Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

365...hmmmm....

Jag har liksom flera andra nu med det nya året börjat ett 365-projekt. Alltså att publicera en bild om dagen i förhoppningsvis ett år framåt. Jag har dessutom anslutit mig till Blipfoto, där bilden skall vara dagsaktuell. (EXIF måste vara med.) Man kan således inte leta i sina hårddiskar efter något tjusigt. Utan; varje dag, skall det alltså in en nytagen bild.

Just det där lite stränga; "varje dag, en nytagen bild, publicerad samma dag" intresserar mig. Kreativiteten borde sättas på prov, ganska rejält tänker jag. Och kanske kan det betyda att man får till annorlunda bilder mot vad man brukar ta? Och rent av bättre bilder? Det skulle vara kul i så fall...

Men, dessutom har jag en förhoppning om att ett flitigare fotograferande för 365-projektet kommer att innebära att man funderar mer omkring fotografi och bilduppbyggnad.

Och att det spiller över hit till Fs och bloggen. Både med bilder och fotofunderingar.

Den som lever får se.

...

Bildjakt 2/1-14

Thomas och jag fotograferar vid Aula Medica



...


Inlagt 2014-01-04 19:42 | Läst 3130 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Välkommen med i "gänget"; jag kör igång mitt tredje år (första lyckade året i fjol). Det är både kul och inspirerande!
- hawk
Svar från Lena Eriksson 2014-01-04 21:04
Tackar, härligt att höra att du tycker det hela är kul och inspirerande...det ger mig hopp... :)
Jag är också sträng med att det ska vara en nytagen bild varje dag och det har jag aldrig fuskat med... dock har jag inte kravet att publicera den samma dag utan ofta blir det dagen efter då jag är borta mycket kvällar och inte hinner samma dag då. Man vill ju heller inte publicera för tidigt för man vet ju aldrig om dagens bild kanske helt plötsligt dyker upp i elfte timmen ;-)
Svar från Lena Eriksson 2014-01-04 22:32
Det var mer att jag tänkte på att det tydligen finns många sätt att publicera en bild om dagen...med teman...att man kan väja ur sin hårddisk etc... men för mig är just vitsen att den bild man publicerar skall vara tagen samma dygn...om man nu publicerar samma dag eller dagen efter är väl mer en formsak, eller som du säger utifrån vad man har möjlighet till.
Var kan jag hitta dina dagens??? Du får gärna länka...
Och smart att inte vara för snabb med publicering...i fall det skulle dyka upp en bättre - tack för tipset!
Och TACK för besöket här!
/ Lena
SiU 2014-01-04 22:41
Ja det blir ju en dagbok när man väljer dagsfärska bilder, mina lägger jag upp på min hemsida: www.susajt.se
Svar från Lena Eriksson 2014-01-04 23:08
Tack för info...skall in och kolla!
Trevligt att se dina bilder. Det är en både mäktig och fin byggnad!!
Jag vet ju att du är duktig, så det blir spännande att se en del bilder här, hoppas jag....
Ha en fin helg och hälsa T!! //Peter
Svar från Lena Eriksson 2014-01-04 23:07
Hej!
Thomas hälsar tillbaka... :)
Visst är byggnaden speciell, och idag var vi tillbaka och kom precis då eftermiddagssolen lyste på fasaden....ohhhh!
Jag kan bli alldeles sjuk här i Sthlm, det finns ju så mycket att fästa på bild.
Ha en fin helg tillbaka, skönt med ledig måndag också, eller hur!
/ Lena
Hej, kul med en bild om dan tyckte jag, verkar dock som dom flesta publicerar sina bilder på alla möjliga olika ställen, får mig lite att tappa intresset, jag kanske också måste börja visa mina alster någon annanstans. Vad det nu är för vits med det. Ha det gott. LO
Svar från Lena Eriksson 2014-01-04 23:20
Jag har funderat som du...vad är det för vits med att gå utanför Fs?
Och jag tänkte så här; det kan vara bra att finnas på mer än en sajt...(jag har skippat Fb för länge sedan och lagt ned mina Wp-bloggar.) Man har ett skyltfönster ytterligare, och dessutom går det inte att publicera annat än dagsfärska bilder på Blip. Man har liksom en piska över sig lite grann... (Vilket jag kan behöva :)
Sedan kändes det inte bra att byta utformning i Fem-minuters-bloggen...utan bra att ha den mer som bollplank till mitt blippande och dessutom skriva mer andra inlägg som jag brukar häri.
Ha det gott själv!
/ Lena
Dubbelolle 2014-01-04 23:29
Tack Lena, jag är inte så snabb i svängarna, men tycker att kommenterandet på FS-bloggen börjar tunnas ut mer o mer. vad som är bra eller dåligt är ju en sak, men man kan ju o kommentare o va lite social o komma med tips o så vidare. Ska kolla in Blip! Ha det gott, LO
Hej Lena,
jag körde en bild om dagen maj 2011 till maj 2012 för jag köpte ett nytt kamerahus och tänkte att det var ett bra sätt att lära sej alla finesser. Det var det! Jag vände ut och in på instruktionsboken och tog bilder som jag aldrig skulle ha tagit annars. Jag publicerade inte bilderna någonstans utan la in dem i en power-point presentation med lite bilddata då det var relevant. Alla bilder fock dok en titel. Nu testar jag igen och jag lägger in bilderna här i min blogg. Bilden ska absolut vara tagen på rätt dag men ibland kommer jag inte att kunna publicera dem på rätt dag pga att jag inte alltid har tillgång till internet då jag reser. Jag kommer att försöka följa en del andra som håller på med samma sak, i synnerhet de som jag redan är bekant med. Vi kanske hörs.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2014-01-05 09:50
Hej Lena.. :)
Kul att så många kör dagens bild. Jag har minsann kollat dina inlägg, fast jag inte kommenterat. (Ibland känns det som man håller på att kommentera överallt....)
Men jag kan se många värden i en bild om dagen; att man fotograferar mycket, måste variera sig lite och inte minst att man kan få en dagbok över ett år, om man håller ut! Och du kommer ju att få en härlig resedagbok!!!!
Att göra en ppt av bilderna lät kul! Själv har jag än så länge två två vanliga Blipmappar i min dator...bilderna som kom med....och bilderna jag valde bort. Jag har märkt under de här få dagarna att det gärna blir två tre bilder man väljer på, så det känns kul med en mapp där förlorarna får trängs... :)
Jag tror vi hörs mer!
ha det gott var du än befinner dig.
/ Lena E
Vilken helt underbar bild du tagit på Karlinskas nya spännande byggnad. Vilken arkitektur.
Det gamla vackra muren mot detta nya fantastiskt.
Jag har aldrig varit där live enbart kommit förbi.

Din spegelbild är tuff minsann.
Kände inte för lägga mig så jag fortsätter kika här.
Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2014-01-18 20:54
Sova kan man göra när man blir gammal, eller hur? :))
TACK Gun-Inger för besök, ursäkta dröjsmålet av svar...
Må så gott!
/ Lena
Gun-Inger Arvidsson 2014-01-19 19:38
Gammal det är det jag är så in i norden.
Men har underliga vanor men har alltid av alla presenteras
som annorlunda hi hi
gia