Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1944 / Här är det riskfrit - åtminstone mod svenska älgjägare .....

Roskilde, den 17. oktober 2020.

..... men annars är jag beredd om någon skulle komma förbi Roskilde :-) 😀

https://www.fotosidan.se/blogs/guntefoto/nu-ar-det-inte-riskfritt.htm#comments

Som jeg skrev til Gunte:

Risken att drabbas av ett vildt skott tror jag kan minimeras genom att bära den välbekanta mössan med en orange beläggning? Jag har en sådan, men jag får inte gå med den för min fru - jag är jo inte i risk heller. Mina barnbarn tycker att den är rolig :-)
När jag googlade fick jag reda på att något troligen har hänt på mössområdet sedan jag fick min :-) Jag hittade åtminstone ingen bild som visar min modell.

Då måste jag jo leverera några bilder själv:

*

**

***

****

Viola.

Mvh. Erik M.

Här är anledningen till att jag inte får gå med den på gatan i Roskilde :-) 😀

PS: Jag gick dock med den för några år sedan, när vi hade en lång period av hårt vinterväder här i DK - men utan det orange.

Inlagt 2020-10-17 20:39 | Läst 882 ggr. | Permalink

"Har aldrig haft en mössa med skärm. Får nog skaffa en för sommarväder. (Regnväder). Mina glasögon blir alltid full med imma och vatten och jag funderar om det inte skulle vara bra med en skärmmössa. Sten"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Har aldrig haft en mössa med skärm. Får nog skaffa en för sommarväder. (Regnväder). Mina glasögon blir alltid full med imma och vatten och jag funderar om det inte skulle vara bra med en skärmmössa.
Sten
Svar från Erik Madsen 2020-10-17 22:28
Hej Sten - tack för dina kommentarer.
Jag bär vanligtvis en keps med skugga. Både mot sol och regn.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Klassisk vintermössa med skärm och öron muddar, med den är man rustad! Och den röda toppen är väl vind och regnskydd? Klart du ska använda den när vädret så kräver, många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-10-17 22:19
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Ja den är väldigt varm och om vi får en hård vinter kan jag sätta på den igen. Den röda toppen är väl så att älgjägarna kan se mig och därför avstår från att skjuta efter mig ute i skogen ? Jfr. rubriken och texten i Guntes inlägg.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hehe..En sån har jag haft, dock utan det färgade överdraget. Var bra på den tiden det var vinter och jag bodde i småland. Hade en l lumpen också .
Har även haft en pälsmössa modell "ryss"...Vojne, vojne..såg ut som en rysk maffiaboss, skrattretande, varm som en bastu och ganska uppseendeväckande. Den är dock ett begravt minne puh ;)
Din säsong förlängs helt klart med minst en månad med din keps..du får smuggla ut den i botten på fotoväskan så inte frun ser den ;))
Mvh/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-10-18 20:19
Hej Gunte - tack för dina kommentarer och berättelse.
Nu måste jag se hur det går och om det kommer att finnas något vinterväder alls i år.
Med många vänliga hälsningar från Erik.