Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Publicerad på ryska

I mars 2007 var jag med på en fotokurs på Sylarnas fjällstation, där Felix Oppenheim lärde oss att fotografera skidåkning och annat i fjällmiljö. Sista dagen var det rejält risigt väder så vi kunde inte gå på någon tur alls utan jag hängde istället med ett gäng från en kurs i fjällsäkerhet som skulle öva sig i att gräva snöbivack straxt bortom fjällstationen.

De höll på att gräva sig in i en rejäl snödriva, och hela tiden blåste den hårda vinden snö över drivan och ner på oss där bakom. Det var inte så kallt som det ser ut, kanske runt nollan, och snön var fuktig och fastnade lätt. Där tog jag denna bild på den snöige Christer Dahlin, som också var med på kursen.

Den har har helt klart blivit min mest spridda och uppmärksammade bild, med nästan 400 favoritmarkeringar och runt 125 kommentarer här på Fotosidan. Den var också med i Nikons tidning "Nikon Pro" en gång.

Förra sommaren lade jag också ut den på sajten 500px och fick då också internationell spridning och en hel drös "gillningar" och kommentarer. Det var nog där som den ryske fotografen Alexander Efremov såg bilden och tyckte den skulle passa i hans kommande bok om fotografering i extrema miljöer. Han hörde av sig och frågade på knagglig engelska om han kunde få använda den i boken.

"Javisst" sa jag, "om du skickar mig ett par exemplar av boken när den väl kommit ut". Och häromdagen (på min födelsedag dessutom) så damp boken ner:

Hoppsan, att den skulle bli omslagsbild var inte avtalat - men helt OK med mig.

Tja, detta var väl allt jag hade att skryta om just nu :-)

Postat 2012-10-30 22:54 | Läst 3106 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera