Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

JAG KOMMER NOG HÄNGA HÄR ETT TAG NU...

Och fy bubblan för virus på balansnerven!!!! Och fy bubblan för att komma hem från en kortare vistelse på sjukhus, och inte känna igen sig själv alls. Och ändå har jag inte drabbats av något "farligt".

Smack sa det i torsdagsnatt och det fanns inget upp och ned längre i rummet. Det enda som var möjligt var att blunda och ligga totalt still. Allt annat framkallade omedelbara kräkningar och det var som att fara runt i en cyklon. Som tur var fanns en son hemma och kunde ringa ambulans.

Efter några dygn på US Linköping och fastställande av diagnos kunde jag gradvis titta upp. Kortison och hårdträning sattes in. Nu gällde det att lära upp hjärnan på nytt att fokusera och hålla balans. Och nu är jag alltså hemma igen. Jag har lärt mig gå några steg men det är väldigt vingligt. (Spännande att se vart man hamnar =) Och att fokusera tar enorm kraft. Lite bildredigering eller knack på datorn tio minuter framkallar omedelbart behov av att sluta ögonen och sova en stund.

Men, säger de lärde...det är bara att kämpa på, och träna på! Läsa, skriva, fokusera...tvinga blicken åt olika håll. Upp och gå...och så småningom ut och gå, helst i eländig terräng. Tänker att skriva blogg är nog bra träning inne, behövs mycket koncentration till det (som man förmodligen inte är medveten om). Så jag kommer nog att hänga här ett tag nu...i bloggspalten.

.

En bild från Reynisdrangar får illustrera min kamp. Och min förkärlek för hårda svartvita kontraster, just nu!

Framåt och vidare!!!! Reynisdrangar 8/7-16

Inlagt 2016-08-03 13:52 | Läst 3202 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kämpa på! Håll flaggan högt ...
- hawk
Skriva blogg och få dit bilder (och rätt dessutom) kräver koncentration, men är också god träning för hjärnan. Och är tröttande. Intygas! Bara att kämpa på. Och vila
Lycka till!/J-O
Just det, fin bild, häftigt!
Jag börjar undra hur lång din uppförsbacke med tillfrisknande är med tanke på bilden....
Hoppas på att du orkar allt mera och återvinner balansen snart!
Att pyssla med bildredigering och bloggande är väl inte helt fel, krya på dej!!
Hälsn Anne-Sophie
OJ,
Hoppas att du blir bättre snart!
Fin bild som verkligen illustrerar din belägenhet. Hoppas att backen inte blir alltför brant.

Krya på dig.
Bertil
Låter jobbig, kämpa på!
/Affe
God bättring!
Vet precis hur du menar. Jag har råkat ut för någon lightvariant av något liknande. I mitt fall obehagligt men inget jätteproblem. Hoppas din värld slutar snurra snart.
Det låter som du fått en svårare variant av den här 'krämpan'! Jag hade en enklare version för 30 år sen, det inser jag med det du berättar om.. låter jättejobbigt! Hoppas verkligen du får ordning på det hela inom kort!
Hälsn!
Låter väldigt jobbigt.
Hoppas du kryar på dig snabbt
Uppförsbacke är en bra liknelse
Fin bild
Det där lät inte så skoj! Hjärnan är en komplicerad tingest, därtill balansorganet i örat, har glömt vad det heter. Önskar dig snabbt tillfrisknande av hela mitt hjärta!/ Björn T
TACK ALLA för era varma kommentarer och hejarop!!! Jag blir väldigt glad...
Fy vad jobbigt det låter. Hoppas återhämtningen går snabbt. Jag får av och an yrselproblem , sk kristallsjuka...det är jobbigt det med men inte som du verkar ha fått det. Ta det lugnt och gör det som behövs bara...som att lägga upp en sån här häftig bild.
Svar från Lena Eriksson 2016-08-04 08:13
TACK Annelie!
Usch vad jobbigt, men det är tur att det inte är för evigt i alla fall! Hoppas tillfrisknandet går så snabbt det går. Bilden är snygg och jag gillar oftast hårda kontraster, så den är i min smak. Enkel, men intressant ändå.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Eriksson 2016-08-04 20:02
Det är väl bara att inte tappa sugen utan att kämpa på...
Kul att du gillar bilden! TACK för raderna.
Hittade detta inlägg nu efter min tur till mossen. Det låter jobbigt och jag kan inte ens ge några hurtfriska goda råd. Det är i alla fall något som man kan komma över och då gäller det väl bara att härda ut och jobba emot. Gillar din bild enormt. Den är en klockren illustration.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2016-08-04 20:08
Du har rätt, bara att kämpa på. Imorgon ska jag försöka gå ut på min gård...blir utmaning för den är över 100 år gammal med lite lutning här och där och gammal ojämn kullersten...
Kul att du gillar bilden. Det gör jag också. Tycker figurerna gör sig bra där uppe...

TACK Lena!