

I lördags följde jag med till Uppsala för att få se och fotografera flygplan mm. Jag var väldigt tveksam till följa med, jag har inget större intresse av flyg eller militären, men i sista stund så  bestämde jag mig för att åka.

Det var en kompis till oss som styrde upp resan, vi skulle åka kl 06:00 och vara framme 07:30. Vi skulle ta med all mat och dricka, stolar att sitta på. Vilken tur att han styrde upp det, för vi kom in snabbt och fint, fick en parkering nära området. Vi fick bra platser att sitta på och jag fick en plats längst fram. Under förmiddagen vällde det in folk så det var hur långa köer som helst till all matförsäljningen. Vi kände oss klara vid ca 13:00, vi kom lätt ut från området och fick köa i ca 30 min i Uppsala. Väl hemma läste vi att det kommit 150 000 personer dit, att man fått köa i ca 3-5 timmar för att ta sig ut från området, då insåg vi vilket flyt vi har haft. Den kompisen får gärna vara vår reseledare på fler utflykter.

Helikopter 16

Helikopter 5B

Transportflygplan TP84

Det var en uppvisning av brandbekämpning med helikopter och flyg.

Midnight Hawks. Finnish Air Force. Vilken uppvisning, dess piloter kan verkligen flyga

Det fanns både flygplan och helikoptrar som stod på marken, endel fick man gå in i men det var väldigt låna köer.

Postat 2022-08-31 18:02 | Läst 1130 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Övergivna bilar

I somras fick jag följa med till en till en plats med "övergivna" bilar. 

Det känns lite konstigt att gå runt i naturen och det står en massa bilar överallt.

En del av bilarna var svåra att se pga all grönska.

Här gömmer sig en gammal traktor.

Man kunde se att bilarna har stått här länge.

Att gå där och titta väcker en del frågor, som varför blev nallen kvar i bilen?

Den här bilen höll vi på missa, men vi såg en liten skymt av den i grönskan och kund trampa undan det.

Postat 2022-08-28 20:56 | Läst 765 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Rammstein 2022

Jag trodde aldrig att jag skulle gå på en konser med Rammstein. Det hela började för många år sen, när min man och sönerna började spela Rammstein, det var inte min typ av musik. Men det bandet spelades titt som tät, både hemma och i bilen, så kom en dag när jag skulle åka iväg med bilen själv. Jag sätter på CD-spelaren ut strömmar musik och jag diggar loss i bilen, plötsligt slår det mig, det är Rammstein som ligger i spelaren.... jag har blivit "hjärntvätta".

I december 2019 släpptes biljetterna till Rammsteins konsert i Göteborg 1 augusti 2020. Vi alla vad som hände det året, så det blev en lång väntan men trodde nästan att den aldrig skulle bli av.

Eftersom man inte får ta in systemkameror, så hade jag bara min mobil med mig, iPhone 13. Jag hade en iPhone 7 innan, den tog inga bra bilder så jag brukar nästan aldrig fotografera med mobilen. Men nu jag tog några bilder på skoj, jag blev verkligen förvånad hur bra bilderna blev. Så jag har några fina bilder som minnen från en fantastisk konsert med en show som slår det mesta.

Jag har knappt redigerat bilderna, det mesta jag har gjort är att dragit ner högdragen och rätat upp.

Postat 2022-08-04 21:30 | Läst 1287 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera