Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Svalbard - Ryggfenan på en val. Och Lillehöökbreen.

Onsdag 10 sept Vaknade i ottan igen, av att Anders väckte oss.. "Vikval utanför båten". Eller om det var vitval. Och ja, jag var ute och fotade. Vet att jag tittade på displayen och var hyfsat nöjd med att få med ett "streck" och en ryggfena på en av mina bilder. Har dock ingen aning om var de bilderna tagit vägen... Jaja, med drygt 3500 bilder med sig hem är det kanske inte så konstigt att man klantar till det någon gång och sjabblar bort några. Vilket jag tydligen gjort!

Iallafall - på förmiddagen blev det äntligen tid till den utlovade "basic fotokursen" ute på däck. Lite väl sent in på resan kanske men det hade ju hänt så mycket hela tiden så det hade varit svårt att hitta tiden. Dessutom var ju de flesta av oss rätt så erfarna och drivna fotografer. Men några ville gärna ha kurs och så blev det! Jag smög runt och lyssnade med halva örat medan Anders berättade om fördelarna med grå- och polfilter och förhållandet mellan bländare och slutare, och försökte verka osynlig och inte störa medans jag lekte med kameran.. :)   Miljön utanför båten var ju inte fel heller! Dessa underbara kristallklara vatten med spegelyta... Får ju fluffa till det lite också! :) Plötsligt fick vi syn på en fullriggare som kom glidande in i fjorden! En närmast surrealistisk upplevelse! Fråga mig inte varför jag inte sprang ner i hytten och hämtade telet. Hade bara mitt 28-75 ute på däck här. Ångrar mig lite nu. Men en vacker och mäktig syn var det.

Vet inte om jag blivit totalt attackerad av polarbacillen vid det här laget... Slarva bort bilder, strunta i att hämta telet och dessutom inte riktigt ha koll på var vi befann oss här. Mina anteckningar är aningen oklara. Men jag har skrivit något om Lillehööksbreen så jag tror vi är inne i den viken! Om någon av mina resekompisar läser detta får ni gärna protestera om jag har fel! :)

På eftermiddagen blev det bergsbestigning och det berättar jag om i nästa inlägg!

Inlagt 2014-11-16 00:22 | Läst 2380 ggr. | Permalink
Läckra miljöer med skönt dämpade färger!
Den tillfluffade bild 5 blir min favorit för dagen!
/Niklas
Svar från Ullis A 2014-11-16 21:58
Ja det var ett fantastiskt läckert landskap. Kul att du gillar just den, tack!
Ha det fint //Ulrika
Vackert som vanligt! Det är den där grönblåa nyansen som fruset vatten får som är så fantastiskt vackert tycker jag! Den finns ju även i våra isar, när det råkar bli lite dimension på isarna här.
Mvh!
Svar från Ullis A 2014-11-16 22:00
Tack Jan! Trodde aldrig att isen verkligen har den nyansen i verkligheten men så är det! Man behöver inte "dra i spakarna" i Photoshop för det ser ut just såhär. Helt fantastiskt.
Hälsn. Ulrika
Vilken härlig resa ni verkar ha haft. Älskar de "Vicks-blå-färgade" isflaken :-D Ha det gott/ Elisabeth
Svar från Ullis A 2014-11-16 22:01
Jaa det var en helt fantastisk resa. Hoppas få möjlighet att göra om den någon gång och då med Origo igen såklart! Visst är färgen läcker! :)
Ha det fint //Ulrika