Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Att fota kattungar - ett Mission Impossible! :)

Grannens kattungar har blivit stora nog att flytta hemifrån. Och innan dess var det dags att ta lite söta bilder som minne... Vilken pärs! Både fotograf och assistenter var helt slut efteråt, men roligt hade vi! :)

Tyckte det var en bra idé att rada upp alla fyra i soffan till att börja med.

 

Visst, de satt ju stilla i en millisekund... Nästa "bra" idé var att släppa ut dem på gräset. Sist de varit ute hade de ju varit så försiktiga, det var nästan läskigt att trampa på gräset. Så det går säkert bra... Trodde vi ja!


Tjohooo, jag sticker!!

Efter att ha jagat ifatt och burit in katterna lät vi helt enkelt dem leka på den fina röda mattan en stund. Borde bli fina bilder med fyra mörka katter mot det röda... Problemet var ju att få alla fyra på samma bild! :)


Kollar läget uppifrån fåtöljen.

Nästa idé som vi var tvungna att testa... Låta katterna posera fint i den gamla korgen. Visst funkade det... i fem sekunder! :)


Nä, nu försvinner jag!

Sedan var det matdags. Rå köttfärs, mums!

Efter maten blir man trött. Och en sak är säker, fota sovande katter, det är INTE svårt alls! :)

 
ZZZzzzz.....


Syrran tyckte det såg mysigt ut och la sig bredvid.

Puh! Men roligt var det! :) Beundrar alla djurfotografer som måste ha ett ofantligt tålamod!

 

Inlagt 2010-08-18 21:53 | Läst 2283 ggr. | Permalink
Tycker mer att det ser ut som ett Mission Possible även om jag förstår att ett eller flera Phu! behövdes :-)) Fina kattungar och fina bilder!
/Leif
Svar från Ullis A 2010-08-18 22:15
Tack Leif :)
Ja visst är de fina, de små katterna! Det var bara att knäppa hela tiden, så blidde det ju några bra till slut! :)
//Ulrika
Vilken festlig bildsvit! Men kattungar är ju också så helt oemotståndliga.
Svar från Ullis A 2010-08-21 11:51
Ja, inte kan man motstå dessa! Du kan tro att det var svårt att slita sig och gå hem! :))
Fotade själv ett gäng i förra veckan. De var alldeles omåttligt fascinerade av ljuset från kameran (det som hjälper en att fokusera i mörker) och satt snällt och tittade rakt in i kameran. Inga bilder uppladdade på fs, dock. Bara valpar =)
Svar från Ullis A 2010-08-21 11:52
Perfekt ju, då fick du säkert en massa fina bilder! Dessa brydde sig inte om mig alls!
Jag brukar plåta kattungar (Helig Birma) åt uppfödare och det kan vara lite trixigt men det går att lösa. Se till att de nyss har ätit för de är inte riktigt lika aktiva då och är lite mer medgörliga.
Men det kräver tålamod och påpasslighet, man får inte slappna av för då missar man massor av "ögonblick".

mvh/Ove
Svar från Ullis A 2010-08-21 11:54
Smart att fota dem efter maten. Risken är att de ganska snart somnar... Och att man inte får slappna av märkte jag ju. Det räcker att vända sig om så missar man något kul som händer bakom ryggen.. :))
Åååååh, jag smälter!! Jösses vad gulliga och bedårande de är. Det är verkligen ett svårt uppdrag att få många kattungar att posera fint samtidigt. Jag har själv inte provat, men kan föreställa mig det. Har själv två underbara individer som berikar min tillvaro. Den äldre är väldigt van vid kameran och poserar väldigt bra, men min yngre tös hon är så rastlös och nyfiken att hon är sällan still så länge när jag försöker fotografera henne.
Svar från Ullis A 2010-08-21 11:56
Haha, jaa vem gör inte det.. :))
Svårt, för att inte säga omöjligt. Vi konstaterade att söta katter i kalendrar och almanackor säkert är drogade... tyvärr!!
Visst är de underbara individer. Har själv en kattkille som är svart och vit, lite klurig att fota.
Underbara småttingar.
De har inte tid att bli fotade. Det är så mycket annat som ska undersökas i stället.
Hade själv det problemet när min nuvarande innboende katt var liten.
( Eller är det jag som är innboende hos henne ? Jag har aldrig lyckats klura ut hur det är ... ) ;-)
Svar från Ullis A 2010-08-21 11:57
Ja, världen är full av saker att upptäckas, vem har tid att sitta still då? :)
Haha, det känner man ju igen. Katter har en viss förmåga att få en att känna sig som att man är på besök i deras hem.. ;))
Mm, min 9-åring är svart och vit, likadan rasblandning som dem du fotograferat här. Tassen, heter han. Sedan har jag en tre-åring som är brun, röd, gul-aktig. Som heter Vera. :-)
Svar från Ullis A 2010-08-24 17:14
Mysigt med två stycken, hoppas de trivs tillsammans! :)
Guuuud vad söta. Härligt fångade "sekund" bilder. Förstår ditt dilemma här ha ha. De är snabba som bara den. Men det kan bli väldigt roliga bilder precis som du visar här. Kram och ha en bra vecka
Svar från Ullis A 2010-08-24 17:15
Jaaa fantastiskt söta! Och det gällde att försöka vara lika snabb.. gick väl sådär! Men roligt hade vi och några okej bilder blev det ju!
Kram, en fortsatt bra vecka till dig!
Ja, mina två tisar har accepterat varandra. Dock är den yngre så rastlös så hon retar gallfeber på gamlingen. Men samtidigt så sätter hon fart på honom. :-) De kan ibland ligga och brottas i min säng. Och någon gång har det hänt att de rullar runt ovanpå mig medan jag sover. Hahaha!
Kattungar är nog bland det svåraste jag har försökt fota i alla fall, det är efter dom har ätit som man har sin bästa chans, fina bilder.
Mvh / Ubbe