Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Refuserad!

Jaha, nu var det min tur att få en bild refuserad. (Och då måste man ju blogga av sig har jag sett...  :-)

Juryn dömde ut min bild med motiveringar som "den har ju inga färger" och "det ser ut som en amatörbild" Klart den inte har färger - det är ju en svartvitt bild! Hur inkompetent får en jury vara? 

Men jag e int bitter...

 

Nej, det är inte Galleri FS det handlar om.

Jag har blivit sågad av en hårdare jury än så -- mina två kära barn...

Jag printade lite bilder häromdagen för att pryda matrummet (egna bilder är ju billigast...), och denna gillade både hustrun och jag. Den är från en oktoberhelg förra hösten då vi for till Gotland på tu man hand, vandrade längs de öde stränderna i dimman och blåsten - som här ut till Jungfrun - och värmde oss med god mat och vin på kvällen.  Höstmys till max.

Så jag ser förståss mer i bilden än "juryn" gjorde, för jag kopplar så mycket annat till den än bara motivet. Barnen såg ju bara till bilden, och hade dessutom flera andra bilder att välja bland. Och vad gäller färgerna - ja hon som sa det tyckte ju den hade varit bättre med färger än utan förståss. Och det får man ju förståss tycka.

Fördelen med denna lilla bilduttagning var dock att jag hade plåtat dom andra bilderna också...  Så jag "vann" ju ändå; en i mina ögon "kitschigare" och vanligare bild på en bäck med lång slutartid med grön mossa runt hamnade på väggen istället.

Så "kill your darlings" (nej inte barnen, bilderna!)

Postat 2007-12-17 21:37 | Läst 7100 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera