Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Jag vill bli resekatalogsfotograf!

Är just hemkommen från två underbara semesterveckor på Fuerteventura. Sol och värme, just vad man behöver så här års! På eftermiddagarna när vi hade lite siesta brukade TV:n stå på SVT World, och när nyheterna visade bandvagnar i skånsk snöyra kunde vi bara gapskratta... För övrigt har det blivit mycket skratt dessa veckor, vi var ett härligt gäng på tre familjer. Påminde lite om första Sällskapsresanfilmen tror jag... Åtminstone hade vi signaturmelodin som välkomstmelodi för de nyanlända svenskar som kom ner efter vår första vecka... våra män i sina specialdesignade t-shirts märkta med "Svenska Partylandslaget"... nej, bilder på detta ska jag bespara er! :))

Har redigerat lite andra bilder till detta inlägg, och det var då jag kom på det! Att vara resekatalogsfotograf, det vore ju alldeles underbart... Undrar just hur man får ett sådant jobb?


Gängets yngsta tjejer i poolen där de fanns för det mesta!


En slocknad vulkan i vänsterkanten, Fuerteventura är ju en karg vulkanö, inte så grönskande precis! Atlanten skymtar i högerkanten.


Månsken över poolen, 1/2 sek. Ville inte slösa viktiga bagagekilon på att ta med stativet så här trycker jag kameran mot en stolpe. Funkar ju ok det också!


30 sekunder på denna vilket ses i de vajande palmerna... Gillar hur månen speglar sig i Atlanten. Vi sitter ute på en terrass och njuter av en god drink  i den ljumma natten.


Utsikt från samma terrass. 30 sek, ISO 400, bländare 20.


Denna är fotad på julaftons eftermiddag samtidigt som vissa andra tittade på Kalle Anka på TV... Kan påstå att det var mycket roligare att leka i vågorna!


Underbara färger, har ökat kontrasten lite för att förstärka dem.


Och så måste jag visa den lilla söta jordekorren som gjorde sin morgongymnastik!

En underbar resa som synes... Trodde det skulle kännas konstigt att inte vara hemma över julhelgen och jag blev faktiskt mer och mer tveksam ju närmare avresedatumet närmade sig. Men det var verkligen helt suveränt och jag ångrar inte för en sekund att vi bokade! Kan verkligen tänka mig att göra om det igen, bara det inte blir varje år... Såpass traditionell är jag, det får vara en jul hemma emellanåt också! :)

Inlagt 2010-12-30 22:13 | Läst 1562 ggr. | Permalink
Äntligen! Nu är ordningen återställd!
Arnell är tillbaka! Skämt åsido...har saknat dina inlägg, så nu känns det bara bra igen...:-)

Skulle själv gärna åka bort över julen, mer än gärna....! Men, har en hemma, som behöver övertalas - skulle du kunna tänka dig att...hjälpa mig...? :-)

Skönt att höra att du haft det bra, och ett jättegrattis till Bella Pictura!

Kramar!
Svar från Ullis A 2010-12-31 14:57
Jajemän här är hon igen, åter på banan, haha.. Roligt att höra att man varit saknad, det sporrar! :))
Klart ni ska iväg över jul! Jag var väldigt tveksam ett tag faktiskt, och värre blev det i takt med att avresedatumet närmade sig, men så skönt att lämna Sverige mitt i julhetsen! Inga julklappar! Och inget dammigt julpynt att packa ner.. ja ljusstakar är framme förstås!
Stort tack, det känns spännande och hedrande, och jätteroligt! Sök själv, vetja! Det vore ju hur kul som helst och att du skulle platsa är det ingen som helst tvekan om!
Kram!
Hej, Ulrika..

Avis!!!
Att fira julaftons eftermiddag ute i medelhavets vågor hade varit något.
En trevlig berättelse, som lika gärna kunde varit presenterad i en resekatalog.
Drar mig till minnes att du nämde detta vid träffen på åsen i höstas.
Var lika avis då som nu.. ;-)))

Ha ett Gott Nytt År nu..
/Tobbe
Svar från Ullis A 2010-12-31 14:59
Hej Tobbe..
Yess då är målet nått med detta inlägg!! Nä, skojar bara.. ;)) Ja det var riktigt läckert med ett julbad i Atlanten! Längtar redan tillbaks, det är ju attans så kallt i detta land... :))
Detsamma till dig!!
//Ulrika
Asså jag säger bara en sak, det finns inget som är så BRA som kalle på julafton i minus 10 och massor med snö, du missade myyyycket--:))))
Fina bilder
Svar från Ullis A 2010-12-31 15:01
Hihi, ja jag missade myyyycket skottning... Kan tänka mig en hel del som är väldigt mycket bättre..:)) Men visst har julen hemma sin charm. Vill inte vara utan det varje år!
Tackar tackar! :)
Shit, vad härligt, så avis! Ser varmt och gött ut :)

/Elin
Svar från Ullis A 2010-12-31 15:03
Ja, vi hörde att vi hade riktig tur med vädret. Några veckor tidigare hade det varit riktiga skyfall en vecka i sträck. Och allt vi hade på 14 dagar var en timmes regn en förmiddag, annars soooool... lite moln emellanåt också men det var helt ok.. :)
//Ulrika
Säger bara WOW, till femte bilden uppifrån! Vilket djup det blir med månbelyst hav i bakgrunden. Ja, en stolpe kan vara bra till mer än att gå in i. :-)
Svar från Ullis A 2010-12-31 15:05
TACK, ja det såg så läckert ut där uppifrån terrassen. Kul att det gjorde sig bra på bilden också! Jepp, man tager vad man haver... På terrassbilderna ligger kameran på en liten mur som fanns i stället för räcke. :)
Dina nattbilder är verkliga höjdare!

Dom andra bilderna, pool och bad och sådant, de är ju bara irriterande ju! :-D
Svar från Ullis A 2010-12-31 15:06
Nämen, så synd att de är irriterande.. ;))
Tackar tackar, tycker det är väldigt roligt att fota i mörker!
Hej Ulrika, ser ju ut som du haft en härlig Jul :-)
Med avkoppling och härliga bad.
Resekatalogsfotograf......ja då får man säkert se en massa fina platser. Kan vara ett intressant jobb.
Du får väl börja leta vet jag.
Gott Nytt År! Kram Camilla
Svar från Ullis A 2010-12-31 15:08
Hej Camilla,
Ja denna jul var riktigt härlig. Blev faktiskt mycket bättre än vad jag från början hade väntat mig.
Visst låter det som ett intressant jobb, kanske skulle ta och kolla upp det på allvar.. :)
Detsamma till dig, kram!
//Ulrika
Det finns sådana fotografer. Jag hörde att en gått i pension nyligen och då handplockade reseföretaget en fotograf. De hade väl fått för många ansökningar annars.

Men det finns väl en baksida med det jobbet också. Jämt borta från familj och vänner och så ska alla bilder tas på ett visst sätt.
Svar från Ullis A 2011-01-02 01:18
Ja, ska man jobba som sådan är det säkert kontakter som gäller! Och visst, det är ju en viktig aspekt. Borta mycket och inte få fota som man vill. Det skulle varit för 10 år sedan, eller om 10 år kanske.. Tror jag får lägga de funderingarna åt sidan, men drömma kan man ju.. :)