** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Är så glad:)))

En av mina bilder har blivit utvald till marknadsföringen av utställningen, Eskilstuna 2009. Vi är 15 st fotografer visar bilder från Eskilstuna 2009.

Det är min första utställningen som jag deltar på och blev verkligen paff när förfrågan kom. Nu går jag omkring och bara känner mig glad och stolt.

Annonsen på utställningen

Här finns det mer bilder från showen.
Blogginlägg

 

Postat 2010-01-28 13:50 | Läst 3342 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kallt, disigt och nästan övergivet.

Idag var jag ute med kameran, det var ett tag sen. Under hösten och fram till jul har jag ägnat nästan all min fritid till högskolan och kursen "Digital bildbehandling". Men så idag var jag helt ledig och kunde ta mig en sväng till Rothoffsparken och Stadsparken. Det är så avkopplande att gå runt  med kameran, ingen stress utan bara lunka på i sin egen takt.

I Rothoffsparken var jag helt ensam, behövde inte bekymra mig om att någon skulle stå ivägen för mina motiv. Idag när allt var övergivet och vinter håller greppet om parken har man svårt att tänka sig att om 4 månader så är det full fart igen.

 

 

 

 

Eskilstuna ölkulturs uteservering var också helt övergiven, det var ett tag sen någon satt på dom här bänkarna.

 

I Stadsparken såg jag lite människor, dom flesta var på väg någonstans men en familj var där på en utflykt med sina barn. Dom hade gjort en liten brasa att värma sig vid. Kommunen har ställt ut 2 st eldkorgar och en stor låda med ved, fint gjort av dom.

 

En liten isprinsessa i den trolska skogen.

 

 

Postat 2010-01-13 20:05 | Läst 3202 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Äntligen har jag fotat mina katter i studion.

Idag var det dags att ta mina katter till studion. Jag har skjutit på det länge för jag har inte haft lust att bada dom och deras pälsar såg inte roliga ut men till jul blev dom badade.

Jag packade katterna, kameran, en del leksaker, min käre make som skulle vifta med leksakerna och se till att dom var framför kameran. När vi kom ner till bilen och skulle åka då startade inte bilen. Vi har ägt bilen i 8 år och den har jämt startat, men idag var den helt död, trots motor- och kupévärmare. Där stog vi med all packning och det var -17 grader, som tur är bor vid nära tågstation så vi bar allt dit och tog en taxi.

Väl framme så flöt det på, det är skönt att man har coola katter som inte far omkring som dårar utan snällt stannar framför kameran.

 

Bett Boop var tvungen att snygga till sig lite först innan tagningen.

 

Den här bilden vill hon inte kännas vid.

 

Här poserar hon fint.

 

 

Här kommer hennes halvbror Ajax och spänner på sig, precis som alla karlar.

 


Äntligen fick han tag i leksaken som husse viftar med framför nosen.

 

Nu dröjer det nog ett tag innan jag fotar i studion, åtminstånde tills bilen har tinat upp. Som tur är har vi gångavstånd till jobben.

Postat 2010-01-09 23:08 | Läst 3993 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Färdig med kursen "Digital bildbehandling"

Nu är jag färdig med högskolekursen "Digital bildbehandlig". Det känns så skönt att jag har klarat av den, var lite osäker på det eftersom jag inte hade så mycket förkunskaper i Photoshop.

En sak som kom som en liten överaskning, var att vid varje inlämning skulle man skriva vad man hade för budskap med bilden. Jag som bara tar bilder utan en tanke på budskap, men det var nyttigt att börja tänka lite åt det hållet.

Sista uppgiften skulle man lämna in 3 bilder som visade ett påstående och man skulle bildbehandla bilderna så att man inte kunde misstolka påståendet. Vad jag fick fundera och leta bland mina bilder innan jag hittade 3 bilder som kunde passa in på något av mina påstående som jag hade kommit på. Men skam den som ger sig, här är mitt påstående och mina 3 bilder.

 

"Livet är fullt av små glädje stunder"

 

 

Postat 2010-01-06 22:35 | Läst 3165 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ett nytt år har börjat!

Jag vet inte varför men jag har alltid tyckt att det känns skönt att gå över på ett nytt år. Almenackan är nästan helt ren och man kan börja planera sitt nya år och hoppas att det blir ännu bättre än det förra året.

I år är det Tigerns år enligt det Kinesiska horoskopet och eftersom jag jag är född på tigerns år så har jag stora möjligheter att lyckats med det jag vill satsa på i år. Så det här året kan bli spännande.

Jag hade i alla fall ett trevligt avslut på förra året tillsammans med min familj och vänner. Om ni tycker vi ser suddig ut så beror det inte på alkoholen utan på att jag har fotat med min lilla kompaktkamera, Nikon Coolpix. Jag har tagit korten utan blixt för att få ett skönt stämningsljus i bilden, jag fördrar det stället för ett kallt och skarpt kort.
Här är det full fart i köket.
Vi firade in det nya året tillsammans med en massa andra Eskilstunabor. Jag blev förvånad hur bra bilderna blev på fyverkriet med den här kameran, för jag hade den inställd på inomhus/party och blixten var på, för jag hade varken tid eller ork att ändra till någon bättre inställning.God fortsättning på er alla och hoppas att ni får ett bra nytt år!

Postat 2010-01-01 11:21 | Läst 2725 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera