Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Triggertrap - en lovande fjärrkontroll

Uppdatering 1 augusti 2011:  det var tydligen stort intresse för den här produkten, man nådde och gick över finansieringsmålet rejält. Nu får leverantören nog en svettig tid framöver med att skruva ihop 943 stycken beställda enheter.

Jag pytsade just in $75 som förbetalning på en Triggertrap - en produkt som inte finns än.

Triggertrap kommer bli en universell fjärrkontroll som bygger på Arduino-kortet och som blir helt Open Source. Den  har ljus och ljudtriggning inbyggt samt time lapse-funktioner, samt en AUX-port där andra triggers kan kopplas in - radiostyrning, rörelsesensor etc. Eftersom den är open source och bygger på en "hackvänlig" teknisk plattform så kommer det troligen kodas en hel del roliga funktioner till den. Tex kan det ges nya spännande möjlighter till avancerad time lapse där man inte har den vanliga "ta en exponering var X:e sekund" utan istället ger möjlighet att bygga ihop mer komplexa time lapse-scheman.

Triggertrap finns dock inte än.  Konstruktören Haje Jan Kamps har lagt ut den för sk "crowdfunding" via Kickstarter (se projekts sida där). Någon med en smart idé kan där lägga ut sin idé och berätta hur mycket kapital man behöver få in för att kunna förverkliga den. Sedan kan intresserade kunder sponsra projektet. Sponsrar man med en viss mängd pengar så får man också produkten när den väl producerats.  Når man inte finansieringsmålet så har man inte förlorat något, men nås det så dras pengar och projektet går igång. Naturligtvis kan projektet gå i stöpet ändå - produkten finns ju inte än, den kanske inte funkar som utlovat  - så man får se det lite som riskkapitalinvestering, att man stödjer ett lovande projekt.

- Triggertraps hemsida
- Triggertraps Kickstarter-sida
- En intervju med Haje Jan Kamps som står bakom Triggertrap.


Vad skall jag ha då den till?  Tja, jag vet inte riktigt än ... men idéen med open source-hårdvara som man kan gå in i själv och "hacka" tilltalar nörden i mig, och för många fotoleksaker kan man väl inte ha eller hur? 

PS:
På Kickstarter finns även några andra fotorelaterade projekt - tex det intressanta bärsystemet Capture Camera Clip System:

Postat 2011-07-14 01:06 | Läst 13040 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera