Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Försvarets Flygdag 2022

I lördags följde jag med till Uppsala för att få se och fotografera flygplan mm. Jag var väldigt tveksam till följa med, jag har inget större intresse av flyg eller militären, men i sista stund så  bestämde jag mig för att åka.

Det var en kompis till oss som styrde upp resan, vi skulle åka kl 06:00 och vara framme 07:30. Vi skulle ta med all mat och dricka, stolar att sitta på. Vilken tur att han styrde upp det, för vi kom in snabbt och fint, fick en parkering nära området. Vi fick bra platser att sitta på och jag fick en plats längst fram. Under förmiddagen vällde det in folk så det var hur långa köer som helst till all matförsäljningen. Vi kände oss klara vid ca 13:00, vi kom lätt ut från området och fick köa i ca 30 min i Uppsala. Väl hemma läste vi att det kommit 150 000 personer dit, att man fått köa i ca 3-5 timmar för att ta sig ut från området, då insåg vi vilket flyt vi har haft. Den kompisen får gärna vara vår reseledare på fler utflykter.

Helikopter 16

Helikopter 5B

Transportflygplan TP84

Det var en uppvisning av brandbekämpning med helikopter och flyg.

Midnight Hawks. Finnish Air Force. Vilken uppvisning, dess piloter kan verkligen flyga

Det fanns både flygplan och helikoptrar som stod på marken, endel fick man gå in i men det var väldigt låna köer.

Postat 2022-08-31 18:02 | Läst 1234 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Rammstein 2022

Jag trodde aldrig att jag skulle gå på en konser med Rammstein. Det hela började för många år sen, när min man och sönerna började spela Rammstein, det var inte min typ av musik. Men det bandet spelades titt som tät, både hemma och i bilen, så kom en dag när jag skulle åka iväg med bilen själv. Jag sätter på CD-spelaren ut strömmar musik och jag diggar loss i bilen, plötsligt slår det mig, det är Rammstein som ligger i spelaren.... jag har blivit "hjärntvätta".

I december 2019 släpptes biljetterna till Rammsteins konsert i Göteborg 1 augusti 2020. Vi alla vad som hände det året, så det blev en lång väntan men trodde nästan att den aldrig skulle bli av.

Eftersom man inte får ta in systemkameror, så hade jag bara min mobil med mig, iPhone 13. Jag hade en iPhone 7 innan, den tog inga bra bilder så jag brukar nästan aldrig fotografera med mobilen. Men nu jag tog några bilder på skoj, jag blev verkligen förvånad hur bra bilderna blev. Så jag har några fina bilder som minnen från en fantastisk konsert med en show som slår det mesta.

Jag har knappt redigerat bilderna, det mesta jag har gjort är att dragit ner högdragen och rätat upp.

Postat 2022-08-04 21:30 | Läst 1517 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Wakeboard

Förra veckan hade vi invigning av vår wakeboard bana i Eskilstuna ån. Då hade man en liten tävling med kunniga åkare, bland annat Kevin Jönsson, David Eriksson och Melanie Staaf, det var några till men jag kommer inte ihåg namnen.

Det var en rolig och fartfylld tillställning med mycket hopp och vattenstänk


Jag tyckte om kontrasten med en vattensport med hus, bilar mm i bakgrunden. Så jag har försökt att få med det på bilderna så att det verkligen syns att det är mitt i centrum av Eskilstuna.

Postat 2022-07-15 17:16 | Läst 928 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Pelargonmuseum i Kristinehamn

När vi var till Kristinehamn besökte vi Pelargonmuseum som ligger i Niklasdamm. Där har man både ett museum med ca 400 olika pelargonier och en handelsträdgård med Cafe. 

Wolverton, äggskalspelargon

Pink Cahterine Wheels, stjärnpelargon

En okänd pelargon, jag hittade inte namnskylten.

I handelsträdgården kunde man köpa några av dessa vackra pelargoner. Den här lilla pelargonen fick följa med mig hem.
Mons Ninon, unikpelargon

Det fanns en damm där med några vita näckrosor.

Finns det en damm så brukar det finnas nått liten fall:) skönt att jag alltid har mitt gamla stativ liggandes i bilen.

Har ni vägarna förbi Kristinehamn så ta en liten omväg för en kopp kaffe och en titt på alla pelargoner.

Postat 2022-07-03 19:19 | Läst 959 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Motståndsnästet

Motståndsnästen är ett skyttevärn som är byggt på 1970-talet i utbildningssyfte, det finns i 12-skogen utanför Karlskoga, som då var ett militärt övningsområde.
Det är byggt för för 16 personer, det är en kupol med värngångar och stridsställningar. Man sparade det här för att räddningstjänsten var intresserade att träna räddningshundar där.

Vi fick en fin promenad på vägen dit, det var en fin grusväg att gå på.

Området är inhägnat men det fins en trappa över staketet.

Det var stark solsken när vi där så jag har fått Zooma in och fotograferat i skuggan för att få någorlunda bra bilder.


Jag hoppade ner och gick i gångarna, det var väldigt smalt på vissa ställe. Det måste ha varit trångt att ta sig runt med full stridsutrustning, jag fick gå sidledes på vissa ställen. 

Efter det här åkte vi till ett Pelargonmuseum utanför Kristinehamn.

Postat 2022-06-30 20:24 | Läst 743 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 56 Nästa