Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

En fotorunda som INTE går till historien...

Ikväll hände det. Kände det där välbekanta fotosuget som varit borta så länge... Nu, NU var det dags. En snabb koll genom fönstret och det såg lovande ut. Ett fluffigt molntäcke, och så en klar himmel därinunder. Såg ut att kunna bli en vacker solnedgång...

Greppade kameran, macrot satt på, perfekt! Blev en liten utmaning genom att jag beslutade att INTE ta med fler objektiv, däremot sprayflaskan och reflexskärmen. Såg mig själv krypa runt på strandängen i den ljumma vinden, fotandes små violer i varmt fint motljus och med vackra reflexer i bakgrunden...

Visst....

När jag kom ut ur samhället och var på väg över öppna fält ner mot stranden visade det sig att det bara var en smal öppen glugg mellan molnen, utmed hela horisonten låg ett nytt molntäcke... dessutom var solen på väg dit, om sådär 10 minuter skulle solskenet vara borta. Men jag ville inte vända om utan körde ner ändå. Framme vid stranden visade det sig blåsa svinkallt och jag frös trots dubbla jackor... Violerna som det vimlat av förra våren lyste med sin frånvaro och jag hittade endast tråkig trift... Jahapp, fick väl ta några bilder i alla fall... Triften ruskade i vinden... Sprayade lite vatten baraföratt, och det hamnade ju inte där jag ville utan blåste bara iväg...

Så det enda jag fick med mig hem 45 minuter senare, var tråkiga triftbilder, smutsiga byxknän och en hel massa frisk luft! Visserligen inte det sämsta. Och nu kan nästa fotorunda bara bli bättre! :)

Inlagt 2011-05-23 23:03 | Läst 1841 ggr. | Permalink
Ja det där känner man ju igen, ibland blir det inte som man trodde. MEN inte är triftbilden tråkig inte..nonono..riktigt fint glöd, fin skärpa och massor med härliga kulörer...
Mvh/Gunte..
Svar från Ullis A 2011-05-26 21:34
Nej ibland blir det något helt annat... Tack snälla, det kanske bara är för att jag fotat denna blomma så mycket som jag tycker den är tråkig!
Hälsn. Ulrika
Haha, ja det där känner jag igen:)) Man hinner inte med liksom och motiven är bara borta!
På det igen ;))
Mvh Marie
Svar från Ullis A 2011-05-26 21:36
På det igen ja, helt rätt! Man får inte ge sig. Tänk så många gånger man kommit hem med bara skräp på minneskortet. Det är bara att ta nya tag! :)
Hälsn. Ulrika
Håller med Gunte, underbar bild med skönt ljus o glöd, härliga färger! Spraya vatten? Behövs inte när det finns morgondagg.. Skulle själv fota blixt&dunder men blev fördröjd av en bromskloss som trollade bort försprånget, vi hamnade mitt i det istället så det blev lite mer än blöta knän, lyckades iaf störa Tofsviporna o fota deras ungar när regnet höll upp några minuter..
Ha det fint Ulrika!
Måns
Svar från Ullis A 2011-05-26 21:38
Man tackar.. :))
Morgondagg? Måste man inte gå upp väldigt tidigt för att hinna fota morgondagg? Låter hemskt jobbigt tycker jag.. ;)
Ja det var blixtar o dunder här också, hela söndagseftermiddagen. Typiskt med bromsklossar på vägarna, sådana gillar vi inte!
Ska kolla in dina vipor!
Ha det gott //Ulrika
Mm, du får införskaffa ett par arbetsbyxor som har insydd mjuk vaddering vid knäna. Guld värt för en makrofotograf. Arbetsbyxor är slitstarka och det gör inget om de blir smutsiga. De förväntas att vara smutsiga. :-) Så när du får dina ryck, så bara dra på dem och pys iväg. :-)

Frisk luft och solnedgång är inte dumt alls. :-)
Svar från Ullis A 2011-05-26 21:40
Vilken bra idé, ska kolla utbudet genast! Annars har jag en sådan där sittdyna att lägga under knäna, men den var inte med denna gång..
Nej det är verkligen inte det sämsta, men några bra bilder därtill är ju inte fel! :)
Tråkig trift, Armeria trista, är ju i alla fall ganska ovanlig :-)
Svar från Ullis A 2011-05-26 21:40
Hahaha, ja visst är den. Tycker dock att den på bilden är misstänkt den helt vanliga triften.. :)
EGW 2011-05-27 03:38
Det var du som sa att det var Tråkig trift :-)