** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Regnmulendag

Semester och vädret är grått och tråkigt, alltså en perfektdag för att hitta på något som man inte brukar göra. Vi åkte till Ändebols gård där man kan fika, köpa ekologiska grönsaker och kött. Det här var min ide och på resan dit började min man undra om jag höll på lura in honom i skogen;)

Väl framme så var det en mysig gårdsmiljö som cafét låg med mycket blommor och en kaninbur.

 

I närheten gick en flock höns lösa och tupparna gol med jämna mellanrum så att vi skulle få uppleva en riktig lantidyll. Jag har alltid gillat höns och blir glad när jag får se höns leva som dom borde, då får man passa på och köpa ägg.

Jag lyckades bara fota tupparna för hönorna hade aldrig sina huvuden stilla.

 

 

Här fanns även ett gruppbonde för fåglar.

 

"Riktiga" tomater har en underbar smak jämfört med dom vanliga vattniga som säljs i våra matbutiker.

Postat 2009-07-23 18:55 | Läst 4309 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Bortkopplad

Jag och min familj har varit på semester på Åland i min farmors gamla hus, där har tiden nästan stått still. Vi bor utan internet, vi har en gammal färg tv men färgen verkar nästan ha tagit slut, på den ser vi svt 1, 2 och kunskapskanelen. Vi har bara el i några av rummen och en bit från huset ligger ett gammalt hederligt utedass och  duschen i bastun har knappast något tryck. Det är ett skönt och avkopplande liv, på något konstigt sätt så finns det inga krav och allt tar längre tid men ingen blir stressad.

Vi brukar leva där i kollektiv, i år var min syster och hennes man där, sen kom en kompis till oss med sina 2 barn dit ett par dagar och vi hade ett barn med oss och våra två katter.  Som mest var vi 8 personer som höll sams utan några problem.

Som barn bodde jag där nästan hela mitt sommarlov, för då fanns inget dagis utan man blev "dumpad" på landet hos farmor och farfar. Där fick man springa om kring och nästan göra vad man ville, vi var i kohagarna och lekte, hjälpte farmor med hönsen och gick till stranden och badade. Jag kan verkligen sakna att jag inte har haft ett sådant ställe att "dumpa" min barn på.

 

Vi åkte ut till ön och fiskade flera gånger, men det blev bara en gädda på 4 kg och två abborrar.

 

 Det var inte bara vi som fiskade.

 

Är det något jag älskar med Åland så är det alla dom vackra röda stenarna och klipporna, jag kan bara sitta där och njuta av hur vackert det är där. Det är svårt att visa det med bilder utan man ska helst uppleva det.

 

En dag när vi var på ön och fiskade så kom tjockan in rullande från havet, det var första gången som jag var med om det. Det gick fort och sen var det väldigt dålig sikt, vi trodde den skulle snart lätta men det gjorde den inte, men som tur var hade min man tagit med sig sin  GPS så vi kunde ta båten hem.

 

Vi hade sol hela tiden vi var där och våra katter trivdes att få vara på landet och jaga gräshoppor och andra småkryp.

 

För alla djurägare så måste jag berätta att om man åker med Rosella från Kappelskär till Mariehamn så finns det bord som är reseverade för djurägare i cafeterian. Det är skönt att man kan känna sig välkommen med sina djur på någon plats.

 

 

Postat 2009-07-20 21:53 | Läst 4309 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera