Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Jag har nog fått fågelinfluensan:)

Jag behöver nog hjälp, jag sitter fast bland fåglarna... Det senaste tiden har jag mest fotograferat småfåglar, så idag var jag ledig och hade planerat att åka iväg för att fotografera lite naturbilder, kanske lite vatten eller snöklädda små granar. Men tyvärr var det väldigt kallt ute, lusten för en fotoutflykt försvann, så det blev en promenad med kameran i city istället. Vad kommer jag hem med, jo då... ännu mera fågelbilder hmmm. Jag har nog ett problem:)

Det första jag stöter på är en kråka som har hittat en stor brödbit.

Han tittar misstänkt mot mig.
 

Han tar det säkra före det osäkra och försvinner med brödbiten.

Så länge det finns öppet vatten i ån så har vi en stor flock med måsfåglar av olika slag, det blir ofta lite tjafs om dom bästa platserna.

På ett ställe vid ån så finns det en fågelmatning för småfåglarna, där trivs gråsparvarna.

Det kom även en blåmes.

Då får vi se om jag lyckats fotografera något annat till nästa blogginlägg:)

Inlagt 2021-12-06 19:27 | Läst 1006 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag skulle inte heller kunna motstå en kråka med en stor brödbit eller flocken på isen. Tjafs kan blir roliga bilder. Jag gissar att det är gråsparvar.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2021-12-06 20:49
Du har helt rätt, det är gråsparvar. Inte lätt att hålla isär alla småfåglar:) Hälsningar! Mari