Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Macroabstinens, och lite allmänna fotofunderingar...


Macroabstinens hade jag igår. Något så fruktansvärt! Var tvungen att åka ner en sväng till stranden, fast varken ljusförhållanden eller väder var det rätta. Men kom hem med enbart kassa bilder...

Jag vet inte, men jag känner mig så väldigt självkritisk ibland. När man har en riktigt kompetent kamera, som min D90, är det liksom inte försvarbart att få dåliga bilder känns det som. Då är det ju MITT och inte kamerans fel, liksom... Nä jag vet att man verkligen inte ska lägga ribban så högt och att fotande ska vara KUL och avkopplande, men i alla fall... Och tro inte att jag ångrar att jag köpte den, aldrig!! Det skadar väl inte att öka kraven på sig själv några snäpp.. :)

Nåväl, jag bjuder på några av gårdagens bilder fast jag själv INTE är nöjd.  

Tycker själv att det blev halvdana bilder och vet att jag kan väldigt mycket bättre. Men det var en skön strandpromenad!

Inlagt 2010-08-30 17:31 | Läst 1561 ggr. | Permalink
Ibland är det bra att få dåliga bilder. Då uppskattar man sina egna fullträffar mer. Jag brukar antingen kasta de bilder jag tyckte blev menlösa eller så försöker jag "piffa" upp dem i efterredigeringen. Och hjälpa färg, ljus och kontrast, lite på traven. :-) Lika säkert som att det kommer fler dagar, kommer det fler bilder och resultat! :-)
Svar från Ullis A 2010-08-30 22:57
Menlösa, där var ordet! Helt menlösa tycker jag bilderna blev igår och inte kunde jag piffa upp dem heller. Men jag antar att du har en poäng med att det är bra att få dåliga bilder! Hoppas på bättre på onsdag, då är det träff med Hst Fotoklubb. :)
Tycker inte du har anledning att vara missnöjd med den här bildskören.
Svar från Ullis A 2010-08-30 22:57
Nja, lite missnöjd är jag. Men TACK! :)
Sååå vackra bilder! De två första är ju magnifika, tycker jag. Mvh Kajsa
Svar från Ullis A 2010-08-30 22:58
Tycker du? Håller ju inte med fullt ut, men TACK snälla! :)
Hälsn. Ulrika
Men hörru Arnell....Jag tycker faktiskt bilderna var jättefina! Speciellt bild två smalt jag som smör i solsken på! Du bor ju i en idyll!

Fast jag förstår vad du menar, man är ju såååå kritisk!

/maria
Svar från Ullis A 2010-08-30 22:59
Haha, hörru Olsen, bild två är jag ju så himla van vid, det är ju bara min gamla vanliga strand... Men visst är här vackert! Tack snälla! :)
//Ulrika
Förstår det där med macroabstinens. Jag kom på i lördags att jag faktiskt inte fotat en enda macrobild på hela semestern. Kan ju i och för sig bero på att vi varit så mycket vid havet och fina kustlinjer så vidvinkeln fått jobba.
Men i lördags gjorde jag som du och tog med macrot på en svamprunda.
Blev lite "sånadär" bilder. Laddat in men får nog granska dem en gång till. Lade upp en med vattendroppar som är som kulor i alla fall. Ingen superbild men dropparna ser ut som de svävar lite.
Men dina är inte så tokiga. Gillar speciellt den sista för jag är ju svag för silhuetter. Kram
Svar från Ullis A 2010-08-30 23:01
Ojoj, har du kunnat hålla dig! Men vidvinkel vid kusten är ju nästan ett måste. Är fortfarande sugen på ett "riktigt" vidvinkel istället för mitt kitobjektiv på 18-55... Men, det funkar helt ok egentligen!
Ska ta en skogsrunda jag med tror jag, när tillfället kommer...
Tackar, och kram!
En bild kan vid tillfället ses som tråkig, men kanske kan man se en viss potential i en bild, fastän man inte vet hur man ska "piffa" upp den. Låt den ligga ett tag. En dag, kanske inspirationen tilltar. Man kan säga att man låter bilden mogna först. Så gör jag med vissa bilder. Och så tar jag itu med de bilder som jag känner att jag kan göra något åt just då.

Personligen tycker jag att man ska sträva mot att bli bättre. Det är ju en del av nöjet i intresset. Att ta saker till en ny nivå eller annorlunda infallsvinkel. Man ska pusha sig själv, men samtidigt inte ha för bråttom. Även ens fotografering genomgår en mognadstid.

Om inget annat, så har man rensning i bildarkivet, till en regnig dag. :-)
Svar från Ullis A 2010-08-31 21:43
Visst är det så. Och med ökade kunskaper i bildredigering, och lite nya idéer, kan man få användning för gamla bilder man först ratat. Så det gäller att inte rensa för mycket :)