Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Julefrid eller julstress? Eller en lagom blandning...


Sänker sig julefriden hos er, eller stressen trappas upp kanske? Här har vi nog en lagom blandning just nu... Granen är i alla fall klädd, och varje år har vi ett särskilt färgtema i granen. Vanligen klassiskt rött och silver, eller blått och silver... Men i år tog vi ut svängarna lite extra och satsar på rosa! Japp! Blev faktiskt inte dumt alls, lite åt Disney...

 

För att mota bort eventuell julstress, och hjälpa julfriden lite på traven... 

Ingen julefrid ännu? Okay, då tar vi en till... njut! 

 

~   Önskar alla en riktigt God Jul!   ~

 

Inlagt 2009-12-22 23:08 | Läst 1578 ggr. | Permalink
Ingen julstress här, tar det lugnt, och som det kommer :-)

En fridfull God Jul till dig och din familj ;-)


/Jörgen
Svar från Ullis A 2009-12-23 12:36
Det låter bra, fortsätt så! :)
Önskar detsamma till dig :)
//Ulrika
Vilken kreativ ansats när det gäller granen!

Jag har en vän som brukade bygga dioraman tillsammans med barnen till julen, i stället för att sätta upp en köpe-julkrubba. Han ritade bitarna till husmodeller i datorn och skrev ut.

Ja, det finns säkert många sätt att göra julen lite annorlunda, i stort eller i smått. Undrar varför de flesta kör i de gamla spåren? Vi har själva mycket sparsamt med juldekorationer, men alltid röda textilier på borden, och ljusslingor runt veranda och carport. Inte så originellt förstås, men fint! Och lite festlig mat under helgen, men inte typisk julmat.

Som pensionärer har vi privilegiet att kunna ta det precis hur lugnt vi vill, och det gör vi! Julklappar till familjen överlämnas helst några dagar före jul, i år hade vi julmorgonsfrukost hos dem med våfflor och svartvinbärssirap, en läckerhet jag aldrig sett i Sverige.

God Jul!
Svar från Ullis A 2009-12-23 12:40
Tja, inte så kreativt, vi har en himla massa julgranskulor och satte man upp alla skulle det inte se klokt ut! Så vi brukar köra färgtema. :)
Var tvungen att googla "dioraman", modellbygge alltså, Kul! Pyssla med barnen är roligt, stora tjejen gjorde en ritning på en pepparkaksborg som vi limmat ihop idag (med limpistol!) och dekorerat, får se om det blir någon bild sedan!
Tycker ert julfirande låter alldeles utmärkt!
God Jul!
Ingen julstress här heller - tvärtom!
Gott med några extra dagars ledighet, god mat och en massa härliga filmer på tv:n - för fota tänker man väl inte göra....eller...?:-)

Ha det riktigt gott under julen!

/Kram
Svar från Ullis A 2009-12-23 12:42
Låter bra Maria, några välbehövliga lediga dagar här också!
Hoppas bara på bättre fotoväder för SÅKLART man måste ut och fota! ;) Gladde oss åt en dm snö som vräkte ner här igår, så vaknar man till +2°, småregn och mulet... Som vanligt här, snön ligger ett dygn max... Hoppas på bättring framöver! :)
Ha en underbar jul!
Kram //Ulrika
Ingen julstress hos mig.Eftersom jag jobbar inom vården och ofta jobbar på julafton har jag lärt mig att planera och göra allt i god tid. Sen tar jag och min familj det ganska lätt på julen, vi tycker det inte är något att jaga ihjäl sig för utan julen ska vara en skön helg där man slappar och umgås.

/Mari
Svar från Ullis A 2009-12-23 12:44
Ja, så är det ju. Många måste jobba på julafton, och det kan vara mysigt det också. Hoppas du får några sköna lediga dagar iallafall, att njuta av helgen!
//Ulrika
God jul till dig med. Julstressen är över för min del. Men så har det också passerat några kilo julmat vid våra julbord på jobb. Skönt de är över. Nu skulle man kunna tänka sig en pizza ha ha. Nej, det blir allt julmat i alla fall. Men den bästa maten är ju lutfisken för min del. Med god sås och potatis. Tråkigt är bara att långan börjar bli rödlistad på fisklistan den med. Lite kluvet. Kanske blir sista julen men lutfisk på långa. Ålen har vi tagit bort för ett par år sedan.
Får kanske bli pizza i alla fall ha ha.

Kram och ha en bra julhelg.// Camilla
Svar från Ullis A 2009-12-25 12:21
Kan tänka mig att ni haft det hektiskt i dessa tider! Och håller med dig om lutfisken, med stark senapssås, mmm... Tyvärr är det bara jag i familjen som gillar det, så det blir inte så ofta!
Ha en go fortsättning!
Kram //Ulrika
Härlig julbild!

God Jul!
/Leif
Svar från Ullis A 2009-12-25 12:22
Tackar så mycket! :)
Ha en go fortsättning på helgen!
//Ulrika