Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Håll i och håll ut!

 

Och med dagens blogg-bild (genom ett fönster) passar jag på att slå två flugor i en smäll; dels att stilla min alltmer tilltagande lust att börja blogga igen...så nu gör jag nya försök! Dels att skriva lite om min förkärlek till en viss sorts bilder. Nämligen bilder som kan sorteras in under benämningen "less is more". Ni vet sådana där bilder med få detaljer, rena ytor, tydliga linjer och eventuellt med någon enstaka människa som bidrar med lite liv. Sådana bilder har alltid höjt pulsen hos mig - nästan på vippen att ge mig lyckorus.

Ofta är det även den typen av bilder som kommer ur min egna kamera. (Som ovan) Och det finns gott om den typen av bilder på nätet, särskilt på sådana sajter där det gäller att fånga någon med en liten tumnagelbild. Inom street-kategorin har den typen av bilder blivit mycket populära tycker jag. Eller också är det bara jag som SER den typen av bilder???

Det jag slogs av dock häromdagen var hur kortlivade de flesta av sådana bilder ändå kändes för mig; de har stor wow-faktor i några korta ögonblick, men är sällan intressanta någon längre stund. De blir liksom färdigtittade supersnabbt! 

Men är det kanske sådana snabba bilder vi orkar med, eftersom vi översköljs av bilder nu för tiden?

Nåja, nu har jag börjat blogga igen i alla fall! 

 

 

Inlagt 2020-11-11 18:36 | Läst 1298 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den bilden säger allt! Så skall en bra bild fungera. Ett tydligt budskap. Fantastiskt bra fångat och uppfattat. Tack.
Svar från Lena Eriksson 2020-11-12 09:13
Tillsammans med rubriken blev den talande för den tiden vi lever i nu....
TACK för kommentaren!
Oj så träffande i nu
Svar från Lena Eriksson 2020-11-12 09:13
Tyvärr....
TACKAR för raden!
Välkommen tillbaka, alltid lika kul när du lägger in bilder och tankar. Den här bilden är kanon tycker jag. Den sammanfattar så mycket av vad som händer just nu (utan att ha ett enda munskydd eller visir med).
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2020-11-12 09:19
Det är tufft nu.
Kul att du gillar bilden...som jag skrivit i en separat kommentar; den får god hjälp av den yttre kontexten.
Alltid kul att få dina kommentarer...🙂 TACK!
Intressant fråga det här med snabba bilder! Tror nog att det är så! Livet och även våra upplevelser, som att titta på bilder tex, går numera i ett högre tempo, för annars hinner vi inte med att titta på alla andra! Så vi "zappar"oss nog igenom det mesta numera! ;)
/B

Ps. Bilden e bra tycker jag!
Svar från Lena Eriksson 2020-11-12 09:28
Hej, kul att hitta dej här... 🙂
Jag tänker att det ligger en hel del i det där att vi vill hinna med så mycket som möjligt av det enorma utbud som finns runt oss. Och den här typen av bilder har ju oftast en väldigt tydlig blickpunkt, så de blir lätta att ta till sej kvickt.
Sen funderar jag vidare...kan det här konsumerandet med övervikt av en viss typ av bilder påverka det egna bildseendet? Och det egna fotograferandet?
Apropå bilden, se min tilläggskommentar - men kul du tycker den är bra. TACKAR!
En passande bild på hur det ser ut just nu. Det är mest grått och vägen smalnar av, någon trött inom vården försöker ändå
Svar från Lena Eriksson 2020-11-12 09:30
Tyvärr dystra tider nu...så nu gäller det att hjälpas åt!
TACKAR för kommentaren!
Bildflödet går som en strid ström, men en bra bild tål att ses flera gånger. Så lägg ut den igen om ett tag. Några andra gör så och jag kan tycka det är bra.
Sten
Svar från Lena Eriksson 2020-11-12 09:36
Ja bildflödet går som en strid ström, både bra och dåligt tror jag; stort utbud kan öppna för möjligheter...men också göra oss bildtrötta. Och jag funderar allt mer på vad bildströmmen gör med oss - som bildbetraktare, som fotografer?
Se vidare min separata kommentar om min bloggbild...
TACKAR för kommentaren!
Ja, det här med bilder är rätt så komplext.. minst sagt! Det här var i alla fall en väldigt bra bild!
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2020-11-12 09:43
Hej!🙂
Angående bloggbilden; se min separata kommentar längre ner.
Men det här hur vi idag konsumerar bilder tycker jag är jätteintressant...bilden har ökat enormt i betydelse tror jag jämfört med bara för några år sedan.
TACK för besöket!
Trevligt att se dig här igen! Med en riktig less-is-more-bild också, snyggt! Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Eriksson 2020-11-12 09:47
Det sitter djupt i mej; att fångas av den här typen av bilder och också producera sådana själv...
Gällande bloggbilden; se separat kommentar nedan.
TACK för raderna, uppskattas!
En bra bild. Den tunga grå bastanta bakgrunden, mot personen med sitt sänkta huvud.
Fint. Väcker tankar. Jag stannar gärna och kollar bilden.
Bengt H.
Svar från Lena Eriksson 2020-11-12 09:50
Trevligt att du tycker bilden kan stå för sig själv...jag tycker nog egentligen att den är rätt så simpel. Se kommentaren av mej här nedanför.
Men här som sagt med text och rubrik lockade den ju många...
TACK för besök - uppskattas!
Underbar "Lena" bild. Välkommen tillbaka :-)
Svar från Lena Eriksson 2020-11-12 09:52
Kul att du gillar...jag får väl försöka applicera ”håll i och håll ut” även på mitt eget fotande-bloggande....
En bild som är värd en stark tumme upp! 👍
Svar från Lena Eriksson 2020-11-12 09:57
Jag själv tycker nog att bilden är sådär - rätt simpel, men funkar tydligen bra här; tillsammans med rubriken framförallt. (Se min separata kommentar här under angående bild-kontext.)
Men jag TACKAR förstås för din tumme ! 🙂
Om bloggbilden...
Jag tänker att den inte är särskilt märkvärdig...men här har bilden fått god hjälp av en rubrik som direkt och lätt kopplar ihop den med en aktuell yttre kontext...som vi just nu alla dessutom berörs av.
Lite av en bloggs styrka...eller tvärtom; bild, rubrik och text kan förstärka varann - eller det motsatta
Nog är det allt en bra bild, speciellt i dagens omständigheter. En tröttkörd på väg till vila kanske..
Mvh/Gunte..
Svar från Lena Eriksson 2020-11-13 14:17
TACK för det!
Mycket fin bild, fotad genom ett fönster, skriver du, hoppas att det inte är från din bostad. I så fall beklagar jag dig.
Svar från Lena Eriksson 2020-11-15 18:09
Nej då...det är fotat från ett sjukhusfönster. Lite bättre utsikt har jag hemmavid 🙂 Fast jag gillar betong iofs....stramt och till och med vackert ibland...
TACK för kommentaren!