Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Svalbard - En vandring på Ossian Sarsfjellet

Onsdag 10 sept Efter lunch var det dags att sätta i zodiakerna och göra en kort tur bort till en strand där vi skulle gå iland och göra en "promenad" upp på fjället. "Det är lite brant i början" fick vi höra. Och sedan skulle det gå lättare. Jojo..... Skulle jag nog inte riktigt hålla med om nej!! Det blev närmast en jäkla bergsbestigning och jag förbannade min opererade höft och dåliga kondition flera gånger om! Var faktiskt riktigt sur när vi väl kom upp på toppen. Här har vi skickat iväg björnvakterna och står och väntar på klartecken att börja "promenaden" bergsbestigningen! Japp bara att bita ihop och börja vandringen då! Här ser det ju lätt ut men när vi skulle gå på en brant slipprig lerig stig full med lösa stenar var det ju inte så kul. Funderade på att jag är så skraj för att ramla och slå min opererade höft ur led och hur lång tid kan det tänkas ta för ambulanshelikoptern att hämta mig och hur ont kommer jag att ha under tiden... Men det var bara att traska på! Kunde ju inte splittra gruppen, då hade ena björnvakten fått lämna för att följa mig tillbaka och det funkar ju inte... Här har vi kommit upp till första stoppet och kaffet åkte fram. Och efter en stunds paus på en sten med kaffemuggen i handen kunde jag bara konstatera, att om jag blivit förvarnad om hur jobbigt detta faktiskt var, då hade jag garanterat aldrig följt med. Och då hade jag ju ångrat ihjäl mig. För det var verkligen fantastiskt där uppe! Kongsfjorden Kongsbreen uppe till vänster. Så gick vi lite nedåt, och så uppåt igen... Uppe på högsta toppen där någon byggt ett litet monument. Även här blev jag sittande på en sten och bara njöt av utsikten. Dessutom behövde jag vila. Hm, dags att börja träna på allvar kanske... ;) Är tacksam att jag slapp bära mitt stativ. Undrar just varför jag tog med det egentligen... Vi var verkligen högt upp. Origo ser ut som en liten leksaksbåt långt där nere. Så var det dags att vandra neråt igen. Och nu var jag glad att jag släpat med stativet. Det är nämligen helt perfekt att fälla ut ett ben och använda det som vandringsstav när det bär utför! :) Bara en bild till på Origo! Men just här kände jag faktiskt en stor lättnad! Stigen planade ut, det var lätt att gå igen och ingen ambulanshelikopter hade behövt leta upp mig... :)

Nej såå farligt var det faktiskt inte! Skulle nog rentav kunna tänka mig att klättra upp där igen om jag får chansen. :)

Inlagt 2014-11-16 21:52 | Läst 2541 ggr. | Permalink
Härliga bilder. Jag har varit där. På Origo. Till Orkney, Shetland och Fair Island. Sugen på Spetsbergen.
Svar från Ullis A 2014-11-30 20:20
Tack Björn! Visst är Origo en mysig båt! Låter som en underbar resa du haft. Hoppas verkligen du får möjlighet att hänga med på en resa norrut också! :)
Vilken tur att du kämpade på.
Utsikten verkar ha varit outstanding.
Jag ska ta till mig rådet att använda stativet som vandringsstav.
Själv höll jag det parallellt i handen när jag ramlade och bröt båtbenet
Marianne
Svar från Ullis A 2014-11-30 20:21
Ajdå, ja usch det är lätt hänt och går ju på en bråkdels sekund. Hoppas du läkt väl!
Ja jag är glad att jag kämpade på, det var det värt!
Hälsn. Ulrika
Fina bilder och bra berättelse, som vanligt.

//Perra
Svar från Ullis A 2014-11-30 20:21
Tackar Perra, visst var det häftigt! :)
Ha det fint //Ulrika