Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

En endaste veckas ledighet...

...drömmer jag om just nu. En endaste liten vecka, bortrest någonstans. Det behöver inte vara långt hemifrån, och det behöver inte vara exotiskt. Men det skall bara vara jag, kameran och en laptop. Och dagar med endast lösa konturer. Se, uppleva och fotografera! Och på kvällarna vill jag sitta bekvämt i en skön fåtölj och summera intryck, titta på mina bilder och redigera. Och kanske skriva ett och annat blogginlägg förstås...

Jag skulle kunna tänka mig att fota våren längs Göta kanal, och återse Motala. Bo på det lilla vandrarhemmet precis mittemot Gamla Motala Verkstad. Njuta av stilla morgnar och fotografera kvälls-speglingar.

Jag skulle nog också kunna tänka mig att vända hem till min barndomsstad Söderköping. Gå i gamla fotspår, minnas och fotografera platser från min uppväxt.

Jag skulle kunna tänka mig en vecka i Stockholm förstås. Min lista är lång över det jag vill uppleva där. Till exempel besöka Slussen medan tid är. Gärna en tidig morgon. Och jag skulle vilja kolla in Claes broar. Både ovanifrån och under. Eller varför inte åka T-bana kors och tvärs och bara fota folk? Känna lite på storstadspulsen med vetskapen av att det här gäller ju inte mig, - jag har ju ledigt! 

Och jag skulle nog kunna tänka mig att åka ut till Kista, bo en natt i Victoria Tower och fota både inuti och ut...och utanför. Fånga linjer och vassa hörn och snygga silverreflexer....

Och så vill jag förstås återvända till Skogskyrkogården igen för att kunna fortsätta mitt året runt-dokumenterande. Våren har jag inte riktigt lyckats fånga på plats, och inte har jag fått uppleva någon röd kvällshimmel bakom Almhöjden. Vilket jag verkligen skulle vilja!

Suck...en endaste liten veckas ledighet var det.

...

Skogskyrkogården 26/4 2014

...


(Och jag kommer att få en vecka. Men det dröjer ända tills mitten eller slutet av juli....- det är ju evigheter dit!!! :)


Foto Thomas Engström

...


Inlagt 2014-05-12 23:32 | Läst 3122 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Precis Lena jag kan förstå din längtan för jag kan ha exakt samma.
Behöver som du skriver inte vara långt bort men borta från allt som finns kring oss är det väl vi söker.
Gå och komma som vi vill. Ha säng bäddad och mat att äta.
Så leta de där linjerna som vi båda gillar så mycket.

Jag hänger med på din dröm absolut.
Den som har något gott framför sig har i vart fall det att tänka på.
Natti natti på dig
Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2014-05-13 06:19
...och god morgon! :)
Har precis druckit dagens första stora balja kaffe. Klockan sju börjar jobbet. Och här i Norrköping är det grått idag...
På senare år har jag sett till att få en och annan sådan här mycket ledig, luftig vecka. Men nu är det länge sedan.
Får se fram mot Kristi Himmelsfärdsledighet...
TACK för påhälsningen här...ha en bra dag!
/ Lena
Skön bild med vacker grafisk verkan, jo jag känner kompositionen,jag har den också i blodet. Hils, LO
Svar från Lena Eriksson 2014-05-13 06:26
Bilden kom till för att jag jagade silhuetter, häromveckan...i ett desperat försök att inte ge upp "dagens bild" hade jag gett mig själv en tema-vecka. Men...det gick ju inte bättre för det... :)
men det passade ju bra just här att Thomas var lite otålig och låg 50 meter före mig (konstant) när vi besökte Skogskyrkogården. (Jag kan ju dessutom stanna där i timmar...leta nya vinklar och skuggor... :)

TACK för besöket! ha en bra dag du med nere i ditt hörn av världen...
/ Lena
Känner igen känslan. Och det är viktigt att vi försöker oss ta den tid vi behöver för att kunna göra det vi vill, att kunna gå ner i varv och ägna oss åt "väsentligheter".

Stämningsfylld bild.
Svar från Lena Eriksson 2014-05-13 18:40
Jag tror också det är väldans viktigt att försöka få till den där tiden då och då, även om det kan vara svårt periodvis. Men man lever förmodligen bara en gång...och man vet aldrig när det tar slut...
TACK för besöket och raderna!
Må gott.
/ Lena