Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Ett halleluja-moment för en fotograf...

Eller jag kanske skulle kalla detta inlägg för "En fotorunda som inte blev som jag tänkt mig". För den blev faktiskt väldigt mycket bättre! Stack ner till stranden med kameran igår sent på eftermiddagen, och jag bytte ställe från mitt "gamla vanliga" till en annan strand någon km längre söderut. Vilket visade sig vara ett lyckokast! Så bra att jag faktiskt åkte dit idag igen...

Min tanke var - eftersom det såg ut att bli en vacker solnedgång - att plocka fram mina gråfilter och köra lite långa slutartider. Macrot satt på kameran när jag packade min fotoryggsäck och jag iddes inte byta objektiv hemma, tänkte dessutom att jag kan ju börja med lite macrofotografering så länge tillräckligt ljus finns kvar. Och TACK och lov att jag tog macrot med... :)

Såhär såg det ut när jag kom ner. De stora snö- och isvallarna till vänster visade sig vara fulla av droppande istappar. Ni förstår att en macrofotograf fick ett halleluja-moment... :)

Nästa lyckokänsla fick jag när jag tittade närmare på strandkanten allra närmast havet. Små tunna tunna skärvor av is, som tornade upp sig allteftersom vågorna rullade in. Stod en stund helt stilla och bara lyssnade på det läckra prasslande ljudet. :)

Här ligger jag platt på mage och försöker sätta skärpan på en våg av is...

Så sjönk solen ännu mera vilket gav en läcker färg åt allt... Det var dags att gå loss med macrot på riktigt! :)

Önskar alla en fin vecka! :)

Inlagt 2011-02-13 17:33 | Läst 1555 ggr. | Permalink
Så olika vi kan ha det, trots att vi inte bor sååå långt ifrån varandra!

Här ligger ju isen helt och hållet, den är säkert 25 cm. Nu täcks den även av ett snötäcke - men när jag ser dina bilder blir jag helt hänförd! Så vackert, förstår att du spann loss, så det bara sjöng om det!

Ha en skön vecka, helt utan halka förhoppningsvis! :-)

Kram
Svar från Ullis A 2011-02-13 22:45
Ja visst är det fascinerande stora skillnader! Kul att dela med sig här i bloggar och bilder!
Spann loss gjorde jag verkligen, och det är ju så roligt när man kommer ner och får se vilken sida av stranden som visar sig.. Och hur himlen ser ut. Tröttnar aldrig! :)
Ja nu vägrar vi halka! Tack och detsamma till dig. :)
Kram
Tjusigt Ulrika, de nedersta två är riktigt flotta med det där ljuset!
Ha de fint/Måns
Svar från Ullis A 2011-02-13 22:46
Tackar så mycket Måns! Gillar det där ljuset otroligt mycket, synd bara att det inte varar så länge.. Men det är ju desto mer utmanande då att hinna fånga något.. :)
Ha det gott //Ulrika
Hehe, du kan bestämt inte motstå frestelsen att blogga lite på FS i alla fall! Lägger du av när det är dags att förnya?

Is i solnedgång var ett nytt grepp, det ser faktiskt ut som små stycken av guld!
Svar från Ullis A 2011-02-13 22:47
Haha, nä jag är nog ganska fast här! Men det hindrar ju inte att man lägger ut bloggar och bilder på fler ställen.. :)
Förnya medlemskapet menar du? Njae, har ju min portfolio här så jag lär nog bli kvar även framöver. :)
Ja de små isskärvorna lyste så fint i solnedgången. Tack! :)
Vackert!

/Annika
Svar från Ullis A 2011-02-13 22:48
Tack snälla! :)