Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Vinternatt i Eskilstuna

I december förra året var jag ute en sen kväll för att fotografera stadsbilder med snö när det var mörkt. Det är inte ofta som vi har snö eller frost på träden i centrum så det var kul att få det på bild när det är mörkt. Bilderna är tagna 30/12 så det blev dom sista bilderna det året. Tyvärr så blåste det en del så på många bilder blev det för mycket oskärpa så det mesta hamnade i papperskorgen.

Postat 2024-01-24 12:21 | Läst 387 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fågelfotografering i Västerås

Idag ringde klockan tidigt och vi åkte iväg till Västerås i ett försök att få fotografera nötkråkan. Vi hade packa hasselnötter med båda skal och utan, lite fika till oss också. När vi kom fram till vägen som leder in till matningen så tog det stopp, det var helt oplogat och mycket snö. Vi körde runt lite och letade efter någonstans att parkera, tillslut hittade vi en plats, sen blev det en promenad dit.

Morgonen bjöd på en fin soluppgång med dimma ute på fältet.

Vi la ut lite nötter till nötkråkan och ostbitar till övriga fåglar, sen är det bara att vänta, undertiden fotograferade jag småfåglarna.

Talgoxen.

Gulsparv

Herr och fru domherre.

Inga nötkråkor ännu, men vi tror att vi såg någon på avstånd, jag la ut mer nötter på en annan plats och vi fortsatte att vänta.

Gråsiska

Blåmes

Nötveckan

Tillslut så gav vi upp och började gå till bilen, då såg jag ett träd som skulle passa till en fotouppgift till kvällens träff på Eskilstuna fotoklubb. Där har vi börjat ha en uppgift/utmaning mellan våra mötet. Till kvällens möte ska vi ha tagit en bild med Pep Ventusa-stil eller ICM. På mötet ska vi titta på varandras bilder och diskuterar bilderna. Jag har aldrig provat Pep Ventusa-stil, man tar många exponering på samma motiv och man flyttar sig mellan exponeringarna, sen slår man ihop dom i Photoshop. Jag förflyttade mig nästan ett halvt varv runt trädet och tog 17 exponeringar men jag använde 14 till bilden.

Den här bilden tog från en annan vinkel, jag flytta mig som en liten båge framför bilden, jag tog 7 exponeringar.

Trots uteblivna nötkråkor blev det en bra utflykt, vi fick se mycket fåglar vid matningen och vi hade gott fika med oss. Jag fick en bild att ta med mig till mötet och samtidigt prova på en nytt sätt att skapa bilder.

Postat 2024-01-10 14:54 | Läst 488 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Fotoåret 2023

Då har ännu ett år gått och det har blivit hel del fotograferande.

Januari, då blev det en tripp till Råstasjön. Det var första gången som jag var där men jag åker gärna tillbaka.

I februari är det ont om bilder, jag hade bara fotograferat vid ett tillfälle. Det var på en promenad runt ån där jag bor.

Mars hade jag lite mer bilder att välja på, då jag både fotograferat strömstarar och sångsvanarna i Tysslingen

April då hade inte bara naturen vaknat utan även jag, som var i full gång med min kamera, vilket gör det svårt att välja bild.

Maj med alla sina blommor, så en gråsparv bland blomknoppar passar bra.

Juni blev det en resa till Portsmouth.

Juli, då åkte vi på en vandringsresa till Cervinia i norra Italien. Vi började planera den för flera år sen med det kom lite Covid emellan, men nu blev den av.

Augusti var en regning månad så vad passar väl bättre än en vattendroppe.

September blev det även lite dimma.

Oktober var vi till Vildriket i Järvsö, den här räven lyste upp i den mörka skogen.

I november kom den första snön, då tog jag en promenad till Vilsta ridskola.

December har bjudit på både dimma och snö. Det är många år sen som jag har fotograferat så mycket under den månaden, så det var svårt att välja bild. Det får bli en med både snö och dimma, den är från Strömsholm.

Postat 2024-01-07 18:19 | Läst 449 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Naturreservatet Hedlandet

Vi besöker naturreservatet Hedlandet ganska ofta, det ligger strax utanför Eskilstuna, ca 20 min med bil. Vi var där förra veckan när träden var fulla av snö. 

Dom unga träden var så tunga av snö så dom bildade portaler över den gamla skogsbilvägen, det kändes som en sagoskog.

På vissa ställen var det så mycket träd som låg över vägen så vi fick gå upp i skogen för att komma förbi. När vi kom fram till Hjälmaren så var det dags för lite kaffe.

Sen gick vi vidare upp i skogen.

Vi gick fram till vindskyddet.

Där funderade vi på hur vi skulle gå tillbaka, genom skogen eller gå samma väg som vi kom, vi valde skogen. Men ganska snart hade vi tappat bort stigen pga all snö, det blev en jobbig väg tillbaka utan stig och mycket snö och andra hinder, men det var underbart vackert.

Solen sken med den hittade inte ner i skogen utom på den här lilla strimman.

När vi väl var i bilen på väg hem stötte vi på fler hinder, det var bara att vända om och ta en annan väg.

Det är så många år sen vi har haft så här mycket snö och den kom redan i mitten av november, kul att få så många tillfällen till fotografering med snö.

Postat 2024-01-05 16:20 | Läst 569 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera