Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Ja ha... då har jag ännu en gång skitat ner mina kläder

Idag var jag ledig och hade inga planer utan skulle bara slappa och äta lunch på stan med min man. Allt gick som det var tänkt ända fram till lunchen, efter lunchen gick jag hemmåt, då kryper solen fram från molnen. Jag fick genast lust att går ut med kameran.

Jag jobbar med ett projekt "Då och Nu" tillsammans med ett gäng fotografer och Eskilstuna stadmuseum. Det ska bli en utställning med bilder tagna på 50- och 60-talet och bilder på hur det ser ut nu. Det var dessa bilder jag tänkte fota, första bilden gick bra och jag promenerade iväg till nästa mål, då kom det en regnskur. När jag var framme var jag ganska blöt men ville inte vända hem.

För att kunna ta den här bilden var jag tvungen att få tillstånd att komma in på ett företagsområde, såg två killar som jag pratade med och det var inag problem. Men för att komma till mitt fotomål var jag tvungen att klättra över ett blött och skitigt staket, på utsidan av staketet fick jag stå på en mur och sen kliva över på en stege för att ta mig ner dit jag skulle, väl nere var det blött och geggigt. Fick mina bilder och gav mig hemmåt, då började det regna igen, mitt humör sjönk ganska långt ner, vilken rolig fotodag..... helt blöt, skitig och frusen. Men innan jag kom hem sprack solen åter fram och en vacker regnbåge visade sig.

Då kändes allt lättare igen.

Jag fundera skarpt på att invenstera i bra fotokläder som tål att man kryper omkring i leran osv.

Postat 2010-09-17 16:14 | Läst 2905 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

20 års jubileum på Huglanda (RC-flygplan)

I lördags "lurade" en kompis iväg oss till Huglanda i Huggelsta på en uppvisning av RC-flygplan, föreningen Eskilstuna RFK firade 20 års jubileum.

När jag kom dit förstog jag det här är ingen förening för små pojkar med små plan.... här var det stora grejer som gällde och stora plånböcker:))

 

Här är ett plan som drog upp ett segelflygplan och sen släppte det. Jag stod bakom planet när han provkörde motorn och då fladdrade faktiskt byxbenen.

 

Segelflygplanet

 

Segelflygplanet kom upp på 700 m höjd :o det såg ut som en flugskit på himlen.

 

Här är ett litet snabbt jetplan.

 

Man visade hur en tävling Aircombat går till. Ett heat pågår i 7 minuter och man är upp till sju plan som kör i ett heat. Man får bland annat poäng genom att man  klipper av de andras planens lina.

 

Här är ett av två plan som bjöd på en häftig show med rök och snygga flygkonster.

 

 

Postat 2010-09-01 22:52 | Läst 5226 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera