Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Stoppa dom!


Foto: oschene

Då och då händer det att Fotosidan får oönskade besök från utländska spammare som registrerar medlemskap och sedan lägger in ett eller flera reklaminlägg i forumen. Oftast kommer de här inläggen från Kina, där det verkar ha blivit ett yrke som andra att syssla med sådant här.

För att göra det svårare för spammarna att registrera sig har vi sedan en tid haft en "klurig fråga" i slutet av sidan där man registrerar medlemskap. Syftet med dessa är att kolla att man iallafall har hyfsad koll på svenska och vet något om Sverige. Det stoppade dem ett tag, men nu verkar de ha klurat ut svaren och kör hårt igen.

Så det har blivit en morgonrutin för oss de senaste veckorna att rensa upp nattens spaminlägg. Det är inte speciellt ansträngande, då de lyckligtvis skapar få inlägg per natt men ändå trist, men det tar både er och vår tid. Så nu efterlyser jag lite hjälp från er att klura ut fler!

De vi har nu är:
- Hur mycket är tre plus två?
- Hur mycket är tolv minus två?
- Nämn en färg i den svenska flaggan?
- Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
- Vad heter hufvudstaden i Sverige?

De två första är inte så bra, det är bara att köra Google Translate. De andra kräver iallafall lite mer ansträngning/kunskap om Sverige för att svara.

Tänk på att de inte får vara alltför svåra - våra nordiska grannar som läser svenska, men som kanske inte har jättekoll på obskyra svenska företeelser, måste ha en chans att bli medlemmar de med.

Man måste också kunna svara med endast ett ord. Vi kan hantera flera alternativa svar på en fråga (som i flaggfrågan ovan).

Har ni några förslag så skriv dem som kommentarer nedan. Tack för hjälpen på förhand!

Postat 2013-01-10 21:32 | Läst 6965 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera