Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Blåsippor

Blåsippan är verkligen en uppskattad blomma när den kommer med våren. Den lyser så blått och fint mot allt färglösa i naturen, det är svårt att bara gå förbi utan att krypa ner och ta några bilder. 

Vi gick förbi ett nytt litet hygge, man har varit tvungen att ta ner granarna pga granbarkborren, då dök det här gamla bilvraket upp.

Postat 2022-04-16 17:47 | Läst 216 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kronskogens naturreservat

Idag tog jag en promenad i Kronskogens naturreservat, det ligger på gångavstånd från Eskilstuna centrum. Det var fortfarande mycket snö kvar i skogen, trots att det har varit solsken och flera grader varmt under hela dagen. Det var färglöst och jag försökte verkligen att hitta lite färg att fotografera.

Det finns ganska många gamla ekar i området som det växer mossa på.

Det finns en fågelmatning i skogen, där finns det bänkar och bord. Perfekt med lite kaffe i packningen, ta en paus och titta på fåglarna.

Postat 2022-04-10 17:03 | Läst 217 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Äntligen ett besök i skogen

Det var ett bra tag sen som jag kunde gå en längre promenad i skogen, jag har haft ont i ena foten, men nu är den mycket bättre så jag vågade ta en längre promenad. Det var så härligt att gå där och höra alla fåglarna och uppleva skogen. 

En liten bäck är fortfarande frusen.

Jag hade halkat efter min man och såg honom inte men mitt i all grönska så hittade jag honom spanade efter fåglar.

Postat 2022-04-04 18:57 | Läst 303 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Byggarbetsplats

Idag tog jag en promenad, kameran var med som vanligt. Jag brukar fota naturlivet i centrum men den här årstiden är det inte så mycket att fotografera. När jag passerade ön som ligger i ån, som man nu renoverar kanterna på, får jag plötsligt ett infall och börjar fotografera allt stök på arbetsplatsen.
Ii

När jag väl var igång så blev det flera bilder.

Bilderna är stökiga men av nån konstig anledning så tycker jag om bilderna. Jag tycker att det är bra att det inte är någon färg på himlen och att träden saknar löv, det gör att arbetsplatsen kommer fram bättre. 

Postat 2022-03-27 20:24 | Läst 283 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tillbakablick över 2021

I flera år så har jag gjort en tillbaka blick över året som gått. Jag väljer ut en bild från varje månad, det ger mig en överblick på vad jag gjort och fotograferat.

Jag har upptäckt under åren att januari är en månad då jag tar väldigt lite bilder. Så det blir en bild på nötväckan vid min fågelmatning, ingen vidare bild men den var den bästa från januari. Jag får skärpa till mig nästa år.

Februari åkte jag och min man till Gysinge. Där fick vi en trevlig dag med vandring i området, på en av rundslingorna var vattnet så högt att det kändes som vi gick på älven.

Mars tog jag en av mina sista bilder på tjädern Torsten, han var en så kallad spelgalen tjäder, det var hans andra år på den här platsen. Två dagar senare blev han sorgligt nog påkörd. Första året var jag där 3 ggr och nu hann jag med 2 ggr. Det jag lärde mig av honom var att vara lugn och hålla avstånd tills han hade lugnande ner sig, då kunde jag närma mig honom lite försiktigt. Men började han komma emot mig så var det bara backa undan. Ju mer jag lärde mig se på honom att jag kom för nära ju lugnare blev han. Jag har fått uppleva  honom så lugn att han åt och drack vatten ca 2-3 m ifrån mig. Men jag höll mig alltid lite bakom en stam eller buske och satt ner. När han var klar brukade han traska lugnt iväg in i skogen. Stunderna med honom var helt magiska, att få komma så nära en vild tjäderhanne var en otrolig upplevelse.
 
I april upplevde jag ett annorlunda orrspel, det var kraftig blåst och regn. Orrarna kom och försvann innan det hade ljusnat, där satt jag och frös i gömslet som det regnade in i och undrade vart orrarna tog vägen. Ljuset kom men inga orrar, väntan blev lång. När jag började ge upp flög det här vackra sångsvansparet in och räddade "orrspelet". Orrarna kom tillbaka efter ett tag men dom var för långt borta och det kraftiga regnet gjorde att det inte blev några bra  bilder på dom. Men det gjorde ingeting, jag var så glad över sångsvanarna.

En regning dag i maj fick jag en uppgift från min fotoklubb, gå ut och fota regn, den här bilden blev jag mest nöjd med.

I juni har testade jag att fotografera svanar med långa slutartider för att bilden ska kännas mer som en målning.

Juli tog jag en del bilder på hararna som bor mitt i centrum.

I augusti är det äntligen semester, då åkte vi med Vildmarkståget från Stockholm till Abisko. Tåget består av både lok och vagnar från Järnvägsmuseet, vi satt i en förstaklass vagn som var byggd 1940. Det var olika lok längst vägen, här åkte vi över Piteälven med lok T43 235 byggd 1962. Självklart var det ett fotostopp där alla som ville fick gå ut, sen backade dom tåget tillbaka på bron så vi kunde fotografera.
 

I september blev det en dagsutflykt till Uskavi kalkbrott.

Oktober var vi till Karlsborgs fästning och jag hann även med att fotografera Vanäs fyr.

I november startade jag min fågelmatning i skogen, den blev genast välbesökt.

Nu är mörkt både när man går till jobbet och går hem, jag ägnar då mer tid till rensning av bilder mm. Så man har i alla fall lite nytta av december. Men fågelmatningen måste skötas, då blir det bilder på småfåglarna. Här är en talltita som håller koll på mig.Postat 2022-01-17 15:41 | Läst 524 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 72 Nästa