Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Mina hämningar har börjat släppa.

Jag har haft ganska svårt att slappna av när jag fotograferar bland folk på stan eller när jag har krupit omkring i parkerna i någon buske. Men idag har jag släppt loss ordenligt, jag vågade fota mer närgånget på folk och jag har till och med legat ner på torget för att ta en bild:) känns som jag börjar släppa rejält på mina fotohämningar.

 

Postat 2010-07-31 15:09 | Läst 4518 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Hot Rod Reunion, Malmby

Ja ha... då har man för första gången i sitt 48 åriga liv varit på Hot Rod, tänk vad sitt foto intresse kan lura iväg en på:) Jag som inte kan något om bilar, ser knappt ens skillnad på Saab och Volvo:))

Jag hade ett väldigt flyt där, för när vi kom dit var redan en massa folk överallt så fick stå långt bak och det var svårt att ta kort. Då såg jag att längst fram står det lite tomma brassestolar, jag tar mig försiktigt fram och sätter mig på gräset emellan dom men ganska snart erbjuder ägarna till en av dom tomma stolarna att jag kan få låna den,  det tackar man inte nej till. Så plötsligt sitter jag bekvämt längst fram och framför mig gör alla bilar burn out, så nu vet jag hur bränt gummi luktar.

 

Klara färdiga...

 

Lite rostig men dra en repa på strippen kan jag ändå.

 

 

Det var en del jobb att sopa undan rykande gummirester.

 

Allt gick inte som man tänkt sig, utan man fick lov att meka lite.

 

En jetdriven spark, årets julklapp kanske...

 

Det fanns verkligen mycket att titta på.

 

Det är inte dimma utan "lite" rök från burn outen.

 

Jag har inte blivit avskräckt utan kan tänka mig att åka dit nästa år igen.

 

 

 

Postat 2010-07-25 18:09 | Läst 6653 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kent på hemmaplan

Igår var det dags för Kent att spela på hemmaplan, min syster hade 2 biljetter över så varför inte gå och se dom. Sagt och gjort packade en ryggsäck med regnjackor, för det kanske skulle komma en regnskur och hängde kameran över axeln.

Väl framme vid entren blev jag stoppad, man fick inte ta med sig systemkameror, jag tyckte att jag läst så noga och inte hittat det förbudet. Vakten föreslog att jag skulle lämna in kameran till gästservice.... trodde han verkligen att jag skulle lämna ifrån mig min kamera??? aldrig i livet. Vi gick iväg och gjorde en ompackning, kameran längst ner i ryggsäcken som min man bar, sen delade vi på oss eftersom som vakten nog skulle ha ögonen på mig och det funkade galant. Kändes bara lite roligt att nu smugglar jag in min kamera och när jag var ung var det sprit:))

Lagom när Kent skulle börja spela så började regnet och det verkligen öste ner långa stunder. Man började undra om man kommit rätt, det såg mer ut som ett Ku Klux Klan möte:)) Inte undra på att det var kamera förbud:)

Jag vågade ta fram kameran mellan dom värsta skurarna, men lusten att tränga sig långt fram i regnet och leran fanns inte, speciellt inte när jag var dyngsur om fötterna och fingrarna var som russin. Utan där stog jag och försökte få till några bra bilder och log för mig själv att jag plötsligt blivit ett sådant Kent fans att jag verkligen står där i ösregnet, jag som bara har en skiva med dom som nästan aldrig spelas:)

Lagom till sista låten så slutade regnet, jag fick i alla fall en bra regntest på kameraväskan och den var helt torr innuti till skillnad mot facket där jag hade plånboken, det var bara att lägga ut pengar och annat på tork.

Jag kommer aldrig glömma den här konserten.

 

Postat 2010-07-18 12:21 | Läst 3829 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Bortkopplad och avkopplad

Har nu varit på Åland i 1 1/5 vecka, där är lever vi ett enkelt liv utan internet, bara 3 st tv-kanaler och med utedass. Vantligvis hänger vi ganska mycket vid datorerna men upplevar att det är riktigt avkopplande att inte ha tillgång till internet, för att inte tala om tv, tänk vilka intressanta program som sänds i Kunskapskanalen men hemma försvinner den i mediabruset. Vi gillar att lyssna på Ålandsradion, den har ett lungt tempo med en hel del gamla låtar man nästan glömt bort. Det är så skönt att lyssna på nyheterna och det värsta som hänt är att en cykel blivit stulen och någon åkt fast för fortkörning... istället för alla våldsbrott hemma.

På kvällarna sitter vi samlade vid matbordet i köket och alla har tid att prata, till och med våran son sitter med oss, hemma är han nästa som fastväxt vid datorn. När man går till dasset får man se upp så att man inte krockar med något rådjur:) Det var en hona med sitt kid som kom varje kväll till trädgården, vilket både vi och våra katter uppskattade.

 

En Id som fångades på en av våra fiskeutflykter men den släpptes tillbaka.

 

En liten Tärnunge som jag nästan trampade på innan jag upptäckte den, inte undra på att tärnorna i luften lät så mycket.

 

Givetvis måste jag lägga upp bilder på min systers alpackor, jag gillar verkligen deras utseende, dom är så söta.

 

Kvällspromenad med min kusins hund Vippa, kolla in alla svarta prickar på bilden, det är flugor för vi promenerar i en kohage.

 

Vi var inte bara på landet och i kohagar utan vi besökte även Mariehamn och där sprang på dessa härliga Messersmiths.

Ha en skön sommar och glöm inte att koppla av.

Postat 2010-07-08 20:53 | Läst 4869 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera