Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Blixtar och dunder

Inatt vakande jag av att det var för varm och kvavt för att sova. jag gick och satte mig i soffan för att titta på TV. Efter en kort stund såg jag att himlen lystes upp gång på gång, jag såg inga blixtar men jag förstod att åskvädret var på väg hit. Det tog bara ett par minuter så började det mullra ordentligt, då blev det bråttom, fram med kameran, byta objektiv, leta fram stativet och plocka undan så jag kunde börja fotografera från fönstret.

Där stod jag beredd men åskvädret kommer från ett håll där jag inte har  något fönster, jag sprang till andra sidan för att se om det var bättre foto möjligheter där. Jag beslutade att  flytta mig dit, jag tog stativet med kameran, "tassade" :) igenom sovrummet där maken försökte sova. Väl på balkongen så fick jag min första blixtbild, himlen lystes upp då och då, det mullrade en stund senare, så jag kände mig säker på att åskan var en bra bit bort. Plötsligt blixtrade det till och det kom en jätte smäll samtidigt. Jag hoppade högt och samtidigt kastade jag mig in så snabbt att jag nästan ramlade ner i sängen med allt i famnen, maken flyger upp och undrade vad som händer. Sonen kommer springande från sitt rum och säger att blixten har slagit ner på huset mitt emot oss, så det kom blixtar på båda sidorna av huset.

Hela familjen sprang till den andra sidan, larmet tjöt från det andra huset och räddningstjänsten kom. Folk från huset kom ut på gatan men det verkade lungt och att allt hade gått bra. Åskan mullrade på, jag ställde åter upp stativet på den sidan och får två  bilder till. Det tog 23 min från min första bild till den sista, jag var nu så pigg att det var omöjligt att sova men lyckligtvis så var jag ledig idag.

Postat 2021-06-21 20:01 | Läst 124 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Konsten att ta ICM-bilder

Det är inte lätt att få till fina ICM-bilder. Jag har sett många fina ICM-bilder så det har gett mig lust att försöka ge mig på det, man går ut med kameran i förhoppningar att få dom fina bilderna som ser ut som målningar.

Med staden full av studenter så var min ide att fånga några i vår park det gick inte så bra.

Den här blev lite för randig.

Den här blev allt dubbelt, inte så snyggt,

Det är hårfint mellan att bilden ska upplevas som en misslyckad suddig bild istället för en vacker bild med en känsla av en målning.

Men plötsligt händer det, att man lyckats få till ett par bilder som man känner sig nöjd med. 

Så nu är det bara att fortsätta att träna:)

Postat 2021-06-13 14:48 | Läst 201 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Älgmöte och fåglar.

I morse åkte vi till stugan, det var 9 gr och regndis, vi skojade om att dåligt väder är bra fotoväder. Vi fick rätt:) ca 500 m från stugan stod en fjolårskalv.

Förra helgen när vi var i stugan hade svartvita flugsnapparen paxat på en av våra holkar. Idag var det talgoxarna som boade i den, dom flög fram och tillbaka med bomaterial. 

Plötsligt kommer flugsnapparen och talgoxen blir så förskräckt att den släpper bomaterialet och flyr. Sen var det bråk mellan dom, vi får se vem som vinner och flyttar in.

Nötveckorna har blivit väldigt närgångna, idag landade en av dom ca 50 cm ifrån mig när jag satt på altan.

Vi hann även med en promenad i skogen innan vi åkte hem.

Postat 2021-05-15 19:36 | Läst 304 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Stugan i skogen

Det första vi hör när vi kliver ur bilen vid vår stuga är korpen, jag blir glad när jag hör korpen. Det är en spännande fågel som vi hör nästan varje gång vi är i stugan, vi ser dom ibland sväva över träden men närmare än så kommer vi aldrig. Jag som så gärna vill ta bilder på dom.
Småfåglarna kommer flygande på en gång, dom vet att det vankas mat, nu får dom bara lite mat när vi är där. Jag har länge hoppas på att Nötskrikan ska komma och idag hände det... plötsligt landade den och började äta. Jag satt helt stilla, vågade inte röra mig, ville inte skrämma bort den, så det blev ingen bild.

Flugsnapparen har kommit och valt en holk, nu saknas det bara en partner, den sitter där och sjunger så fint.

När vi övertog stugan så låg det avsågade träd och grenar utspridda på tomten, jag har samlar ihop dom och kallar det för ett insektshotell, men det har tydligen blivit ett smörgåsbord till flugsnapparen.


Talgoxarna är i full gång med att fixa till sin holk.

Det växer en hel del gullvivor på tomten.

På väg till ett liten vattendrag så såg vi färska spår från vildsvinen som håller till runt vår stuga.

Kabblekan blommar för fullt nu i vattendraget, dom lyser upp så fint med sina gula färg.

Jag provade på att ta några dubbelexponeringar, den här bilden blev den bästa.

När man har fotat med dubbelexponering bör man komma ihåg att ta bort den inställningen, för jag tycker inte att dubbelexponering fungerar så bra på fågelbilder:)


Postat 2021-05-09 15:38 | Läst 277 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Två ödetorp

Idag åkte jag förbi två ödetorp på vägen hem efter ett litet fotoäventyr. Så ibland blir det bilder på annat än djur och natur, fast här är naturen på väg in i torpen.

Vid det första torpet hade vinden rasat ner i halva torpet, alla fönster var trasiga så det var lätt att fotografera igenom dom.

Nästa torp var i lite bättre skick.

Den här hammocken vill jag fotografera igen när det grönskar, så har jag vägarna förbi igen så blir det nog en bild.

Postat 2021-05-02 19:47 | Läst 305 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 67 Nästa