Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Hayiko - japanska ruiner

Även Japan har gott om ruiner, och till skillnad från i så många andra länder verkar de få stå tämligen orörda och förfalla. Viss graffitti förekommer, men det verkar inte alls vara på samma nivå som här hemma där graffare, vandaler och tjuvar kan sabba ett fint ödeställe totalt på kort tid.

Hashima - ödefotografens våta dröm
Det mest kända och eftertraktade japanska ödeobjektet är gruvön Hashima (Gunkanjima). Ön ägdes av Mistubishi och var en gång den mest tätbefolkade platsen på jorden med ca 5000 innevånare på. Ön övergavs 1974 då kolgruvan lades ner och ön stängdes helt för utomstående. Först i år har den åter öppnats för besökare, via en researrangör i Nagasaki.

WindowsLiveWriter/Hayikojapanskaruiner_3BD/image_thumb.png 
(Foto: Hisagi. Från Wikipedia, licens Creative Commons ShareAlike. Läs mer)

Men det finns mer, mycket mer
Kolla in sajten cutofruins och speciellt dess underavdelning Haikyo. Har du det minsta intresse av ödefoto kommer bli sittande en lång stund (och inte bara för att sajten kan vara lite trög ibland), och en dröm om att resa till Japan börjar nog spira så smått....

Postat 2009-09-04 00:22 | Läst 5959 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Omstart i Snickerboa

Dags att försöka blåsa lite liv i denna blogg igen!

Som en del känner till är jag värd för intressegruppen "Det glömda rummet", där vi med förkärlek för övergivna och förfallna miljöer visar bilder för varandra. Jag tänkte fortsätta posta lite inspirationslänkar och dyligt inom denna genre i bloggen framöver.

Vi börjar med ännu en fotosvit från Detroit, där bloggaren Sweet Juniper gjort ett galleri med övergivna hus i Detroit som naturen tagit över. Bildernas kvalitet är väl lite blandad, men motiven...! Jag gillar när man gör en bildsvit på ett visst tema såhär, och skulle gärna se fler kollektioner på Fotosidan inom temat ödefoto.

 

SolidCaptureImage165426564

Feral Houses (via BoingBoing)

Postat 2009-09-02 17:20 | Läst 5236 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera