Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Junior handling

Var på hundutställning idag, det var nog 20 år sen sist, det fanns mycket att titta på. Jag fastnade vid tävlingen Junior handling, det är ungdomar mellan 10-17 år som tävlar i att visa upp sin hund, det är inte den snyggaste hunden som vinner utan den ungdom som visar upp sin hund bäst. Det var kul att se deras engagemang och höra deras taktik snack mellan momenten.

Här är några av tjejerna som tävlade.

 

Senaste mode för små spanielflickor:)

Postat 2010-08-22 17:00 | Läst 4373 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Jag är ett klantarsel!!

Igår så slängde jag min mobil i soporna.........

Det hela började med att min chef skickade hem mig 1/2 timme tidigare, jag fick jätte bråttom att packa ihop mina saker och bege mig hem. När jag varit hemma i en timme upptäckte jag att mobilen var borta, jag började leta överallt men kunde inte hitta den, min tanke var att jag måste ha glömt den på jobbet så jag åkte dit och letade överallt, men ingen mobil:(( Det vara bara att åka hem och spärra simkortet.

Imorse när jag vaknade så kom jag ihåg att jag slängde sopor precis innan jag lämnade jobbet och jag brukar alltid hålla mobilen i handen tills jag hämtat min handväska i ett låst skåp, på vägen dit slängde jag soporna och mobilen som jag hade i samma hand. Jag hoppade snabbt i kläderna och åkte till jobbet igen för att nu dyka ner i soporna men döm av min förvåning, man hade tömt sopptunnan, där låg bara 3 st soppåsar.

Jag blir så trött på mig själv, har bara haft den här mobilen i 1 år och mobilen innan den höll bara i 1/2 år. Jag gillar inte att slänga ut pengar på nya mobiler hela tiden. Så nu har jag plockat fram en gammal trotjänare som aldrig går sönder, man kan tappade nästan hur många gånger som helst men det viktigaste  fungerar fortfarande på den. Jag kommer inte att köpa en ny mobil utan kommer ha min gamla så länge den håller, får bara hoppas att jag inte slänger den i soporna:)

Den här trontjänaren, W800i, har jag haft väldigt länge och även min man och en kompis har en likadan. Deras mobiler fungerar också fortfarande även om dom börjar bli lite slitna. Det är fortfarande orginalbatteri i dom.

På min fungerar inte kameran på men allt annat är helt, kameran har förmodligen gått sönder efter ett antal fall i golvet. Inköpt Juni 2006.

 

På min mans är det bara batteriluckan som lätt ramlar av men det har han lagat med silvertejp, annars funger allt på den:) Inköpt 2005.

 

 

Postat 2010-08-21 14:50 | Läst 3583 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Baksmällan

Var ute och gick dagen efter den stora Å-festen i Eskilstuna, jag var väldigt glad att kameran var med.

För vad får jag syn på.... en bortappad BH på en uteservering, det måste ha gått villt till natten innan:))

 

Postat 2010-08-15 20:19 | Läst 2871 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Forever Young

Igår fick man uppleva 80-talet igen, alla vi som fortfarande är "25 år" var där och väntade på våra gamla popidoler. Vi stog snällt utan att trängas men lite rebelliska var vi, för åter igen fick jag smuggla in kameran och den här gången var det inte lika lätt. Vi blev stoppade i entrén och dom genomsökte ryggsäcken noga och upptäckte kameran och fick inte komma in, men vi kom på ett nytt sätt att få in den. Jag kan bara avslöja att ungdomens erfarnehet i bakhuvudet var till hjälp, då man smugglade in sprit, smet in på danser fast man var för ung eller när pengarna tröt och man plankade in. Hur som helst så fick jag in kameran. Men funderar på att köpa en liten men väldigt bra kompaktkamera som ser helt enkel ut, så vakterna släpper in den utan problem, är den nån som har ett tips på vilken jag ska köpa?

Stort jublel blev det när Ultravox klev in på scen, men vad snopna vi blev, dom såg ju gamla ut..... vi som fortfarande ser ut som 25:)))

Dom här bilderna var svår att ta, det stog två vakter och spanade ut på publiken hela tiden och jag fick försöka smyg ta blider skymd av andra.

Sen kom höjdpunkten på kvällen Lustans Lakejer, här var det lättare att ta bilder men jag fotade bara ett tag, jag ville bara vara där och njuta av musiken också.

Åhh vad bra Johan Kinde var......

Eftersom vi gick ut på stan en sväng innan Alpaville och Human League spelade så orkade jag inte smuggla in kameran igen.

 

 

Postat 2010-08-14 12:37 | Läst 4224 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Havsörnssafari

Idag har jag varit på havsörnssafari, jag fick följa med en man som har  följt flera fiskgjusepar och deras bon i 3 år och nu har han även ett havsörnspar med två ungar som han följer.

Fiskgjusarna har blivit vana med honom och kommer alltid fram och väldigt nära, havsörnarna är mer ovana och försiktiga. Vi packade ner kameror, fiskar, bröd, regnkläder osv i båten. Åkte ut förväntansfulla, skulle jag få se en havsörn och kanske fånga en på bild...

Väl framme var det nästan magiskt lugnt, inte ens en vindpust, molnen såg lite hotfulla ut och det kändes som naturen höll andan. Vi kastade ut bröd till måsarna för en flock måsar som äter lockar fram havsörnar, men inte ens måsarna var aktiva. Det kom några stycken men dom försvann snabbt, där satt vi i båten och slappade och hade det allmänt lugnt och skönt. Efter lång stund åkte vi till ett fiskgjusebon och där fick jag se en fiskgjuse på långt håll, men ingen vill komma i närheten av oss.

 

Vi återvände till havsörnarnas ställe och då såg vi 2 st :) fast på mycket långt håll, en kikare var väldigt bra att ha till hands och min objektiv på 200 mm skulle knappast räcka. Vi försökte igen med att få fart på måsarna men mislyckades igen, dom tog några brödbitar och försvann.

Inga lyckoskott den här gången men om man tittar noga så ser man dom (orginalbilden).

Här har jag förstorat så mycket det går.

 

Tog även några bilder på måsarna som vi matade när försökte locka fram havsörnen.

Jag fick i alla fall en väldigt skön stund på sjön och så blev jag lovad att få följa med ut en annan gång, vilket jag ser fram emot.

Postat 2010-08-07 14:15 | Läst 4480 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera