Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

En välbehövlig mellandagspromenad

 
Tänk så viktigt vädret är när man är hobbyfotograf. Minsta lilla solgnutta på helgen, och jag försöker verkligen prioritera kameran, åtminstone en liten stund. Denna julhelg har tyvärr inte erbjudit så många fototillfällen rent vädermässigt... Juldagen brukar ju vara den stora promenaddagen, och det regnade nästan konstant hela den dagen här. Så vi fick ägna juldagen åt nya PlayStation spelet, och även ett helt analogt spel, ni vet när man sitter kring ett bord och slår med en tärning... :)

Så kom annandagen och äntligen uppehåll. Tyvärr grått och trist, men vi gav oss ändå  ut på en välbehövlig promenad för att göra av med lite julmat... Det sägs att man lägger på sig i snitt 3 kg under en julhelg och så är det nog... Som tur är försvinner det ganska lätt också! :) En dryg timmas rask promenad och sedan lite glögg i goa stugvärmen! :)

Några kassa bilder blev det, lägger in en som får illustrera den typiska grå halländska vintern...

God fortsättning på helgen!

 

Inlagt 2009-12-27 22:46 | Läst 1263 ggr. | Permalink
Tänk vilken skillnad det kan vara i väder...
Här har det väl i stort sett snöat oavbrutet sedan dagen före julafton, så vi har minst 3 dm snö...
Alltid så gött att läsa dina inlägg, då är livet "som vanligt" igen... :-)
Håller med dig om att ju mer julmat man sätter i sig, desto mer växer behovet av promenader! Har varit ute jättemycket dessa dagar och det är så skönt!
Kram!
Svar från Ullis A 2009-12-27 22:55
Ååh, gu´vad härligt det låter med så mycket snö! Det började så lovande här med flingor som vräkte ner dagen före julafton, blev nog nästan 1 dm! Sedan regnade det bort natten till julafton, trist!
Visst är det skönt att ge sig ut med kameran! Har ett stort behov av det. Den lilla skogsdungen längst bort i bilden, där bakom finns havet och stranden där jag har ett favoritfotoställe. Men oftast är jag lat och tar bilen dit... :)
Tack snälla så glad jag blir... Ska försöka se till att livet kommer att vara precis som vanligt! :))
Kram tillbaks!
Nästa gång får du ta dig fram till havet! Du kan säkert ta några jättefina bilder vid stranden även om det är grått.

Förresten slår mig en tanke: jag undrar om ett motiv som bilden ovan skulle ha kunnat utvecklas med HDR-teknik? Jag funderar faktiskt på att undersöka den tekniken lite närmare framöver.
Svar från Ullis A 2009-12-28 22:50
Visst funkar det att fota även i gråväder, men gillar sol mycket bättre! Regnvåta grässtrån i motljus och sådant skoj... :)
Säkert kan man fiffla till bilden i HDR och få fram en läcker effekt. Hade ju faktiskt ett HDR-program installerat på förra datorn som kraschade, det måste jag ju försöka ladda ner igen. Om jag kommer på vad det hette... Får forska i detta! Tack för att du påminde mig om det! :)
Jag som är en bekväm, väderberoende hobbyfotograf, har verkligen blivit bättre på att ge mig ut fastän vädret är trist. Jag var ute i regnet och blåsten på juldagen i ca 3 timmar. Det var skönt att komma hem och få på sig torra kläder, kan jag tillägga. :-)

Vacker landskapsbild! Gillar gråskalan och komponeringen. God fortsättning!

Mvh, Rei
Svar från Ullis A 2009-12-28 22:52
Bekväm är jag verkligen! Regn och blåst samtidigt går bort, helt klart. Då sitter jag hellre framför datorn och grejar med mina bilder, eller surfar på fs... :)
Men visst borde man skärpa till sig och inte låta sig hindras av vädret. Åtminstone så känns det gott när man kommer inomhus igen.. :)
Tackar för fint beröm, glädjande!
Hälsn. Ulrika