Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

DET BLEV ETT LITET HACK I MIN ISLANDSBERÄTTELSE...

Tänk så snabbt tillvaron kan förändras. En timme ungefär efter det förra blogginlägget snurradedet bara till i mitt huvud och det fanns inte längre något upp eller ned...så det blev ambulanstransport till Universitetssjukhuset i Linköping, där jag nu befinner mig. Och med stor möda knackar fram det här inlägget på mobilen.

Efter ett ganska jobbigt dygn med massor av undersökningar där man uteslöt sådant som stroke, hjärnhinneinflammation et.c fick jag veta att jag hade ett simpelt litet virus på balansnerven. Så inget farligt...och idag kan jag ju till och med fokusera lite på mobilen. Men resa på mig klarar jag inte ännu.

Nåja, nog om det. Kom på att jag hade ett par halvfärdiga blogginlägg som jag kunde fortsätta skriva på - med bilder från Island.

En fantastisk vacker ö som också bjöd  på väldigt säregna landskap. Som det här mossbeklädda lavalandskapet...

Någonstans på Island 

Inlagt 2016-07-30 15:18 | Läst 2645 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Sikke en forskrækkelse - men heldigvis ikke mere alvorligt end at det kan klares. Havde en ven,der var ude for noget lignende.
God bedring fra Danmark.
Jeg genkender din stil i dette billede - fint fint.
//Erik//
Svar från Lena Eriksson 2016-07-31 09:59
TACK Erik för raderna! Kul att du känner igen någon slags bildstil som "min".
Krya på dig.
Mystisk bild. (på ett positivt sätt)

Mvh Johan
Svar från Lena Eriksson 2016-07-31 10:00
TACK för besök i min blogg och för kommentaren! Kul du gillar bilden.
Lättnad att det inte var något allvarligt.
Herrn är sig lik på bilden :)
Krya på sig nu!
/Affe
Svar från Lena Eriksson 2016-07-31 10:04
TACK Alf! Jo nog syns det att det är Thomas på bilden även om den fått sig en genomkörare i Silver. Thomas är tacksam att fotografera, hans långa kropp gör sig bra!
Tråkigt hoppas att det ordnar sig snart. Men du tycks ha haft det trevligt på Island. Snygg bild.
Svar från Lena Eriksson 2016-07-31 10:14
Island var ett paradis! Vill absolut dit igen, snarast!
Kul du gillar bilden!
TACK för raderna!
Läskigt sånt där, tur att det inte var värre. Och så sitter jag här hemma och gnäller över värmen, en baggis i jämförelse. Men nu har det åskat och regnat, så det är lite bättre.

Island, det har jag missat. Spännande. Den lilla människan i landskapet,härlig bild.
Svar från Lena Eriksson 2016-07-31 10:12
Hej!
Kul du gillar bilden...jag vill gärna få med lite människoliv i mina "naturbilder" då jag absolut inte är någon naturfotograf. Och då är det bra att ha Thomas till hands 😑 Men han vet oftast inte om att han fastnar på bild. Vi är ganska koncentrerade med det egna fotograferandet när vi är ute tillsammans.
Jag tycker absolut man kan gnälla lite över det varma vädret, har jobbat en dryg vecka innan det här hände och det har varit olidligt. Ha det bra JO!
TACK för raderna!
Oj, krya på dej. Island är vårt nästa större resmål och jag längtar redan dit.
Svar från Lena Eriksson 2016-07-31 10:21
Jag har varit lite kors och tvärs på jordklotet under min livstid men inget har fångat mig som det Isländska landskapet. Dess skönhet och säregenhet. När jag promenerade på Kinesiska muren upplevde jag samma storslagenhet o skönhet ochKina har ju allt, men det fanns något hos islänningarna som jag gillade också; vänliga, ingen brådska...naturnära. Och så är jag ju en sådan som faller för detkarga lite minimalistiska. Och så bara tre flygtimmar bort!!!!
Åk dit! 😊
TACK för kommentaren!
Krya på dig! Otäckt...
Svar från Lena Eriksson 2016-07-31 10:23
Jag håller på för fullt 🙂 TACK Peter!
Skönt att det inte var något farligare - även om virus på balansnerven kan vara nog så obehagligt och jobbigt! Fin bild som ger mig känsla av Island som jag föreställer mig landskapet.
//GöranR
Svar från Lena Eriksson 2016-07-31 10:29
Island är så mycket!!! Från kargt platt landskap närmast havet, väldiga lavafält och sprutande geisrar till vidunderligt vackra fjäll med glaciärer. Och åker man runt en dag i lite lagom takt upplever man dessa växlingar lätt. I alla fall på syd-östra delen av Island där vi var.

Fy för virus på balansnerven!!! 😑 Men nu är den värsta persen över och jag börjar även kunna stå upp.

TACK Göran för kommentaren!
Läskigt! Har själv drabbats av det för 30 år sen.. yrseln slog till stort i samband med en fridykning ner under ytan i en bassäng, visste inte åt vilket håll som var 'uppåt'.. minns att jag såg åt vilket håll luftbubblorna for, det borde ju vara uppåt.. och det stämde! Den eftermiddagen och kvällen tillbringades på Karolinskas akut, för observation. Troligt virus där också! Krya på dig!
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2016-07-31 10:33
Det är jäkligt läskigt när världen bara snurrar runt och det enda man kan göra är att blunda och inte röra sig en centimeter. Men tack och lov ganska ofarligt och nu är jag betydligt piggare.
TACK för raderna!
Vill meddela alla att jag är på bättringsvägen. TACK för alla hälsningar om tillfrisknande! Det har känts så gott att få!!!
Oj så läskigt! Bra att du är på bättringsvägen så vi kan få se mer från Island.
Krya på dej!
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2016-08-01 10:53
Ja på bättringsvägen är jag, men man måste lära om hjärnan att hålla balansen vilket idag känns tufft efter diverse hårdträning med sjukgymnast. Jag vinglar omkring som om jag vore full om jag försöker gå utan stöd och efter att ha koncentrerat sig på något annat än att blunda gör mig snabbt väldans trött.
Men fortsättning på bloggande kommer så småningom och det kanske tom kan bli extra tid för fotande och bloggande vartefter då jag kommer att bli sjukskriven ett tag och ska träna både att gå ute mycket helst i skog o mark och att läsa och skriva och sådant. Vi får se!
TACK så mycket för kommentaren!