Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Idag är första dagen på resten av ditt liv

Jag har alltid gillat olika ordspråk, citat och talesätt. Det i rubriken är en riktig favorit. Inte för att jag kanske gjort så många livsomvälvande förändringar i mitt liv, det är mest att det inger en häftig känsla. Vill man, så skulle man faktiskt kunna strunta i det som skett, lämna det bakom sig, och bara se framåt. Imorgon är ett totalt oskrivet blad, färdigt att fyllas med vad man vill... Om man nu inte hade haft en massa krav på sig i form av arbetsgivare, familj och vänner förstås, som alla har olika förväntningar... Men bortsett från det, är det häftigt att tänka att man till stora delar skulle kunna utforma sin framtid helt själv! Lite av den känslan hade jag nog när jag sa upp mig från förra arbetsgivaren efter 16 år (jisses!!) utan att ha något nytt jobb att gå till, dock hade jag sökt in på en utbildning men ännu inte fått antagningsbeskedet... Ett steg ut i det blå, som visade sig vara något av det bästa jag gjort!

För att åter knyta an till rubriken... Har många favoritcitat och måste nämna ett par till:

Jag undviker som regel frestelser, utom när jag inte kan motstå dem.
Mae West

Ingen kan vara nere med en ballong!
Nalle Puh

Jag tänker inte stilla se dig gå isär
Tänker gå ett steg bakom dig, finnas där
Peter Lemarc


Imorgon är en annan dag...

Undrar just om det finns fler favoriter hos mina läsare? Ha en underbar dag, alla! :)

Inlagt 2009-11-30 22:49 | Läst 4188 ggr. | Permalink
Ett av mina favoritcitat är:

This too will pass


(det enda som är säkert är att allt förändras och inget är säkert)
Svar från Ullis A 2009-12-02 21:51
Visst är det så, låter förhoppningsfullt. Och påminner om mormors favorituttryck när man som liten slagit sig och var ledsen... "Det går över tills du gifter dig!" Och man blev ju inte så tröstad av det, var ju en hel evighet tills dess... :)
Blev nästan lite överrumplad över att det fanns en så tänkvärd skrift här på FS. Fick mej att fundera på mej själv och mitt eget liv och människor i min omgivning. Kanske funderar jag på livets mening och hur allt började för 14 miljarder år sedan. Kan något uppstå ur ingenting? Erinrar mej också en äldre farbror som jag pratade med på Domus idag. Han hade inte haft pengar till hyran utan hade gått till Pantbanken och fått 160 kronor för en gammal klocka… Han var orolig för att han inte skulle ha råd att lösa ut den i tid för denna klocka betydde så mycket för honom…

Livet är fullt av uttryck och liknelser, ofta dygdiga och moraliserande…
”Morgonstund har guld i mund” tycker jag känns skön. Jag tänker då helst på ljusa klara sommarmorgnar… Fast uttrycket: ”Det är inte lätt att vara ödmjuk när man vet att man är bäst!” tycker jag är så stötig och framfusig så att den är rolig…

Kan man leva och bara se framåt? Jag tror inte det. Hundar gör nog det. Jag har haft mycket skit i min ryggsäck från min uppväxt och den skuggan finns där hur man än vänder sig men man lär sig att leva med den och leva bra! Det som gör livet värt att leva finns inte i det sorgliga och förgångna utan det finns här och nu när jag fått läsa din blogg!

Fin bild förresten trots att solen går ner…

Harald
Svar från Ullis A 2009-12-02 21:54
Oj, tack så väldigt mycket! Väldigt glädjande att höra. Tycker det behövs lite "mjuka och flummiga" ämnen här också som motvikt ibland" :)
Härligt att mina rader fått dig att fundera en stund, och dina sista rader gör mig extra glad! Tack igen! :)
Ha det gott //Ulrika
Vacker bild på en vacker solnedgång! Plåtade på Mellbystrand i sommras, nästan, lika vackert ;-)

Men, för att knyta ann till din blogg och fråga. Jag tror inte att man skall "strunta i det som hänt". Det är ju av det man kan lära sig något. Och i det sammanhanget gillar jag detta talessätt;

"Backspegeln, får aldrig bli större än vindrutan".

Sedan gäller det ju att ha kul i livet. Och jag tycker inte att "krav" behöver vara betungande. Så länge de är rimliga, är de kanske stimulerande och vägledande?! För..... .

"Om du inte vet vart du är på väg, ja då spelar det ingen roll vilken väg du väljer".

Eller,

"Vi slutar leka för vi blir gamla. Men vi blir gamla för vi slutat leka"

Ha kul Ulrika! :-) Du har en vacker profilbild!
//Peter-L
Svar från Ullis A 2009-12-02 21:56
Mellbystrand, då var du ju nästan här hemmavid! :)
Såklart man inte helt ska strunta i det som hänt, så menade jag inte riktigt. Formulerade mig nog lite drastiskt. För det är ju ändå det vi varit med om, som i stora drag format oss till dem vi är.
Gillar dina citat mycket, tack för att du delar med dig!
Profilbilden... går ju en kurs i Photoshop! ;) Men tack så mycket! :)
Hälsn. Ulrika
Jag har ett ;)

"Gör inte idag vad din mamma kan göra åt dig i morron"

Det är ett rätt dumt ordspråk o icke att ta efter men själva ordspråket får en att le lite iaf.. ;)

*förlåt mamma* ;)

Mvh Magnus
Svar från Ullis A 2009-12-02 21:59
Jaja lille vännen, du växer nog upp du också...
Skojar bara! Fick mig också att le :))
Och det är ju i klass med lappen över diskbänken på jobbet.. "Din mamma jobbar inte här"..
Hälsn. Ulrika
Ur boken "The four agreements. A practical guide to personal freedom" av Don Miguel Riez:

1. Be impeccable with your words

Speak with integrity. Say only what you mean. Avoid using the word to speak against yourself or gossip about others. Use the power of your word in the direction of truth and love.


2. Don't take anything personally

Nothing others do is because of you. What others say and do is a projection of their own reality, their own dream. When ou are immune to the opinion and actions of others, you won't be the victim of needless suffering.


3. Don't make assumptions

Find the courage to ask questions and to express what you really want. Communicate with others as early as you can to avoid misunderstandings, sadness and drama. With just this one agreement, you can completely transform your life.


4. Always do your best

Your best is going to change from moment to moment; it will be different when you are healthy as opposed to sick. Under any circumstance, simply do your best, and you will avoid self-judgment, self- abuse and regret.


Meningen är att detta är fyra överenskommelser man ska göra med sig själv, som ledstjärna för sitt liv.
Svar från Ullis A 2009-12-02 22:01
Oj, hur ska jag svara på detta... Har läst en gång, och sedan en gång till. Något av det mest tänkvärda jag läst, tror jag. Tänk om alla till fullo kunde leva efter dessa punkter... Gillar nr 3 särskilt, kommer att tänka på vissa arbetsplatser... hrm! Fantastiskt bra, tusen tack för att du ville dela med dig av detta i min blogg!
Ha det gott
//Ulrika
"Att skiljas, är att dö en smula..."

Vet inte varför jag kom att tänka på just det citatet? Men det kanske inte är så många som vet att det finns en fortsättning?

"Partir, c’est mourir un peu... Mais mourir, c’est partir beaucoup"
Alphonse Allais


Och fortsättningen lyder ungefär, fast jag kan inte franska, "Men att dö, är att skiljas mycket".
Svar från Ullis A 2009-12-02 22:03
Så sant... Ett riktigt klassiskt uttryck. Men fortsättningen hade jag inte hört, var roligt att få läsa!
Tackar för dina rader, uppskattas mycket! :)
Hälsn. Ulrika
En liten, snabb kommentar med ett citat som jag tror är mitt rättesnöre...
"Ingenting är omöjligt, bara olika svårt".
Jag gillar den skarpt.

En annan tänkvärd är också: "Rätt levat är livet långt nog..."

Ha en go´tisdag!
/maria
Svar från Ullis A 2009-12-02 22:07
Haha, ditt rättesnöre skulle jag kunna sno rätt av, gillar mycket!! Åh vad den är bra, hade jag kommit på den hade jag skrivit den i bloggen också! :)
Den andra är ju lite djupare och väldigt tänkvärd! Pratade med en kompis om detta, hon hade just förlorat sin mamma efter en månads sjukdom i cancer... något som ruskat om oss lite här...
Tack så mycket, uppskattar dina bidrag! :))
Ha det gott //Ulrika
Det här är ett kärt ämne, så många lysande kloktankar du fått. Jag kan inte låta bli att bidra:
"Livet är ganska kort med tanke på hur länge man är död"
"Den som är historielös är dömd att upprepa misstagen"
"Man ska inte ha fler barn än man har fönster på bilen"

Ha det gott!
Svar från Ullis A 2009-12-02 22:08
Javisst har jag det, jag är alldeles förundrad här över all go respons, jätteroligt!
Dina bidrag är ju alldeles lysande, tackar så mycket! :)
Ha det gott du också
//Ulrika
"Ett gott skratt förlänger inte bara livet
utan även käften" :)))

"En snöflinga är sommarens fjäril"

Det finns massor med bra citat att ta till sig, läser i din blogg om några helt nya för mig och väldigt bra dessutom.
Tänkvärd text med en passande fin bild till Ulrika.
Kram Carola
Svar från Ullis A 2009-12-02 22:11
Visst finns det mängder bra och läsvärda, gillar de där kalendrarna som har ett citat per vecka! Och raderna från Peter Lemarc kommer från "Mellan månen och mitt fönster", ett av alla hans mästerverk. Alla hans texter är ju fulla av metaforer och aforismer, vilket jag bara älskar!
Tackar för dina härliga rader, uppskattas mycket!
Ha det gott
Kram //Ulrika
Kan bidra med två favoriter
"Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden" (sagt av min farbror som varit lärare i "konsten att vara rolig" på en folkhögskola)

"I live the life I love, and I love the life I live" (klassik fras från gamla Bluestexter)
Svar från Ullis A 2009-12-02 22:13
Underbart, blir riktigt avundsjuk på din farbrors elever. Tror det var roliga lektioner! :)
Blues... hm... inte min grej tror jag. Låter likadant hela tiden. Å andra sidan erkänner jag att jag inte gett det en riktig chans heller... Hrm!
Tackar för dina bidrag, glädjande!
Hälsn. Ulrika
"Gårdagen är historia, morgondagen vet vi ingenting om men dagen idag den är din."

Bilden får mig att tänka på; "När solen går ner går den upp på någon annan plats"
Svar från Ullis A 2009-12-02 22:15
Väldigt vackra och tänkvärda rader. Tackar så mycket för ditt bidrag!
Hälsn. Ulrika
Nedan nämner han, som lyfte blicken något viktigt:

"-You must be the change, you want to see in the world"
- Mahatma Gandhi


Klokskap.
Svar från Ullis A 2009-12-02 22:17
Javisst är det så. Kan man koppla ihop Mahatma Gandhi med Michael Jackson? För här kom jag att tänka på "Man in the mirror" som väl handlar om just detta...
Tackar så mycket för dina rader! :)
//Ulrika
Man ska inte ropa hej förrän man fått under ett bäcken.
Gammalt djungelordspråk som hörs då och då i långvårdssammanhang.

Själv brukar jag säga: "Trevlig helg" till alla jag träffar under måndagar, det verkar funka.

Gillar din solnedgång.
/nic
Svar från Ullis A 2009-12-02 22:20
HAHAHahhaa, helt galet roligt! Och gamla djungelordspråk är ju lysande. Roligt att du gillar min solnedgång, som jag ju gett en låttitel, har för vana att hitta sådana när jag ska döpa mina bilder...
Tackar så mycket för ditt bidrag! :))
//Ulrika
Ulrika
Jag gillar tankesättet/ ordspråket:
Idag är den morgondag jag oroade mig för igår.

O så har jag ett motto:
Jag dör gärna fattig men med stillad nyfikenhet.

Till sist den där fantastiska:
Ge mig modet förändra det jag kan förändra
Ge mig styrkan acceptera det jag inte kan för ändra
Ge mig visheten att förstå skillnaden
Allt Gott! Anders Plåtare
Svar från Ullis A 2009-12-06 15:21
Tack Anders för dina fina bidrag, lika tänkvärda alla tre!
Allt gott till dig också
//Ulrika
Förresten, jag kom på en till. Också från min farbror, som numer är rektor på skolan och därför hävdar att folkbildning är väldigt viktigt.

Ju mer kunskap man har, desto mer har man att skratta år.
Svar från Ullis A 2009-12-06 15:23
Lysande, är ju också en påminnelse om att inte ta sig själv på för stort allvar!
Tack än en gång :))