Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 857 / Motsvarande eller annan förklaring.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 9. februar 2018.

Artikeln i tidningen från 6: e augusti. om de många miljoner fåglar som har försvunnit i vår natur - resulterade i en läsningsbrev i dagens tidning. Läsaren är skrivit av ordföranden för "Landsforeningen bäredygtig landbrug". Han tror att den största orsaken till minskningen av sångfåglar, insekter och blommor beror på rovfåglarna. Hetil kommer från "forsumpning" af områder och mat. För 40 år sedan fanns det inte så många "svarta" fåglar (Krager, Råger och Ravne) på grund av "fredninger" (bevarande ?), men nu är det lite "lempelser" (lätta) så att en begränsad jaktperiod införs på några av dem. Ankor och gäss å andra sidan är i starka framsteg - just på grund av de "forsumpede" områdena.

Min slutsats verkar vara något förenlig med Stefans kommentar till mitt senaste blogginlägg. Människan är det allvarligaste hotet mot vår natur. Det finns så många motsägelsefulla och tyvärr även själviska intressen och överväganden som spelar in.

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-856-natur-oroande.htm#comments

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-02-10 20:23 | Läst 779 ggr. | Permalink

"Har sett siffror (vet ej tillförlitlighet) på hur många fåglar katter tar, det var riktigt mycket. Men hur mycket roll det spelar i praktiken vet jag inte. I vår lokaltidning hemma finns också exempel på bärodlare som getts stor plats i tidningen för åsikter som är minst sagt upprörande."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Låter som populism och okunskap värre än Trumpens ...
Fy f - n.
- hawk
Hade missat ditt förra inlägg.. håller helt med Stefans kommentar där! Håller också med Håkans kommentar här! Artikeln här ovan känns som den kommer från mitten på 1900- talet eller tidigare..
Hälsn!
När jag ser bilden på den där herren får jag intrycket av en reglementsenligt klädd godsherre som gärna skjuter på utplanterade fasaner. Känner igen hans åsikter från det svenska skogsbruket. Analfabet och högst okunnig om natur.
Sten
Har sett siffror (vet ej tillförlitlighet) på hur många fåglar katter tar, det var riktigt mycket. Men hur mycket roll det spelar i praktiken vet jag inte.
I vår lokaltidning hemma finns också exempel på bärodlare som getts stor plats i tidningen för åsikter som är minst sagt upprörande.