Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

På stadsvandring med Peter Wahlbeck. Och avslutning med söta Amanda.


Säga vad man vill om Peter Wahlbeck, men han är en person som inte går obemärkt förbi! Igår höll han i en stadsvandring på hemmaplan, Halmstad, som del i Marinfestivalen som pågår just nu.


Fullt med folk och 50-50 mellan halmstadbor och turister. Peter står vid tavlan och håller i en bunt papper, syns knappt här!

 

Peter har åsikter om det mesta, är inte rädd för att sticka ut hakan och vara obekväm. Jag delar väl inte hans åsikter alltid, men de gånger han skriver artiklar i lokaltidningen - och det händer ganska ofta - brukar jag hålla med fullständigt. Han har många bra ideer om stadsplanering etc. Sedan har han ju en humor som inte riktigt funkar med min...

Måste säga att stadsvandringen var väldigt trevlig och intressant. Det är lätt att bli hemmablind, och idag fick vi höra Peter dela med sig generöst av sin syn på sin hemstad. Dessutom fick sig förstås kommunen en känga, när det gällde centralt belägna bryggerier, dragning av nya vägar och annat... :)


Tack Peter för en trevlig promenad! Idag fick du pluspoäng hos mig!

Som sagt, Halmstad Marinfestival pågår för fullt. En massa aktiviteter utmed Nissan, både som här i centrala stan och även lite längre utåt Tullkammarkajen...

Flera musikframträdanden har det varit dessa dagar, och någon vi definitivt ville lyssna på var coola Amanda Jenssen som var riktigt bra. Gillar hennes stil mycket!

 

Kul att testa konsertfoto, får se om jag får chansen idag igen då det är RIX FM-festival. Vet redan några saker jag ska göra annorlunda i så fall... :) Högt ISO här vilket tyvärr syns i bakgrunden. Trodde inte det skulle märkas så tydligt med min D90, kanske det kan bero på objektivet? Vet att det inte är något "kvalitetsobjektiv", Tamrons 70-300, men ville ändå testa det idag och var beredd på lite halvdan kvalitet på bilderna. Tycker ändå det blev ok!

Ha en fortsatt go helg!

Inlagt 2010-08-01 10:31 | Läst 1717 ggr. | Permalink
Konsertfoto...skitsvårt! Tittar man på histogrammet (vilket jag sällan gör...hihi) så tror man inte att det blir nån bild över huvud taget - "allt" är ju samlat på en sida liksom...:-)

Jättefina foton! Walhbeck är ju en speciell man, men också en person som ibland slår huvudet på spiken...:-)

/maria
Svar från Ullis A 2010-08-01 22:38
Skitsvårt men skitkul, detta var första gången jag kom ända fram till scenkanten (nästan, var kanske 5 m ifrån) och hade systemkamera med. Snacka om att man fipplar med inställningarna och inte har riktig koll på vad som passar bäst! Fick ingen andra chans ikväll tyvärr, var på 7-årskalas och svängde förbi scenen på hemvägen men då var RIX FM slut. :( Var så sugen på att testa igen. Men, det kommer säkert fler chanser!
Japp, bra beskrivet att han ofta slår huvudet på spiken. En eloge för att han vågar säga vad han tycker och tänker, iaf! :)
//Ulrika
Trevligt bildreportage. Bilden på Amanda Jenssen är riktigt, riktigt bra!
Svar från Ullis A 2010-08-01 22:40
Tusen tack, Ernst Göran! Förutom att jag gillar hennes musikstil och speciella röst så är hon ju så söt, var roligt att fota henne med de läckra röda färgerna mot det svarta. :)