Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Dimma över staden

Det är så härligt när man vaknar upp och det är dimma ute, två gånger har det hänt den senaste tiden. Det blir en helt annan upplevelse att gå runt i dimman när alla ljud är dämpade, hela staden känns lugnare.

Den ena morgonen kom det i en kille i en kajak.

Längre upp i ån forsar det ovanligt mycket vatten, man undrar hur länge gångbron ska hålla för allt tryck. Den rör sig hela tiden när man går på den, men jag testade att fotografera med stativ.

Det blev även en bild på en skarv.

Jag längtar redan till mer dimma, höstfärger och frost.

Postat 2023-09-10 16:37 | Läst 226 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Stockholms stadshus och tornet

Under vår semester så besökte vi Stockholm stadshus, vi har haft det på vår lista på platser vi vill besöka, nu blev det äntligen av. Det finns många guidade turer under dagen så vi hade inga problem att få biljetter.

Det första man kommer in i är den Blå hallen som Nobelfesten hålls i.

Sen gick vi vidare till Rådsalen, där har Stockholms kommunfullmäktiges sina sammanträde.

Vi fick även besöka Prinsen galleri.

Alla tak är vackra.

Sista rummet var den Gyllene salen, det är ett fantastiskt rum. Det här är en byggnad som vi verkligen måste bevara, för vi kommer aldrig har råd att bygga något liknande.


Mälardrottningen.

Sen hade vi även köpt biljetter till Stadshustornet, det är 106 m högt. Det tar ca 10 min att gå upp, från början är det breda trappor som blir smalare ju högre upp man kommer. På slutet blir en smal gång som går runt, på slutet är det en trätrappa.

När man kommer upp är det en fantastisk utsikt, man får vara där i 15 min, sen är dags att gå ner.

Postat 2023-08-18 20:01 | Läst 281 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Isle of Wight, Portsmouth

Efter en heldag på gamla skepp så var det skönt med en heldag ute på Ilse of Wight. Vi tog båten till Ryde, där möttes vi av vänner som tog oss med ut på vandringen, vi började vid Frechwater Bay.

Här är vår lilla grupp som reste ihop till Portsmouth.


På högsta punkten så finns Tennyson minnesmärke. Lord Alfred Tennyson var en poet som bodde i närheten och vandrade ofta upp hit, efter hans död så satte man upp ett minnesmärke. 

Vandringen slutade vid The Needles, det är ett populärt turistmål, man kan åka båt ut till klipporna. Som fotograf blir man inte glad över alla båtar som åker runt där.

Då får man ta fram klon tämpeln och ta bort dom:)

Från den här stranden går båtarna ut till Needles, man kan antingen gå ner på den långa trappan eller åka liften ner.

Nu står vi längst ut på piren i kvällsljuset och väntar på båten. Imorgon åker vi tillbaka till Sverige.

Postat 2023-07-16 15:52 | Läst 335 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

The Victory, Portsmouth

Victory är ett gammalt skepp från 1765, hon finns också på Dochyard som ett museiskepp. Nu ligger nästan hela skeppet under ett tält för renovering på utsidan, men det gick bra att gå in och titta. Det var lite tråkigt att vi inte fick se hela utsidan för hon ska vara väldigt vacker, renoveringen kommer att ta några år.

Det här skeppet var mindre så på vissa ställen var det trångt att ta sig fram.

Här är utrymmet för kaptenen och hans närmaste personer, det är väldigt fint för att vara ett sådant gammalt skepp.

Här är deras toalett, vilken utsikt dom hade.

Här sov Horatio Nelson,  1797 blev han svårt skadad i höger arm så man blev tvungen att amputera den. Därför fick han sova i den här sängen för han kom inte upp i en hängmattan med en arm, enligt guiden.

Köket var inte stort.

Man hade även lite medicin med sig ut på havet,

Vi besökte även Mary Rose Museum, Mary Rose är ett skepp från 1500-talet. Där kan man se den sidan av skeppet som man bärgade 1982 och alla föremål som man hittade i samband med bärningen. Jag har inga bilder därifrån för det var mörkt och det mesta var bakom glas. 

Postat 2023-07-16 15:09 | Läst 325 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

The Warrior, Portsmouth.

I Portsmouth kan man besöka det Historiska Dockyard, där finns det flera historiska byggnader, skepp, museum och kafeer. Det finns även ett skeppsvarv där man renoverar gamla båtar.

Det första skeppet man ser när man kommer in är The Warrior.

Namnet HMS Warrior är det 5 skepp som har burit i Royal Navy. Fartyget på Dockyard var det första pansarklädda slagskepp, hon sjösattes 1860.

Det är ett stort skepp på 127 m, det finns fyra däck att besöka så det tar tid att gå runt. Det fanns ett riktig fint rum för kaptenen och andra med högre grad.

Sovplatserna såg olika ut.

På skeppet fanns det 68 kanoner.

En sovplats mitt bland kanonerna.

Man undrar varför dom hade en papegoja med sig.

Min vän som ordnade resan har besökt det här skeppet 3 gånger, men när jag kom upp och pratade om "spaavdelningen" så såg hon ut som ett frågetecken. Det är så stort att det är svårt att hitta alla ställen så jag har säkerligen missat en hel del.

Postat 2023-07-05 20:39 | Läst 381 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 80 Nästa