Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Ljusmålning på Fotografiska och Fotosidan

Ulrika och jag kom faktiskt iväg till Fotografiska i söndags, något vi tänkt göra länge men ... ja ni vet hur det är.

Utställningen med Warhol i kvinnokläder var väl ungefär så intressant som det låter. Det var några mycket bra porträtt - men att fylla ett helt galleri med de bilderna ... mja, storheten gick iallafall mig förbi.

Sarah Moon-utställningen var däremot mer intressant och inspirerande, många drömliknande, spännande bilder som man kunde tolka fritt. Men också mycket upprepning - kanske urvalet skulle varit tajtare?  Och hennes maner med sepia, risig negativkant och repor som kändes så rätt på de första bilderna man såg kändes lite uttjatat efter ett tag, det låg liksom som en onödig hinna ovanpå bilderna - många hade varit likabra utan denna dekoration.

Ljusmålare går i cirklar

På samma plan fanns också utställningen Creeping in Circles, vilket visade sig vara ett samarbete mellan en fotograf, en målare och ett helt gäng statister som fått krypa runt på golvet i 20-30 minuter med lampor på huvudet. Verkligen kreativt och effektfullt, även om man även där hade önskat sig lite mer variation på temat.

Jag har lattjat lite själv med  att måla så här med ljuskällor, det är en kul blandning av foto och experimentlusta som jag kan rekommendera. Perfekt när det är trist fotoväder, invänta solens nedgång och ta fram de egna ljusen.

Ny bildgrupp - Måla med ljus!

Nu när ljusmålning tillochmed platsar på fina gallerier som Fotografiska måste vi ju ha en Fotosidan-grupp för oss som håller på med det. Så därför finns nu gruppen Måla med ljus. Välkomna!

I ett tidigare blogginlägg jag skrev om hur jag gjorde ljuskloten.

#2256452

Postat 2011-02-10 17:28 | Läst 5764 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera